lauantai 20. elokuuta 2016

Mutta mihin katosivat neidit Potts ja Foster?


Nyt kun on jälleen todistettu se, että  Marvel Cinematic Universe vaan on niin paljon parempi ja yhtäneisempi kuin DC:n vastaava niin nostetaanpa ihan kissa pöydälle. Tassu pystyyn kuka on huomannut parin hahmon totaalisen katoamisen MCU:sta? Eikä sillä, että ehdottomasti nähdä Kat Denningsin vähän jopa ärsyttävää Darcy hahmoa, mutta kaksi kovan luokan näyttelijää on tiputettu vaivihkaa pois elokuvista. Iron Man 3 (2013)  jälkeen emme ole nähneet Gwyneth Paltrown hahmoa Pepper Pottsia eikä pahemmin ole Natalie Portmanin hahmo Jane Fosteriakaan näkynyt saman vuoden jälkeen. 

Kumpaakaan naista ei ole kiinnitetty mihinkään tuleviin Marvel -filmatisointeihin ja ainakin Paltrwon osalta MCU taitaa olla taputeltu. Tony Stark vihjasi Civil War -elokuvassa lopulliseen eroon ja vaikka Pepper Potts työskenteleekin vielä Starkille, ei tämän tarvitse esiintyä enää muuta kuin nimellä tarinassa. Myöskään Portman ei ole tietoinen palaako hänen hahmonsa enää valkokankaalle. Toistaiseksi häntä ei ilmeisesti ole edes pyydetty jatkamaan Janen roolissa ja tulevassa Thor: Ragnarök elokuvassa häntä ei nähdä. Mahdollinen vihjaus Thorin ja Janen eroamiseen saatetaan kuitenkin jollain tasolla leffassa tuoda ilmi... eli voi hyvinkin olla, että ainakaan Portmanin esittämänä Jane Fosteria ei nähdä.


Mikä sitten on syy tähän, että keskeisiä hahmoja tipautetaan pois? En usko, että syy suoranaisesti on niin pinnallinen asia kuin raha vaikka toki sekin voi vaikuttaa. (En vain jaksa ymmärtää miten noiden kahden naisen palkka olisi mitenkään menetys Marvelin tulevissa box office hiteissä.) Suurempana syynä pidän sitä, että Marvelin naishahmo-kiintiö on täynnä. Purppuranoita ja Black Widow hoitavat nyt sen kiintiötissityksen Avengers -leffoissa, joten mihin tarvitaan kahta ei supersankari naista juoksemaan vain jaloissa? Kumpikaan Jane tai Pepper eivät mielestäni ole kovinkaan vahvoja naishahmoja ja vaikuttivat aina enemmän sellaiselta "neito hädässä" tyypeiltä, mikä on hieman vanhanaikaista. Marvel on muutenkin pysynyt aika tiukkana siinä, että turhia hahmoja ei viljellä elokuvissa vaan kaikilla täytyy olla jokin funktio, mikä ei siis ole ollenkaan huono juttu. Mielummin kokonaan pois kun pakosti väännetään käsikseen. Olisin vain halunnut nähdä vielä vaikka ihan pienet cameo vilaukset hahmoista.

Äsken tuossa sanoinkin, että Marvel ei aio tuoda ketään ylimääräisiä elokuviinsa. Tämä valitettavasti koskee ainakin toistaiseksi vielä Marvelin tv-sarjojen hahmoja. Infinity War -elokuvan ohjaavat Russon veljekset ovat sanoneet, että aikovat keskittyä vain elokuva-maailmassa esiintyviin hahmoihin, mutta koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu. Kostajissa on nytkin niin monia hahmoja, että muutaman tuominen lisää tekisi ohjaajan työstä jo todella haastavaa. Eli Jessica Jones, Agentti Coulson, Luke Cage, Daredevil ja Punisher pysyvät toistaiseksi vain television puolella.


2 kommenttia:

  1. Ei se nyt herranjestas mistään rahasta ole kiinni. Mutta samaa olen pohtinut minäkin - ainoa syy on pakko olla se, että Avengers-leffat alkaa olla jo aika täyteenahdettuja. Viimeksi tänään kuulin, että Infinity Wariin ynnätään mukaan Guardians of the Galaxy porukka. Janella ja Pepperilla ei ole supervoimia, joten sieltä päästä on helppo karsia. Eihä esim. Maria Hilliä muistaakseni ollut Captain Americassa ollenkaan - sekin yksi hahmo mikä oli helppo napsaista välistä pois. Tämä on mielestäni ehkä jopa väärä kehitys, sillä mikä on Avengerseissa ollut onnistunutta on ollut miten hyvin se on pysynyt maanläheisenä... Mutta onhan siellä vielä Emily VanCampin mikälie agentti-rakkaudenkohde tai vaikka Marisa Tomein May-täti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla että hardcore Marvel faneillakin menee sormi suuhun Infinity Warissa... ;D May-tätiä ei onneksi voi ottaa mitenkään pois Marvel-universumista, mutta veikkaan että VanCampille käy sama katoamistemppu jossain veiheessa... :/

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...