sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Arvostelussa elokuvateatteri Finnkino


 Nyt lähtee. En tiedä johtuuko tämä siitä, että olen pienen paikkakunnan pieni ihminen, joka rakastaa paikallisia leffateattereitaan (studio123 ja kino123), mutta nyt alkaa pikku hiljaa mennä hermo. Aloitetaan nyt kuitenkin positiivisesta.

Finnkino on Suomen suurin elokuvateatteri-yritys, joten toimintakin on sen mukaista. Salit ovat suuret ja niihin mahtuu paljon yleisöä, näkyvyys valkokankaalle on loistava jokaiselta paikalta ja ilmastointi toimii todella hyvin. Henkilökunta on mukavaa ja palveluhenkistä sekä aina hyvällä tuulella. Katsojalle taataan hyvä elokuvakokemus aina saliin istumisesta lopputeksteihin. Kaikki toimii siis oikeastaan ihan hyvin, paitsi ettei toimi.

Kaikki mainitsemani asiat ovat kyllä Finnkinossa kunnossa ja olen ihan tyytyväinen siihen. Kuitenkin harmittavan suuret ongelmat ovat siinä kaikkein yksinkertaisimmassa,  mutta tärkeimmässä asiassa eli lippujen ostamisessa ja varaamisessa. Minusta on ihan okei se, että lippuvaraus pitää noutaa paria tuntia aiemmin, näin on kuitenkin lähestulkoon kaikissa teattereissa, mutta en voi käsittää sitä, että esimerkiksi nyt varaamani X-men: Apocalypse lippujen varaus oli noin kolme tuntia aiemmin ja vieläpä edellisenä päivänä. Ongelma on siinä, että koskaan aiemmin ei ole edellisenä päivänä ollut lippuvarauksen noutamista, vaikka olen ensi-iltana käynyt katsomassa Civil Warin ja Batman V Supermaninkin. Tuolloin riitti se parin tunnin etukäteisnouto.

Siispä tänä aamuna huomattuani virheeni, kiidin oikopäätä varaamaan liput uudestaan, josko paikkoja vielä olisi. Yllätyin, kun sali ammotti tyhjyyttään varauksissa. Liekö monille muillekin käynyt sama, ettei tajunnut että varaukset on noudettava jo edellisenä päivänä? Harmillistahan se on ja oma virhe toisaalta, mutta aivan käsittämätöntä vain. Luulisi, että ihmisiä kuitenkin halutaan elokuvateattereihin... Kaiken lisäksi harmittaa se, että viikonloppuisin ei saa opiskelija-alennusta. Se on kuitenkin se euro pois lipusta, eikä siihen Finnkino kuolisi, vaan saisi oikeasti lämmitettyä köyhän opiskelijan sydäntä ennnen elokuvaa. Ihme että tämäkin on näin hankalaa.


Finnkinolla ei myöskään ole kunnollista mobiilisovellusta, vaan varaukset ja liput on kaivettava inhottavasti hitaasti selaimen kautta. Ja auta armias jos olet vahingossa kirjautunut ulos... Oma sivu on rasittavasti juuri siinä Kirjaudu ulos näppäimen alla ja etenkin tälläinen kömpelö nakkisormi kuten minä painan joka ikinen kerta siinä lippujonossa itseni ulos sivulta, jolloin taas kestää ikuisuus, että sivu lataa, kirjaudun sisään, painan oma sivua, painan kohtaa varaukset ja näytän tädille tai sedälle varaukseni/lippuni. Jos olisi kunnon mobiilisovellus, mistä olisi karsittu kaikki turha niin olisin niin tyytyväinen.

Muutenkin tämä Finnkinon koko ajan vain digitaalisemmaksi muutuminen harmittaa. Pelkään, että kohta ei paperilippuja edes saa, sillä enenmässä määrin painotetaan hankkimaan liput netistä tai lippuautomaateista. Itse olen niitä ihmisiä jotka haluaa sen paperisen lipun aina ja ikuisesti. Harmi, että nämä pienet yksityiskohdat pilaavat minun leffakokemukseni...

Kuvat: Finnkino

3 kommenttia:

  1. Onpa hauskaa, sillä itse en muista koskaan istuneeni Suomessa muissa kuin Finnkinon saleissa...

    Olen tehnyt paljon sitä, että olen maksanut liput jo netissä ja sitten vain tulostanut siitä sen tositteen tai ottanut kännykkään sen koodin ja näyttänyt sitä elokuvasalin ovella - ei tarvi huolehtia mistään noutoennakoista. Lisäksi, minusta tuntuu nyt, että käyn varmaan jossain tosi laimeissa leffoissa, mitään kukaan muu ei katso, kun minun on yleensä täytynyt mennä noutamaan se varaus joku puol tuntia ennen alkamisaikaa - EI KOSKAAN KAHTA TUNTIA, kolmesta tunnista puhumattakaan!

    Ja nuo lippuhintapolitiikat ovat kyllä outoja, siksi olenkin tykästynyt käyttämäään yksinomaan niitä sarjalippuja, joissa on aina se sama hinta, joten ei tarvi murehtia mistään siinäkään kohtaan...

    Mutta tuosta nettivaraamisesta ja nettilipuista olen kyllä eri mieltä. Se on mielestäni yllättävän kätevästi hoidettu, kun netistä varaa liput ja sitten tulee se varauskoodi sähköpostiin ja sitä vaan näytät kassalle tai lipuntarkastajalle niin se on siinä. Tykkään myös käyttää niitä lippuautomaatteja elokuvateatterissa =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mutta kun se paperilippu! :(( Tahtoo kokoelmiin juuri sen sellaisen kivan keltaisen pahviläpyskän! Siksi niin harmittaa nuo nettiliput ja automaatit mistä saa vaan sellaisen kuittia muisuttavan paperilippusen.. :)

      Sarjalipuilla miekin yritän aina mennä, mutta kun tulee niin nopealla syötöllä noita leffoja niin ei aina kerkeä ajatella sarjalipun hankkimista. :)

      Ja ei Finnkino huono ole, kuhan tässä nyt vaan kun mieleni niin pahoitin niin avauduin. ;)

      Poista
    2. No tuo on tietysti, itselläkin pienimuotoinen kokoelma - että ymmärrän :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...