torstai 14. huhtikuuta 2011

Portal 2 - sarjakuva


Michael Avon Oeming (tehnyt mm Powers sarjakuvaa) on ollut mukana tekemässä Portal peliin perustuvaa sarjakuvaa. Tarkkaa varmuutta piirtäjästä en saanut, vaikka kuinka googlailin, mutta Oeming ainakin on oman osansa sarjiksen eteen tehnyt. Muita tekoprosessi mukana olleita ovat olleet:  Marc Laidlaw, Chet Faliszek, Erik Wolpaw ja Jay Pinkerton.

Lab Rat nimellä esiintyvä 27 sivuinen sarjis löytyy Portal 2 nettisivuilta. Itse en Portal pelistä tiedä muuta kuin perusidean, jos sitäkään.. joten lähdin avoimin mielin tutustumaan tähän paljon puhuttuun sarjakuvaan. Harmikseni sain kokea että en ymmärtänyt yhtään mitään kyseisestä sarjakuvasta... (En kuitenkaan ollut tästä yhtään yllättynyt...) Tarinassa seurataan ilmeisesti kahta eri aikaa: mennyttä ja sitä mitä päähenkilölle tapahtuu juuri nyt. Pääosissa on jonkin sortin professori (ei hajuakaan onko oikeasti??) ja ilmeisesti jokin puhuva kone....





Piirostyyli sarjakuvassa on sekavaa ja ruutujen ja kuplien asettelu saa kenen tahansa pään pyörälle.. Ihmettelen kyllä suuresti, jos piirrokset ovat Oemingin tekemiä sillä mielestäni hänellä on aina ollut hyvin selkeä tyyli, mikä sisältää vahvoja viivoja. Hieman huterampi tyyli kuitenkin sopi tähän sekavaan sarjakuvaan..

 Esimerkki Oemingin Powers sarjakuvan piirostyylistä


Sarjakuva Portalista varmasti aukeaa faneille tai peliä pelanneille hieman paremmin kuin tälläiselle nörtille, joka on kiinostunut vain sarjakuva-versiosta. Ja uskon, että se antaa jopa tarinaan liittyen jotakin täysin uutta informaatiota tai selittää jotain jo tapahtunutta asiaa pelissä. Mutta minuun tämä sarjis ei saanut mitään vaikutusta tehtyä.. lukuun ottamatta sitä, että tykästyin hieman jopa tuohon sekavampaan tyyliin.. : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...