torstai 11. helmikuuta 2016

Poika joka elää ja saa elää edelleekin



Voi pojat! Nyt kannattaa kuulua Harry Potter sukupolveen! Eilen tosiaan julkaistiin tieto siitä, että Harry Potter -kirjasarja saa jatkoa. Jotkut puhuvat jopa kahdeksannesta osasta kirjasarjalle, mutta itse pidän tätä vain uutena alkuna uudelle sukupolvelle. Tarina meninaan tulee perustumaan 19 -vuotta Kuoleman Varjelukset kirjan jälkeen ja keskittyy Harryn poikaan Albus Severukseen, jolla on maailman typerin nimi.

Kirjan nimeksi tulee Harry Potter and the Cursed Child, eli suomeksi Harry Potter ja kirottu lapsi (Ei tietenkään virallinen suomennos!). Kirja tulee perustumaan samannimiseen näytelmään, jonka Jack Thorne on käsikirjoittanut J.K. Rowlingin novellin pohjalta. Loppuunmyyty näytelmä esitetään 30 heinäkuuta Lontoossa Palace Theaterissa ja sen pääosissa nähdään mm. Jamie Parker, Noma Dumezweni ja Paul Thornley. Tätä seuraavana päivänä ilmestyy myös tämä englanninkielinen kirja.

Juonesta en tiedä tuon taivaallista ja en ole varma tietääkö kukaan muukaan, mutta odotan silti tätä innolla. Jo se kun Fantastic Beasts and Where to Find Them -elokuvan traileri sai minut herkistymään niin voin vain kuvitella mitä tämä kirja saa minussa aikaan! Uskoisin kuitenkin, että tarina voi olla taas suunnattu enemmän nuoremmalle yleisölle ja että se jää vain tähän yhteen osaan. Toki aikuisille varmasti on ihan tarpeeksi jo siitä iloa, että tutut hahmot seikkailevat tutussa maailmassa. En kuitenkaan ryntää ostamaan tätä englanninkielistä painosta vaan tyydyn odottamaan sen suomenkielisen version. 

"Tarina jatkuu 19 vuotta myöhemmin siitä, mihin viimeisin Harry Potter -kirja Kuoleman varjelukset päättyi. Harry työskentelee taikaministeriössä ja hänen kaksi vanhinta lastaan ovat juuri aloittamassa koulun Tylypahkassa."

Toinen asia mitä odotan tänä vuonna Potter-maailmaan on tosiaan tuo Taikaolennot ja niiden olinpaikat, joka kertoo  Lisko Scamanderista. Scamander on se mies, joka on kirjoittanut Tylypahkassakin käytettävän oppikirjan Taikaolennot ja niiden olinpaikat. Tämä 2016 -vuoden leffa tulee siis kertomaan sen, mitä on tapahtunut Yhdysvalloissa 1926 eli se ei suoranaisesti liity Harry Potter -sagaan. Leffan pääosissa tullaan näkemään iki-ihana Eddie Redmayne ja sen on ohjannut Harry Potter leffoista tuttu David Yates.


2 kommenttia:

  1. Hyvä, hyvä, hyvä. Toivottavasti nämä nyt sitten poikii yhä vain lisää materiaalia, sillä se hyvä puoli tässä Rowlingin velhomaailmassa on, että siihen saa istutettua ties kuinka monta tarinaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Toivottavasti saadaan vielä paljon kaikkea lisää tähän maailmaan. Kaikki lore mitä vaan Rowling jaksaa kirjoittaa niin otan lämmöllä vastaan! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...