keskiviikko 24. elokuuta 2016

Hans Zimmer


Kuten monet teistä tietääkin, on elokuvamusiikki minulle todella iso asia. Kuuntelen luvattoman monia tunteja viikoittain leffamusaa niin Youtubesta kuin Spotifystäkin, mutta minkäs teet jos se on juuri sitä itselle sopivaa rentouttavaa musiikkia.

Ajattelin, että voisin tehdä tästä tavallaan tälläisen sarjan, jossa esittelen suosikki säveltäjiäni elokuva maailmasta. Tällä kertaa valitsin yhden todellisista supersuosikeistani, Hans Zimmerin.

Pikafaktat Zimmeristä:
Syntynyt 1957Frankfurtissa, Saksassa.
Säveltänyt lukuisiin blockbuster elokuviin musiikkia kuten Pirates of Carribbean ja Dark Knight trilogia
Miehellä on taskussa 1 Oscar pysti elokuvasta Leijona Kuningas (1994) 
 
Tässä top 5 parhaimmat sävellykset  mielestäni (tällä kyseisellä hetkellä)


#5 Is She With You?
Elokuva: Batman V Superman: Dawn of Justice (2016)
 
Yhteistyössä Junkie XL:n kanssa tehty soundtrack oli omiaan olemaan parempi kuin itse elokuva. Kaikkein parhaimmaksi kipaleeksi leffasta kuitenkin nousi Is She With You? koska kohtaus, jossa se tuli oli ehkä yksi elokuvan parhaimpia. Kipale on myös Wonder Womanin tunnusbiisi elokuvassa ja tullaan kuulemaan myös tulevassa Wonder Woman -elokuvassa. Is She With You? viestii hyvin sitä amazon-naisen tunnelmaa, joka Gal Gabotin Wonder Woman toi meille valkokankaalle!


#4 Discombobulate
Elokuva: Sherlock Holmes (2009)

Toinenkin elokuva josta en juurikaan pitänyt! Mielestäni tämä Iron Manin esittämä Sherlock ei ole oikein onnistunut, mutta leffassa on yksi aika tajuttoman kova raita. Discom.. Discomboul... Discombobulate? On yksi Zimmerin hauskimmista sävellyksistä. Samaan aikaan leikkisä, mutta toiminnallinen joka kuvaa hyvin Sherlock Holmes -elokuvan tunnelmaa.



#3 Time
Elokuva: Inception (2010)

Ah, Inception. Yksi täydellisimmistä soundtrackeistä ikinä! Zimmer on varmaan onnistunut kaikkein parhaiten tämän elokuvan kanssa sillä hänen musiikkinsa toi jotenkin koko elokuvan unesta todeksi. Vaikea kuvitella kenenkään muun musiikkia tähän. Mahtipontinen on ehkä aika lievästi sanottu tämän leffan musiikista, mutta sehän Zimmeriltä onnistuu. Valitsin kuitenkin raidan nimeltä Time, sillä se on yksi elokuvan rauhallisimmista ja kauneimmista kipaleista.



#2 Molossus
Elokuva: Batman Begins

Vaikka tämä Dark Knight -tunnariksikin tituleerattu sävelmä soi pitkin trilogiaa niin päätin valita sen alkuperäisen. Hauska pikku yksityiskohta soundtrackiltä: jokainen biisi on nimetty eri lepakkolajin tieteellisen nimen mukaan ja Molossus ei ole poikkeus tässä. Koska tämä oli aika ennalta-arvattava minulta ja syytkin on varmaan kaikille aika selkeät miksi tämä on listalla niin voidaan siirtyä siihen tämän hetken ykköseen!


#1 S.T.A.Y
Elokuva: Interstellar (2014)

Ensimmäisellä kerralla olin hieman hämmentynyt tästä Interstellar musiikista. Joku kuvaili, että se oli vähän kuin Zimmer olisi nukahtanut urkujensa päälle. Myös jonkinlaiset puistattavat 80-luku vibat kummittelivat taustalla ja pidin koko soundtrackiä hyvin vastenmielisenä. Silti elokuvan jälkeen jokin sisälläni oli mennyt rikki. Julistin sitä kuinka elokuva oli huono, mutta samaan aikaan yritin olla itkemättä ilman sen suurempaa syytä. Oli outoa kokea sellainen tunnin mittainen kohtaus, jossa teki mieli vain alkaa itkemään keskellä Helsingin keskustaa. En kuitenkaan keksinyt mikä sen olisi aiheuttanut, sillä leffa ei ollut tehnyt minuun vaikutusta. Vai oliko? Se selvisi viimeistään samaisena iltana myöhemmin kun  avasin tämän biisin ja aloin vain itkeä. Suosittelen jokaiselle tätä biisiä kuunneltavaksi pimeässä, silmät kiinni ilman ulkoisia häiriöitä. Saattaa alkaa tuntua siltä, että olet vain pienen pieni osa tätä valtavaa maailmankaikkeutta... Se on vähän pelottavaakin...

Zimmerillä on lukuisia hyviä sävyllyksiä ja tässä tosiaan vain murto-osa. Rakastan myös Piratesin musiikkia kuin myös Ringin ja Driving Miss Daisyn. Tällä kertaa valikoituivat kuitenkin nämä! Mikä on sinun suosikkisi Zimmeriltä?

5 kommenttia:

  1. Klikkasin tuota "Vähän tylsä..." laatikkoa ihan tahallani :DDD Kyllähän sinä jo minun mielipiteeni tiedätkin.

    Se mahtipontisuus on ollut myrkyllinen sana, jonka olen asettanut Zimmerin teosten päälle tähän asti, mutta nyt näitä valitsemiasi klippejä kuunnellessani tulee mieleen myös sana "venytetty".

    Onnistunein teos häneltä mielestäni on Selina Kyle's Theme tietenkin elokuvasta The Dark Knight Rises... Pidän myös Pirates of the Caribbeanin ja Lion Kingin musiikeista, mutta en ehkä kreditoisi häntä niistä, sillä ne olivat yhteistyössä muiden säveltäjien kanssa. Huonoin teos häneltä on ehdottomasti The Peacemaker (1997)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makunsa kullakin! x) Tiedän pari muutakin joihin ei tosiaan uppoa tää Zimmerin musa ja toisaalta ymmärrän kyllä miksi.

      Silti omia suosikkejani tämä tulee olemaan jatkossakin! Ja tosiaan tuo Selina Kylen tunnari Mind if I cut in? on myös yksi suosikeistani! :))

      Poista
    2. xD

      Ja piti tosissaan sanoa, että mahtava idea tälläinen postaus-sarja, enkä malta odottaa seuraavia osia!!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...