lauantai 28. syyskuuta 2019

Digimon: Digi-Battle Card Game

Huomasin, että minulla alkaa pikkuhiljaa olla kasassa kaikki haluamani Pokémon-kortit. Sarja sarjan perään täyttyy, kun posteljooni polkee viikottain kortteja kotiini. En tietenkään voisi lopettaa keräilyä siihen, vaan "jouduin" hieman laajentamaan keräilykohdettani. Mitään uudempia Pokémon-korttisarjoja en halua kerätä, mutta kaapistani löytyi kasa Digimon-kortteja 2000-luvun alusta. Eipä muuta kuin kansioon ja katsomaan kuinka paljon aukkoja sinne jää! Näköjään aika paljon...

Digi-Battle Card Game on Digimon -aiheinen korttipeli, jossa yritetään voittaa vastustaja kasvattamalla omaa digimoniaan sekä käyttämällä erilaisia tyyppietuja hyödyksi. Säännöt olivat sen verran simppelit, että tätä tuli jopa pelattua junnuna. Nyt en kyllä todellakaan hallitse pelin sääntöjä, mutta kortit ovat silti kivaa katseltavaa! Korttien kuvituksesta vastaa Akiyoshi Hongo, joka siis on lähinnä vain pseudonyymi kolmelle Digimonin kehittäjä jäsenelle: Aki Maita, Hirsohi Izawa ja Takeishi Hongo. Se kuka oikeasti on nuo kortit piirtänyt on ainakin minulle jäänyt valitettavasti pimentoon. Pidän kuitenkin kuvituksesta aivan valtavasti!

Kortteja on olemassa useampi sata, mutta itse päätin keskittää keräilyni niihin sarjoihin, joita minä laspuudessani keräilin. Enkä edes usko, että noita myöhempiä on Suomessa julkaistukaan. Aikoinaan näistä julkaistiin Suomessa ainakin kaksi erilaista started deckiä, joiden nimikkokortteina olivat SaberLeomon ja HerculesKabuterimon. Viimeiseksi jäi Bo 2 -sarja, jossa kortteina olivat muun muassa Machinedramon ja Phoenixmon, jotka olivat yksiä minun suosikki digimoneja.

Millaiset markkinat näille korteille sitten on tällä hetkellä? Näköjään ei oikein minkäänlaiset. Monilla myyjillä on vuodesta toiseen kortit myynnissä, eikä ketään oikein tunnu kiinostavan ostaa niitä pois. Valikoima on kaikilla lähes sama ja usein ostopäätös kaatuu siihen, että kortti on ylihintainen tai, että myyjällä ei ole myynnissä kuin pari hassua korttia. Digimon jäi aikoinaan pahasti Pokémonin jalkoihin ja se näkyi myös näiden korttien menekissä. Harmittavan huonosti löytyy siis näitä kortteja myynnissä yleisiltä korttisaitelta, jos ollenkaan. Monilla kuitenkin todennäköisesti lojuu kotona käyttämättöminä näitä kortteja, joten kannustankin nyt kaikkia laittamaan omansa myyntiin! Ainakin yksi kiinnostunut ostaja löytyy...

PS. Jos sinulta tosiaan löytyy näitä kortteja niin laita ihmeessä viestiä myyttihamsteri(at)gmail.com niin sovitaan hinnasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...