sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Myyttien saari


Aina silloin tällöin Aku Ankassa nähdään erilaisia spesiaali-sarjoja, joissa Aku kumppaneineen yhdistää voimansa Mikki Hiiren kanssa. Molemmat disney-sankarit siis asuvat Ankkalinnassa, mutta kumpikaan ei tunnu törmäävän toisiinsa kovinkaan usein vaan pysyttelevät lähinnä omissa sarjoissaan. Ehdoton suosikkini näistä yhteis-sarjoista on Myyttien saari, joka ilmestyi Suomen Aku Ankka-lehdissä vuonna 2003. Sarja oli yhdeksän osainen ja se on myös laitettu yksiin kansiin samannimiseen sarjakuvakirjaan. : ) Käsikirjoituksesta sarjassa vastaavat Per Hedman sekä Pat & Carol McGreal ja piirroksesta Ferioli.

Myyttien saari alkaa Roope-Setä tarinana nimeltä Usvaverhon takana. Roope löytää tarinassa mystisen saaren, jossa elää kaikenmaailman taru-olentoja Kreikan tarustosta. Roope, Aku ja pojat joutuvat kuitenkin lähtemään saarelta hyvin sukkelaan, sillä saari on hajoamassa palasiksi. Täpärän pelastumisen jälkeen he kadottavat saaren taas sumuverhoon ja alkavat epäillä, oliko kyseessä sittenkin vain unta?

Seuraavassa osassa vuoroon tulee Mikki ja Hessu, jotka hekin päätyvät mystiselle saarelle. Tässä osassa kaverukset puolestaan törmäävät satuolentoihin kuten haltijoihin ja peikkoihin. Tarinan edetessä valkenee lukijalle, että saari on kaikkien taru- ja satuolentojen koti, jota uhkaa  perikato! Pikkuhiljaa saaren salaisuudet selviävät kun Aku, Mikki, Hessu, Minni, Iines ja muut tutkivat saarta ja päätyvät lopulta pelastamaan sen varmalta tuholta.

Henkilökohtaisesti minuun iskee tarinassa juuri ne kaikenmaailman taruolennot. Kaikki ne tutut ja tuntemattomt maailman taruston örvelöt, jotka ovat hienosti punottuna Ankka-tarinaan. Ovathan Aku ja kumppanit ennenkin törmänneet monenmoisiin olentoihin... niin Zombeihin kuin avaruusolentoihin.. mutta mikään näistä tarinoista ei kyllä vedä vertoja tälle mystiselle teokselle !

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...