torstai 28. huhtikuuta 2011

Sarjakuva vs. Elokuva

Aloin tuossa äskettäin taas miettimään, että mistäs kaikista sarjiksista onkaan tehty elokuva.. Ja mieleeni tuli mitä kamalampia elokuvasovituksia ties mistä.. Päätin kuitenkin nostaa yhden ylitse muiden ja tehdä pienen vertailun hahmojen välillä ja samalla pohtia mistä tykkäsin elokuvassa. Tässä ensin elokuvan traileri, paljastamatta vielä mikä on kyseessä, sillä aikanaan kun tämä traileri pyöri teeveessä niin tykkäsin siitä kovasti, juuri sen salaperäisyyden vuoksi..


No okei.. se siitä salaperäisyydestä sillä nimihän kaiken lisäksi lukee videon päällä (kuvasta puhumattakaan..);) Mutta siis kyseessä on Karvinen-elokuva. Jim Davisin Karvinen-sarjakuvaa on julkaistu useita albumeja ja täällä suomessakin olemme saaneet lukea Karvisen seikkailuja mm. aikakaus- ja sanomalehtien sarjakuva osioissa. Karvinen on myös yksi niistä sarjakuvista joita minä olen lukenut pienenä poikana hyvinkin paljon.. Siksi kannattaa varautua suureen kriittisyyteen elokuvaa kohtaan... : ))

Karvinen on kaikkien tuntema laiskanpulskea oranssi kissa. Elokuva versio Karvisesta on mielestäni ihan kiva. Pörröinen kisu on animoitu näyttämään niin Karviselta kuin oikealta kissaltakin, yhdistelmä on hieno ja ehkäpä yksi ainut asia mikä oli oikein tässä elokuvassa. Karviselle tavanomaista on, että hän ei puhu ääneen.. Siksi sarjakuvissa hänen päänsä päällä pyärii ajatuskupla. Miksi siis Karvinen puhuu elokuvassa? Jopa ikivanhassa animaatiosarjassa Karvinen puhui pelkällä ajatuksen voimalla ilman suunliikkeitä. Okei, ymmärrän, että hahmo toimii varmasti paremmin näin.. mutta se ei vain ole Karviselle ominaista.. Bill Murrayn ääni kuitenkin sopi Karviselle erittäin hyvin (Muistutti kai sen verran animaation ääninäyttelijän Lorezo Musicia.)

Huom: Ajatuskupla..

Esko.. Mistä kulmasta..? Breckin Meyerissä ei ole mitään samaa Eskon kanssa... Ei toiminut ollenkaan.. Vihasin hahmon ulkonäköä jo ensisilmäyksellä... Meyer vain on jotenkin niin normaali.. Esko taas on elämässään täysin epäonnistunut luuseri, jota ei voi näytellä mikään mikä näyttää normaalilta ihmiseltä..



Liisa on myös liian apaattisen näköinen hahmo esitettäväksi kauniille Jennifer Love Hewittille. Eskon ja Liisan suhdekin eteni aivan liian nopeasti elokuvassa.. Tosin tämäkin on pakollista elokuvalle tyypillisen juonen luomiseksi




Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä on Osku. Yksi asia mitä en voi elokuvassa käsittää on se miksei
Oskua animoitu myös. Osku on niin erikoisen näköinen koira sarjakuvissa ettei sitä voida laittaa oikeana koirana animoidun Karvisen viereen. Myöskään muut eläimet eivät ole animoituja elokuvassa.


Loppujen lopuksi täytyy sanoa, että sarjakuvastripeistä on vaikeampi tehdä pitkää elokuvaa.. (ainakaan sellaista, jossa olisi sarjakuvan faneja miellyttäviä ratkaisuja) En väitä etteikä elokuvissa Karvinen ja Karvinen 2 ollut todella hyviäkin ratkaisuja ja hyviä vitsejä. Voin kertoa, että itsekin naureskelin monille vitseille elokuvissa. Halusin vain tuoda oman mielipiteeni hahmojen suhteen esiin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...