torstai 7. toukokuuta 2015

Hahmoliiga: Thanos


En oikein keksinyt mitään muutakaan tapaa esitellä kunnolla näitä tulevia Marvel-juonenkäänteitä leffoissa, joten päätin nyt sitten kirjoittaa sitä yhdestä ja ainoasta "the Mad Titan" Thanoksesta.

Thanos on Jim Starlinin ja Mike Friedrichin luoma titaani, joka esiintyi ensimmäisen kerran Iron Man #55 Helmikuun 1973-numerossa.Thanoksen voimiin kuuluvat yli-inhimillset voimat, äly ja nopeus sekä hän on kuolematon. Kaiken tämän lisäksi Thanos voi käyttää telepaattisia kykyjä ja teleportata aivan huikeita matkoja ja muokata materiaa atomitasolla. Thanosin tavoite on hallita kaikkia galakseja ja orjuuttaa näiden kansalaiset ja pari kertaa hän on tässä onnistunutkin. Marvel Cinematic Universessa Thanoksen äänenä toimii Josh Brolin.

Saturnuksen kuulla Titanilla syntynyt Ikuinen tai Ikuisuusvahti, jolla on Deviant-geenin takia poikkeuksellisesti violetti iho. Thanoksesta oli tuleva Titanin hallitsija, mutta kaikki alkoi mennä pieleen kun Thanoksen voimat kasvoivat. Ahneus ja halu hallita kaikkea muuttui pian pakkomielteeksi ja Thanos kiinnostui kuolemasta ja oman armeijan luomisesta.
Tavattuaan Mistress Deathin (Eli naispuoleisen kuoleman) kaikki edellä mainittu kulminoitui. Thanos alkoi palvomaan Kuoleman ajatuksia ja rakastuikin tuohon kohtalokkaaseen naiseen. Rakkaus kuitenkin sokaisi Thanoksen ja tehdäkseen vaikutuksen Kuolemaan hän tuhosi suurimman osan Titanista ja miltei koko oman rotunsa mikä johti Thanoksen karkottamiseen kotoaan.


Myöhemmin  Thanos matksuti Maahan saadakseen haltuunsa Kosmisen Kuution, jonka avulla voisi toteuttaa minkä tahansa toiveen mitä hän ikinä saattoi pyytää. Kuution avulla Thanoksesta tulisi universumin voimakkain olento, eikä mikään voisi häntä estää. Valitettavasti, Kostajat estivät Thanoksen suunitelmat ja tuhosivat Kapteeni Ihmeen avustuksella kuution jättäen Thanoksen nuolemaan näppejään.

Edelleen Thanos halusi tehdä vaikutuksen Kuolemaan antamalla tälle kaikkien elävien sielut, eli siis tappamalla kaikki raukkaparat mitkä tulevat vastaan. Suorittaessaan tehtäväänsä Thanos törmäsi mielenkiintoiseen kosmiseen voimaan nimeltään Ikuisuuskivet. Kuusi Ikuisuuskiveä oli teillä tuntemattomilla ja Thanoksen oli aivan pakko saada ne kaikki itselleen. Kuinka ollakaan Thanos onnistui saamaan itselleen kaikki muut paitsi yhden, joka sijaitsi keinotekoisen olennon nimeltä Adam Warlock otsalla. (Huom. Warlockin kotelon voi nähdä joakaisessa Cinematic Universen kohtauksessa, jossa ollaan "Keräilijän" huoneessa. Josta pääsemmekin siihen, että Warlock todennäköisesti kuitenkin on korvattu nyt sillä, että Visionin otsassa on Ikuisuuskivi.) Anyway. Thanos punoi juonen jonka avulla hän saisi viimeisen kiven Warlockilta, mutta Warlock tiesi mitä tulisi käymään, joten hän pyysi Kostajat avukseen ja yhdessä he kukistivat Thanoksen, muuttaen tämän kivipatsaaksi. 

Ensiesiintyminen

Vaikka Thanos oli kuollut hän sai kuitenkin toisen tilaisuuden rakkaalta Kuolemaltaan ja hänet herätettiin henkiin myöhemmin. Oltuaan Kuoleman valtakunnassa hän katsoi Ikuisuuskaivoon ja näki, että Ikuisuuskivet oli jaettu Universumin vanhimille: Collector (Keräilijä), Gardener, In-Betweener, Champion, Grand-Master ja Runner omistivat nyt Ikuisuuskivet, joten Thanoksen oli helppo paikantaa kaikki. Hän loi kiviä varten hansikkaan jota hän kustui nimellä "Infinity Gauntlet". Kerättyään vihdoin kaikki Ikuisuuskivet (tarinassa Thanos Quest - limited series 1990) hän päättää antaa Kuolemalle täydellisen lahjan eli Kostajat. Thanos antaa kostajien miltei tappaa itsensä ja vasta sitten paljastaen täydelliset voimansa, tappaa lähes kaikki Kostajista X-miehiin ja Ihmenelosiin sekä tuhoaa lähestulkoon kaiken elämän lähigalaksesissa. Mitä jää jäljelle? No tappaa Marvel Universumin kosmiset olennot kuten Galactus, Kronos ja Lord Chaos. Tapettuaan Eternityn Thanos luopuu ruumistaan ja hänestä tulee universumin ruumiillistuma, mikä oli suurin virhe minkä kaikkea hallitseva titaani voi tehdä.

Thanoksen ruumiin ollessa havoittuvassa tilassa, hänen oma lapsenlapsensa Nebula irroittaa Infinity Gauntletin Thanoksen kädestä ja tekee tekemättömäksi kaiken, mitä hänen julma isoisänsä on tehnyt. Infinyity Gauntlet päätyy Warlockin haltuun ja Thanos tappaa itsensä. Jotain tälläistä tulemme varmasti näkemään Infinity War-leffoissa tulevaisuudessa.


"Death is with me evey second of the day! My every moment is spent in either dealing out death or worshipping it."
-Thanos (Issue 1 : God)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...