sunnuntai 11. joulukuuta 2011

New Year's Eve


On taas se aika vuodesta kun jouluelokuvia tulee joka tuutista. Pikkuhiljaa olen kyllä näihin teennäisen oloisiin joulu-hömppiin kyllästynyt. Milloin on joulupukki kateissa ja milloin on Shrekin tai Kaunan-jouluspesiaali tai muuta vastaavaa tusina kamaa. Mutta tänään löysin itselleni juuri sopivan joulu-elokuvan. Kai tämä nyt vielä joulu-leffaksi lasketaan.. ja kyllä muuten lasketaan kun minä niin päätän !

New Year's Eve on mukava ja lämminhenkinen elokuva, mikä jatkaa samassa hengessä kuin ohjaaja Garry Marshallin edellinenkin tuotos Ystävänpäivä. Taianomaista päivää tähdittää lukuisat tunnetut näyttelijät ja vähän tuntemattomammatkin ja näin muutaman mainitaksein Sarah Jessica Parker, Zac Efron, Robert De Niro, Ashton Kutcher, Michelle Pfeiffer ja Halle Berry. Mukana oli siis jopa kaksi kissanaista.. Ja jos joku nyt ei tiedä miten tälläiset elokuvat toimivat niin tässä tulee tiivistys:
Elokuva koostuu muutamista erilaisista samaan aikaan tapahtuvista tarinoista, missä kutkin henkilöt ovat osana. Myöhemmin osa tarinoista tiivistyy yhtenäiseksi kokonaisuudeksi tai saa muuten vain onnellisen lopun.



Sympaattisin tarina New Year's Evessä on ehdottomasti Paulin (Efron) ja Ingridin (Pfeiffer). Ja jos joku luulee, että olen nyt vain puolueellinen Efronin takia, niin käykää ihmeessä katsomassa elokuva, niin huomaatte, että olen oikeassa (enkä vain lumoutuneena niihin täydellisiin sinisiin silmiin). Ingrid on työhönsä ja muutenkin elämäänsä kyllästynyt iäkäs nainen, joka sattumalta tapaa nuoren ja elämänhaluisen Paulin. Yhdessä he alkavat toteuttamaan Ingridin "mitä haluan tehdä, ennen keskiyötä"-listaa, vastineeksi Paul saisi Ingridiltä liput vuoden kovimpiin bileisiin. Tarina oli aidosti mielenkiinotinen ja olisin ainakin itse halunnut, että tähän olisi syvennytty enemmän. Pfeiffer ja Efron toimivat ikäerostaan huolimatta loistavasti keskenään ja toivonkin, että pari nähdään myös tulevaisuudessa yhteisessä projektissa. (minkä voisi vaikka ohjata Tim Burton tai joku.. en mie tiedä..)

Lumoava kokonaisuus, joka päättyy taianomaiseen hetkeen uuden vuoden aattona, sai minut taas hieman lähemmäs joulu-fiilistä. Vaikka New York olikin kolea, eikä lunta ollut missään antoi se minulle silti mukavan talvisen tunnelman. Outoa.. Tämä elokuva tulee todellakin päätymään DVD-hyllyyni sitten kun elokuva myyntiin asti pääsee. Ensi joulun must-watch-over-and-over-again leffoihin kuuluu ehdottomasti New Year's Eve.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...