sunnuntai 7. elokuuta 2011

Lontoo


Hellou ! Arvatkaas missä meikäpoika oli muutaman päivän? No varmaan tyhmempikin osaa lukea sen tuosta otsikosta, mutta anyway.. Eli siis Englannissa tuli pyörähdettyy.. Pari päivää High Wycombessa ja yksi, vain yksi päivä Lontoossa ! Tekikö edes vähän tiukkaa nähdä kaikki nähtävyydet? No kuten arvaattekin.. oli meidän suosiolla luovuttava monista upeista kohteista.. Tässä esittelen mieä kaikkea näin ja koin matkalla.. : ) Mukana tietenkin Myyttihamsteri !

DAY1
Lähdimme siis serkkuni kanssa maanantaina Helsingistä ja suuntasimme matkamme kohti Lontoon Heathrow-lentokenttää. Hienointahan tässä siis oli se, että minä olin ensimmäistä kertaa lentokoneessa ! Ja valehtelematta yhtään olin todella peloissani ! Nousu oli todella jännittävä.. Oikein kädet hikosivat ja muutenkin pelotti.. :)) Onneksi serkku-tyttö oli rohkeampi ja piti kädestä kiinni <3

Saavuimme parin-kolmen tunnin päästä Heathrowlle, jossa serkkuni kummi oli meitä vastassa. Yövyimme siis hänen luonaan High Wycombessa, eli majoitus oli meille ilmainen :)


DAY2
Shoppailua High Wycombessa.. Ja voi pojat kuinka shoppailu voikin olla uuvuttavaa ! Itse en juuri mitään ostettavaa löytänyt vaan ennemminkin juoksin serkun ostoskassien kanssa hänen perässään pitkin ostoskeskuksia..
Ilta menikin siinä kun hoivattiin kipeitä jalkoja ja suuniteltiin seuraavan päivän ohjelmaa.. nimittäin Lontooseen ei ihan ilman suunitelmaa lähdetäkään ! Tämä osuus oli loppujen lopuksi yllättävän helppo. Täytyi vain päättää mitkä nähtävyydet on jätettävä väliin ja mitkä haluan ehdottomasti nähdä.. Listalle pääsivät mm. Big Ben ja London Eye... mutta kaupungin toisella puolella olevat kuten London Zoo ja Tower Bridge sekä aikaa vaativa Brittish Museum oli pakko jättää väliin... Toisella kerralla sitten !

DAY3
Aamulla lähdimme suhteellisen aikaisin junalla kohti Marylebonen asemaa Lontooseen. Saavuttuamme perille lähdimme seikkailemaan kohti Baker Streetiä, missä sijaitsi yksi monista metroasemista. Baker Streetiltä meidän oli tarkoitus lähteä metrolla kohti Waterloon asemaa, joka toisella puolen Lontoota. Ilman suurempiä töppäyksiä pääsimme turvallisesti perille, minkä jälkeen alkoi London Eyen etsintä. Siihenhän emme tietenkään tarvitse karttaa... sillä kuinka sellaisen himputin ison maailmanpyörän voisi hävittää? ;)
Kyytiinhän oli tietenkin päästävä ! Ja voin kertoa, että jokaisen joka menee Lontooseen kannattaa todellakin käydä London Eyessä. Itsehän olen siis korkeanpaikan kammoinen ja ajattelinkin, että selviänkö hengissä tästä yli 130 metriä korkeasta koettelemuksesta.. Suureksi yllätykseksi en edes tajunnut olevani niin korkealla koko matkan aikana.. Liekö johtunut suuresta innostuksesta? : )
Seuraava kohde näkyikin Thamesin vastakkaisella puolella ja voin kertoa, että melkein tippa tuli linssiin kun näin ensimmäisen kerran Big Benin ja parlamenttitalon ! Olin aivan haltioissani ! Jo pienestä asti aina katsellut eolkuvissa ja kirjoissa kuinka upean näköinen tuo mahtava kellotorni on.. ja nyt viimein pääsin sen itse omilla silmilläni näkemään ! Voiko poika enää onnellisempi olla !? Kamera kävi koko ajan ja nyt se onkin täynnä kuvia Big Benistä eri kuvakulmista.. hmm.. onneksi kamerassa on paljon tilaa..
Matka jatkui kohti Buckinghamin palatsia, mutta ennen sitä.. silmiini osui nähtävyys, jota en edes muistanut olevan ! Westminsters Abbey, ja vieläpä matkan varrella ! No ei siinä sitten muuta kuin kirkkoa katsomaan.. Tosin sisälle asti emme menneet suurien jonojen takia.. vaan tyydyimme istuskelemaan kirkon pihalla ja juomaan vähän vettä.. (Oli muuten sen verran kuuma päivä, että täytyi koko ajan vettä pitää lähistöllä..) Hetken levättyämme ja ihailtuamme, oli meidän pakko jatkaa matkaa, että kerkeäisimme vielä shoppailemaan... (Huoh!)
Pienten harhailujen ja neuvojen kyselyjen jälkeen saavuimme St. Jamesin puistoon. Täytyy kyllä sanoa, että Lontoon puistot ovat aivan älyttömän kauniita ! Suuria vanhoja puita ja paljon erilaisia lintuja.. Pelikaaneja ja jonkin sortin haikaroita.. unohtamatta tietenkään puluja.. joita on kaikkialla Lontoossa.. Anyway.. kävelimme siis puiston halki ja suuntasimme sille samaiselle tielle mitä pitkin ihmismassat kulkivat palatsille katsomaan hääparia ja kuningaspehettä tuossa joku aika sitten.. Valitettavasti, me emme nähneet kuningatarta.. tämä ei kyllä edes ollut paikalla Buckinghamissa.. sillä muutenhan lippu olisi liehunut palatsin katolla..

Loppu päivä menikin siihen, että juoksin taas ostoskassit käsissä serkun perässä Oxford Streetillä.. Paljon oli kauppoja vaan enpä silti löytänyt itselleni juuri mitään ostettavaa.. :) Illan päätteeksi tosin sain vielä houkuteltua serkun käymään kanssani vielä yhdessä paikassa... nimittäin.. Madame Tussaud's-vahamuseossa ! Monet varmasti tietävätkin paikan, mutta kyseessä on siis vaha-kabinetti, missä on miltei täydelliset vahanuket monista tunnetuista julkkiksista, elokuvahahmoista ja jopa sarjakuvasankareista ! Tämä oli minulle kuin karkki kauppa ! Laitan tähän parit hienot kuvat näyttämään esimerkkiä, mutta suosittelen lämpimästi jokaiselle Lontoossa käyvälle: Käykää ihmeessä Madame Tussaud'sissa !


Madame Tussaud'ssa oli myös minulle aivan mahtava yllätys ! Nimittäin Marvel-spesiaali ! Kaikki Marvel elokuvien (no ei nyt ihan kaikki..) sankarit olivat myös paikalla, vahanukkeina.. ! Ironman, Spiderman, Hulk, Kapteeni Amerikka ja Wolverine ! Oli muuten nekin tosi aidonnäköisiä ! Kaiken kuitenkin kruunasi 4D-elokuva Marvel-sankareista. Vettä, ilmaa, täristyksiä ja Wolverinen terät selässä tuntuivat ihan sikajänniltä ! :D Saimme myös kokea, miltä tuntuu kun Hulk aivastaa päälle... Yök ! :))
DAY4
Valitettavasti kaikki kiva tulee jossakin vaiheessa päätökseen.. Ja niin myös meidän Englannin matkamme.. Haikein mielin jätimme Lontoon ihanuudet taaksemme ja suuntasimme kohti Helsinkiä.. Toiste on kyllä ehdottomasti tultava, oli se Lontoo sen verran ihana kaupunki !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...