lauantai 4. maaliskuuta 2017

Ruudukon suosikki-parhaat pelit (Wii)

Nyt kun Nintendo on jälleen tuomassa uuden konsolin markkinoille niin voisin keskittyä taas tekemään vähän peli listaa. Wii (julkaistu 2006) ei ollut sinänsä mikään suosikkikonsolini ja esimerkiksi 3DS ja Wii U ovat mielestäni paljon paremmat niin pelitarjonnallaan kuin viihdyttävyydellään. Wii toi mukanaan paljon uutta ja ihmeellistä tekniikkaa pelaamiseen, mutta osittain tämä olikin syy miksen siitä pitänyt. Jokaiseen pelin kun oli pakko sisällyttää tuota saakelin liiketekniikkaa eli Wii-remotella huitomista.

Kovin montaa peliä minulla ei konsolille edes ollut ja enimmäkseen sillä tuli pelattua noita GameCuben pelejä, jotka siis olivat yhteensopivat Wii konsolin kanssa. Jälleen kerran listalle on päässyt vain ne pelit, jotka olen oikeasti itse pelannut läpi. Eli esimerkiksi Metroid Prime Corruption tai Mario Galaxy eivät pääse listalle. Tässä kuitenkin parhaimmistoa, jota Wii tarjosi minun nuoruuteen.


Animal Crossing: City Folk
Julkaisuvuosi: 2008

Pitäkää minua vielä vähän lapsellisempana, mutta Animal Crossing: City Folk on ihanan rentouttava peli. Mitään ei ole pakko tehdä ja kaiken ajan voi käyttää vain kalastamiseen, fossiilien kaivelemiseen tai perhosten pyydystelemiseen. Omaan Animal Crossing kylään myös muuttaa viikottain uusia hahmoja joiden kanssa ystävystyä ja temmeltää. City Folkin erikoisuus oli myös mahdollisuus käydä kaupungissa, jossa oli paljon enemmän vaihtoehtoja kampausten tai vaatteiden suhteen. Animal Crossing myös palkitsee pelaajat, jotka pelaavat säännöllisesti ja etenkin juhlapyhinä kannattaa käydä tarkistamassa oman kylän tilannetta.



Wii Sports Resort
Julkaisuvuosi: 2009

Kun Wii Sports, Wii Fit yms hirvitykset tulivat markkinoille niin en pahemmin jaksanut olla niistä kiinostunut. Wii Sports tuli konsolin mukana ja jaksoihan sitä ehkä viikon pelata. Myöhemmin kuitnekin julkaistiin Wii Sports Resort, jossa Mii -hahmoille oikeasti ilmestyi persoonaa ja maailmaa. Sports Resortissa seikkaillaan pitkin Wuhu -saarta, jossa voi pyöräillä, nyrkkeillä, lentää, keilata, miekkailla, heittää frisbeetä ja tehdä oikeastaan melkein mitä vain urheilu aktiviteettiä minipelien muodossa. Raikkaan näköinen saari innostaa pelaamaan perheen ja kavereiden kanssa ja joskus on ihan kiva vain rentoutua itsekseen pelin parissa.


Super Smash Bros. Brawl
Julkaisuvuosi: 2008

Brawl on varmasti Wiin pelatuin peli minulla ja ehdottomasti Smash Bros. pelisarjan parhaimmistoa. Pelissä esiteltiin useita täysin uusia hahmoja kuten Meta Knight, Pitt, Toon Link, Lucario ja Wario. Eritysitä pelissä oli myös kunnollinen seikkailumuoto, jossa aivan törkeän siisti juoni taistelupeliksi. Kauniit cutscene -kohtaukset joissa suosikkihahmosi pääsevät tekemään yhteistyötä voittaakseen pahan. Kuvitelkaa nyt kuinka hienoa on nähdä Pikachu taistelemassa Samuksen rinnalla Ridleytä vastaan? Brawl on ehdoton suosikkini Wii-konsolilta.


2 kommenttia:

  1. Super Smash Bros. Brawl! Oi muistoja! :D joku oli ihan kingi siin pelissä...muistan monet turpiin saamiset xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Tykkään edelleenkin löylyttää kavereita xD

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...