maanantai 28. maaliskuuta 2011

Sarjakuva vs. Elokuva

Tuossa eilen sai TV-ensi-iltansa Nelosella elokuva Spiderman 3. Sen innoittamana päätin tehdä hieman vertailua hahmojen välillä eli siis Sarjakuva vastaan Elokuva.Tarkoituksena vertailla hahmoja ja kertoa mistä pidin ja mistä en : ) Sarjakuva versio hahmosta on se versio, jonka olen itse parhaiten oppinut tuntemaan (eli ei välttämättä se vanhin ja alkuperäisin).

 Peter Parker on mielestäni yksi onnistuneimmista hahmoista elokuvissa ! Tobey Maguire osaa tuoda Peterin parhaat puolet esiin niin Parkerina kuin Hämiksenäkin ! Myös ulkonäkö on täsmäävä.

 Mary Jane Watson ei ole aivan minun lemppareitani niin sarjakuvan hahmona kuin elokuvassakaan. Yhdennäköisyys Kirsten Dunstin kanssa on kuitenkin mielestäni riittävä luomaan uskottavan roolin.
Green Goblin on ainut elokuva versio, jota suorastaan vihasin ! Olen liian tottunut tuohon sarjakuvahahmoon... Elokuvan hahmo näytti niin kovin muoviselta.. En myöskään tykännyt siitä millaisiksi kurpitsapommit oli tehty..

 Alfred Molina oli aivan täydellinen Dr. Otto Octaviuksen rooliin ! Aluksi tosin vierastin hänen ulkonäköään ja pelkäsinkin, että elokuva olisi aivan kökkö... Elokuvan jälkeen jouduin tosin myöntämään, että Molina teki loistosuorituksen :)
J. K. Simmons oli myös loistava valinta  J. Jonah Jamsoniksi ! Yhdennäköisyyskin on hämmästyttävä, jopa ääni oli juuri oikea Jamsonille ! Ehdoton suosikkini ! :)

Venom oli hieman pettymys elokuvassa.. Odotin enemmän, sillä Venom on yksi suosikkini Marvel-pahiksista.. Elokuvan Venom oli ruumiin rakenteeltaan liian lähellä Hämistä ja kuten kuvastakin näkyy niin oikeasti Venom on lihaksikkaampi. Elokuvassa Venomin pitkä kielikään ei päässyt olemaan edukseen.. Myös häiritsevää oli se kuinka Eddie Brock pystyi kontrolloimaan ruumistaan Venomina ollessaan.. Tosin pistän tämän sen piikkiin, että ehkä Venom ei vielä alkuvaiheessa ollut saanut täysin haltuunsa hänen kehoaan...




Hiekkamies oli myös onnistunut valinta, kiitos Thomas Haden Churchin ja Flint Markon yhdennäköisyyden.

James Franco puolestaan toimii mielestäni, jopa paremmin Harrynä kuin sarjakuvaversio ! Francon naamasta ja ilmeistä kun tulee niin menninkäismäinen olo :)










Loppujen lopuksi elokuva versiot ovat olleet mielestäni hyvin onnistuneita niin Spidermanissä kuin muissakin Marvelin sarjakuvista tehdyissä elokuvissa :)


P.S Pongaa itse Stan Lee Spiderman elokuvista ;)

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...