tiistai 26. toukokuuta 2015

Deadpool Kills the Marvel Universe


Haluatko lukea tarinan Deadpoolista ennen kuin herran oma elokuva saa ensi-iltansa vuonna 2016? Hyvä, niin minäkin! Mutta älä missään nimessä tuhlaa rahojasi tarinaan Deadpool kills the Marvel Universe. Nimen perusteella huikealta kuullostava tarina, mutta toteutus on niin kömpelö että ihan pahaa tekee.

Cullen Bunnin kirjoittama ja Dalibor Talajicin piirtämä tarina kaatuu jo alkumetreillä tönkköihin dialogeihin hahmojen välillä. Muun muassa naishahmojen sanomiset ovat koko sarjakuvan läpi niin miesten kirjoittamia kuin olla ja voi. Tarina on liian selvästi äijäporukalla (kännissä) ja koska voimme-mentaliteetilla väsätty kuvaelma yhdestä Marvel-maailman upeimmista hahmoista. Deadpool jää hyvin irralliseksi hahmoksi, joka ei pääse esittelemään huumorinlahjojaan eikä juuri taistelutaitojaan sillä koko Marvel universumi vain sattuu kuolemaan mihin tahansa iskuun mitä Deadpool tekee.

Tosiaan ostin sarjakuvan siis sen takia, että halusin nähdä kuinka Deadpool onnistuu listimään kunkun Marvel maailman hyviksen ja pahiksen. Petyin siis pahasti kun esimerkiksi Kapteeni Amerikka, Iron Man, Hämähäkkinainen ja Luke Cage kaikki vaan kuolivat yhdessä pienessä räjähdyksessä... Tähän meni siis varmaan kolme ruutua koko sarjakuvasta... Thor kaatui siihen, että Deadpool kasvatti Mjolnirin niin suureksi, että tämä murskautui sen alle.. Myös HulkThanos, Professori X, Magneto ja Wolverine menivät yhtä helposti sormia napsauttamalla. Okei, Deadpool on kuolettavan voimakas ja regenerointikykynsä takia lähes voittamaton, mutta camoon.... 


Jottei nyt ihan haukkumiseksi mene niin piirrostyyli oli ihan mukavaa perus marvel-laatua. Hienoa oli nähdä niin monet Marvel-hahmot samassa sarjakuvassa, mutta parempaa olisi ollut jos siinä olisi ollut myös  juoni. Hauskana lisänä myös the Swamp  Thing vilahtaa sarjakuvassa. Niin ja olihan sekin ihan hupaisaa kun Deadpool tosiaan tajuaa, että hän on sarjakuvassa ja käy listimässä kyseisen sarjakuvan luojat lopuksi. Selkeästi vähän vitsiksi tarkoitettu sarjakuva ei osunnut eikä uponnut minuun... Tämä oli oikeastaan ensimmäinen Marvel-sarjakuva jonka olen ostanut ja johon olen niin pahasti pettynyt.
Suosittelen tosiaan jos olet aivan käsittämätön Deadpool-fani ja et niinkään välitä juonellisesta sisällöstä. Muussa tapauksessa kannattaa hankkia muuta lukemista :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...