torstai 14. heinäkuuta 2011

Transformers elokuvat


Eilen ostin itselleni mahti-elokuvaboksin... tai oikeastaan annoin sen veljelleni kun tajusin, ettei minua loppujen lopuksi kiinostanut yksikään elokuva mikä oli boksissa.. Lukuun ottamatta Transformers ja Transformers-Revenge of the Fallen-elokuvia. Boksiin siis sisältyi viisi sarjakuva-aiheista elokuvaa: Watchmen, Star Trek, G.I.Joe sekä edellä mainitut formerit. Eilen sitten päätimme heti veikan kanssa katsoa molemmat elokuvat perätysten.

Ensimmäinen elokuva herätti mielenkiintoni jo heti alusta ! Lapsuuden sankarit oli muutettu hienosti tietokone-animoiduiksi roboteiksi, jotka näyttivät tosi siisteiltä ! Innoissani aina huusin ääneen autobotin nimen kun tunnistin sellaisen (decepticoneja taas oli lähes mahdoton tunnistaa... kaikki kun olivat täysin samanlaisia väritykseltään..) Siistein botti kuitenkin elokuvassa oli (tietenkin) Optimus Prime, joka menee ainakin minulla muiden legendaaristen johtaja-hahmojen kuten Yodan, Dumbledoren ja Aslanin tasolle.. :))

Loistavien juonenkäänteiden, siistien erikoisefektien ja loistavan huumorin jälkeen olen aivan haltijoitunut ! Tämähän on aivan kuin Marvel elokuvat ! Ja sitten se tapahtuu: Alkaa julmettu taistelu jättirobojen kesken.. Taustalla pauhaa rock-hevi-musiikki ja paikat vaan tuhoutuu... Botteja ei erota kuka kukin on ja kaiken lisäksi taistelua on noin kolmasosa elokuvasta.... Samalla kun minun innostukseni kaatuu kuin seinään kun Starscream ottaa neljättä kertaa turpaan Bumblebeeltä... niin veljeni innostus elokuvia kohtaan vain nousee. Siinä vaiheessa ynnään yhteen: autot, megarobot, aseet, räjähdykset, Megan Fox... Tämähän on äijä-elokuva ! Uusi Rambo ja Need for Speed yhdistettynä Terminaattoriin ! Nööööy ! Hieno elokuva pilattu...

Toinen elokuva jatkuu siitä mihin edellinen jäi.. Eli räjähdyksiin ja pamauksiin.. Huoh.. Tämä elokuva ei ollut edes sen vertaa kiinostava kuin edellinen... Huumori oli kuollut täysin tästä elokuvasta kuten Optimus Primekin.. Koko elokuva menee siihen, että odottaa Optimuksen paluuta ja jonkinlaisen juonikuvion vaihtumista.. ja turhaan.. Sillä Elokuvan ainoaksi plussaksi jää aivan mahtava vanhettunut Jetfire-niminen decepticon.. :))

Elokuvista myös puuttui tärkeitä asioita (joista itse olisin pitänyt) kuten jonkinlainen teema musiikki, joka muituttaisi edes jollain tasolla Transformers-animaatio sarjan teema-musiikkia... Soundtrackiä molemmissa elokuvissa ylläpitää hyvin pitkälti Linkin Park, joka on vallannut myös elokuvien lopputeksti-biisit.. Myöskään naiskatsojille ei anneta edes sitä, että Shia Labeuof näytettäisiin ilman paitaa (Kuten Marvel-leffat aina näyttää sankarin!) vaan enemmän keskitytään siihen kuinka Megan Foxin tissit hyllyvät tämän juostessa.. No saatoin ehkä tarttua pikkuseikkaan.. :)

Loppujen lopuksi en ole heittänyt vielä toivoa kolmatta elokuvaa kohtaan.. Ainakin Trailerien perusteella elokuva vaikuttaa melko kiintoisalta ja haluan kyllä sen nähdäkin.. Elokuvateatteriin asti tuskin sitä menen katsomaan, mutta eiköhän veljeni sen hommaa itselleen DVD-elokuvaksi kunhan leffa sinne asti pääsee..  Tässä vielä pieni pelastus niille Transformers-faneille, jotka olivat pettyneet elokuviin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...