tiistai 30. elokuuta 2011

Katastrofin alkua..


Näin työviikon alkamisen kunniaksi haluaisin tuoda esille yhden minulle hyvin tärkeän leffagenren eli niin sanotun Katastrofi-genren. En nyt siis puhu sellaisita elokuvista kuten Mr. Bean ja äärimmäinen katastrofi-elokuva, vaan aivan oikeista katastrofi-elokuvista ! Eli sellaisista elokuvista missä on paljon juoksemista ja paikkojen tuhoutumista luonnonvoimien takia. Nyt siis kerronkin teille mikä tälläisissä leffoissa minua viehättää.. : )

Parastahan katastrofi-elokuvissa on se, kun näkee mitä kaikille maailman nähtävyyksille käy. Olen aivan kikseissäni kun näen kuinka meteori iskee Vapauden patsaan kahtia tai kuinka tornado tuhoaa London Eyen. :) Minua yleensä hyvin vähän oikeastaan kiinostaa itse elokuvan juoni.. Se saako Pablo ja Ruth toisensa elokuvan aikana vai kuolevatko he traagisesti hukkuen on minulle se ja sama.. :D (..tuleva terroristi täällä moi !..)



Hauskaa katastrofi-leffoissa on myös se, että voi kuvitella kuinka kaikkien elokuvien tapahtumat voisivat olla linkitettyinä toisiinsa. Esimerkiksi Poseidon-elokuvassa, suunnattoman risteilyaluksen kaataa jättimäinen tsunami.. koko elokuvan aikana, ei kuitenkaan selitetä mistä aalto sai alkunsa. Tähän kohtaan voimme ottaa otteen elokuvasta 2012, missä taas suunnattomat tsunamit pyyhkäisevät läpi miltei koko maapallon. Sattumaako? Tuskinpa ! ( No minulla nyt vaan on taas näitä tälläisiä omia juttuja.. joten älkää välittäkö..:)))

Loppuun vielä esittelen muutamia hienompia kohtauksia, mitkä ovat iskostuneet muistiini juuri niiden eeppisyyden takia..

Parhaimmat kohtaukset ovat ehdottomasta suosikistani The Day After Tomorrow. Muun muassa Empire State Buildingin hieno jäätyminen ja ikkunoiden pirstaloituminen on aivan todella upeeta ! Myös Holllyowood kyltin repeytyminen palasiksi aiheutti kylmiä väreitä selässäni ! Kuin myös tipan linssiin ! Ristiriitaista? Eikö vain..?



Yksi hienoimmista ja cooleimmista ja siisteimmistä on kohtaus elokuvasta G.I.Joe the Rise of Cobra.. (Mikä ei muuten teknisesti ottaen edes ole katastrofi-leffa..) Kohtauksessa pienen pienet metallia syövät nanobotit jyrsivät Eiffel-tornin jalkoja siten, että raskas torni kaatuu Pariisin ylle.. Wouw !


Elokuvassa the Core sain kokea myös hienoja hetkiä kun Auringosta tulevat polttavan kuumat säteet sulattavat Golden Gate-siltaa San Franciscossa..


Nyt varmasti joku teistä kutsuu poliisit hakemaan minut telkien taa.. sen verran innostuneesti tästä tuhosta minä olin.. : ) Mutta voin vakuuttaa teille kaikille, että oikeassa elämässä järkyttyisin suuresti tälläisistä tapahtumista.. Mietin muuten ennen kuin aloin kirjoittamaan, että voisin julkaista tämän syyskuun yhdestoista päivä... World Trade Centerin muistopäivänä.. mutta jotenkin minulle olisi tullut huono omatunto asiasta... joten julkaisen tämän nyt.. :/

Katastrofi-elokuvien ystäville haluaisin vielä mainostaa muutamaa leffaa mitkä ovat olleet hyviä mielestäni:
Tsunami
The Day After Tomorrow
2012 (En kyllä oikeastaan kauheasti tykännyt... mutta elokuvassa oli muutamia hienoja kohtauksia..)
Life After People-tv sarja
Päivä jona maailma pysähtyi

1 kommentti:

  1. Armageddon,independence day, deep impact! Sit se missä ne menee sinne maan sisuksiin, jossa on hilary swank

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...