sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Death Note

Nyt vasta tajusin, etten ole vielä ikinä kertonut täällä yhdestä suosikki manga -sarjastani! Death Note on siis yksi ensimmäisimpiä manga-sarjoja jotka olen koksaan lukenut ihan alusta loppuun ja vieläpä useamman kerran. Myös animen olen tainnut katsoa kolmesti, mutta kerron mielipiteeni siitä hieman myöhemmin. Tässä kuitenkin teille, jotka ette sarjaan ole tutustuneet niin pieni infopläjäys ja iso suositus!

Death Note on vuosina 2003 - 2006 ilmestynyt mangasarja, jonka takana ovat käsikirjoittaja Tsugumi Õba sekä piirtäjä Takeshi Obata. Tarina kertoo Light Yagami nimisestä lukiolaisesta, joka saa käsiinsä kuolemanjumala shinigamin muistikirjan. Muistikirjaan voi kirjoittaa kenen tahansa nimen ja tämä kuolee sydänkohtaukseen 40 sekunnin kuluttua kirjoitushetkestä. Light on luonteeltaan oikeudenmukainen ja erittäin älykäs. Hän päättää käyttää muistikirjaa rangaistakseen rikollisia ja tehdäkseen maailmasta paremman paikan. Kaikki ei kuitenkaan mene ihan nappiin vaan pian Lightin perässä on maailman poliisijärjestöt sekä salaperäinen mestarietsivä L

Vinkki: Lue vasemmalta oikealle
Death Note pureutuu hyvin voimaakkaasti siihen mikä on moraalisesti oikein tai väärin. Psykologinen rikostarina on aina ollut suosikki genreni, joten ei mikään ihme, että Death Note uppoaa. Se on myös todella hyvä sarja ihmiselle, joka ei ole tutustunut vielä ollenkaan manga tai anime -maailmaan sen hyvin länsimaalaisen kerronnan vuoksi.

Mikäli Death Noten anime olisi täydellinen, saattaisi Death Note jopa mennä minulla Fullmetal Alchemistin yli suosikki manga/anime sarjana. Sen sijaan animen lopetusta on muutettu melkoisen tönköksi. Animessa myös korostuu turhan paljon sellainen animelle olennainen "överiys" muun muassa silloin kun Light kirjoittaa nimiä vihkoon. Liian eeppiset liikkeet liian eeppisen ellei jumalallisen musiikin säestämänä tekevät kohtauksista tahattoman korneja ja koomisia. Anime on kuitenkin lisätty juuri Netflixiin, joten todellakin vahva suositus edes kokeilemaan sarjaa! Death Notesta tehtiin myös live-action jenkkiversio viime vuonna ja voi pojat kuinka suosittelenkaan pysymään kaukana koko paskasta. Aivan käsittämättömän huono vaikka koitin antaa sille mahdollisuuden.

Jos siis haluat jännitystä elämääsi 37 episodin verran on tässä oiva valinta arki-iltojen ratoksi. Death Noteen jää koukkuun ja sen katsoo miltei parilla istumalla ahmien loppuun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...