tiistai 19. tammikuuta 2016

Star Wars: Shattered Empire



Pitkästä aikaa vähän sarjakuvia! Viime kuukaudet on mennyt aika pitkälti leffoja katsellessa ja pelejä pelaillessa niin ei ole paljoa ehtinyt sarjakuvia lukea. No nyt on kuitenkin pari ajankohtaista sarjista ostettuna ja luettuna joten voipi alkaa taas arvostelemaan!

Star Wars -huumassani tajusin, että Marvel tosiaan alkoi tekemään näitä uusia kaanon sarjakuvia Star Warsista. Marvel teki aikanaan vuosina 1977-1984 sarjakuvia Lucasfilm Ltd. -yhtiölle, mutta Lucas sai paremman diilin Dark Horse Comicsilta, joka sai tehdä sarjakuvia Lucakselle 2000-luvulle asti, minkä jälkeen Disney osti Star Wars -oikeudet ja sattuneesta syystä Marvel comics pääsi taas työstämään Tähtien Sotaa. Siinä pieni historiikki Star Wars sarjiksista, mutta nyt tähän uuteen sarjakuvaan!

Star Wars: Shattered Empire eli Journey to Star Wars: the Force Awakens on syyskuussa 2015 ilmestynyt "esiosa" uudelle Star Wars Force Awakens -elokuvalle. Käsikirjoitus on Greg Ruckan ja piirrokset Marco Checchetton ja  Angel Unzuetan käsialaa. Tarina kertoo siitä, mitä tapahtui aivan heti elokuvan Jedin paluu jälkeen. Kapinalliset juhlistavat voittoaan Ewokien kanssa ja rauha vallitsee jälleen galaksissa. Vai onko sittenkään näin? Galaksi on edelleen täynnä Galaktisen Imperiumin rippeitä, sotilaat eivät antaudu taistelutta, joten edelleen sota on käynnissä vaikka keisari on kuollut. Osa Stormtrooper-joukoista odottaa yhä keisarin palaavan, sillä puheet keisarin kuolemasta ovat vain kapinallisten propagandaa. 



Tarina keskittyy hyvin vahvasti kapinallisten tähtilentäjä Shara Beyhin, joka on järjestön taitavimpia lentäjiä. Shara Bey on työnarkomaani, joka pelkää asettua aloilleen jatkuvan sodan uhan takia. Hänen aviomiehensä kersantti Kes Dameron on myös osa sotilaallista puollustusta ja he tapaavat silloin tällöin jollain kapinallisten leireistä työnsä ohella. Avioparilla on myös parin vuoden vanha poika, Poe, joka viettää aikaansa Beyn isän hoivissa samalla kun vanhemmat taistelevat rauhan puolesta.

Juoni koostuu muutamasta erillisestä tarinasta, jotka kuitenkin linkittyvät toisiinsa ilman suurempaa hämmennytsä. Ensimmäisessä tarinassa esitellään uudet hahmot, toisessa Bey matkustaa prinsessa Leian kanssa Naboohon. Kolmannessa laitetaan hynttyyt yhteen Luke Skywalkerin kanssa. Mukaan on laitettu vielä yksi tarina, joka kertoo nimenomaan Leiasta ja bonuksena löytyy sarjakuvaversion elokuvasta Uusi Toivo ensimmäinen luku.

Sarjakuva on taattuun Marvel-laatuun tehty, mikä on toisaalta vähän tylsääkin että sarjakuva on niin Marvel Comicsin näköinen kuin olla ja voi. Miksei tehdä joskus jotain uutta? No juonen puolesta tämä saa kyllä kaiken anteeksi. Suosittelen todellakin kaikille keiden Star Wars nälkä ei vain tunnu tulevan kylläiseksi. Oikein mukava Star Wars seikkailu ja on kaiken lisäksi vielä kaanonia ja valottaa noita tapahtumia kuudennen ja seitsemännen leffan väliltä. Todella isona plussana se, että tämä myös linkittää maailmaa paremmin episodeihin I - III, mikä ainakin minusta on aivan superkiva!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...