torstai 15. syyskuuta 2011

Kick Ass


No tulipa nyt sitten tämäkin katsottua.. Suunnattomien ennakkoluulojen alta paljastui kuitenkin melko hyväkin leffa.. En oikein osannut päättää koko leffan aikana että pitäisikö itkeä vai nauraa ja pitäisikö tuntea empatiaa vai sadismia...

Kick Ass-elokuva perustuu samannimiseen sarjakuvaan, jota piirtää John Romita Jr. ja käsikirjoittajana Mark Millar. Ideana on siis se, että tavalliset ihmiset yrittävät olla supersankareita.. ja ilman supervoimia ja mega-aseita he ottavatkin turpaansa.. usein..
Kick Assin päähenkilö Dave Lizewski on hyvin stereotypinen supersankarin alku. Nörtti, joka vaan ei voi saada naista vain siksi koska on niin sanotun kiltin pojan (nörön..) asemassa. Ja muuten by the way.. monikaan supersankari ei oikeasti edes ole nörtti.. Spiderman, Beast ja Herra Ihme ovat ainakin ainoat mitkä minulle tuli nyt tähän hätään mieleen.. Eli ei läheskään kaikki, toisin kuin aina oletetaan ! Myöskin se tuli selväksi tästä elokuvasta, että vaikka kuinka laittaa trikoot päälle niin haruksiin EI TULE mitään jättimäistä kohoumaa !

Sarjiksessa ja elokuvassa seikkailevat mm. Red Mist, Hit Girl ja Big Daddy jota esitti Nicholas Cage.. Itse en näyttelijästä niin erityisemmin ole innostunut, mutta onhan herra tehnyt muutamia ihan hyviäkin leffoja. Eniten vain hämmästytti se, että Cage oli tälläisessä leffassa... :)) Rooli oli kuitenkin oikein sopiva. Asehullu supersankari isä oli todella hauska !
Parhaimmaksi hahmoksi nousi kuitenkin topakka ja suloinen Hit Girl, johon rakastuin heti oitis <3


Oikeastaan elokuva kertoo mielestäni siitä kuinka kukaan ei välitä.. Kick Ass hakattiin muutaman kerran todella pahasti (kuten muutama sivuhahmokin..) ja sivusta katsojat joko osallistuivat taisteluun kannustamalla tai kuvaamalla sen puhelimellaan Youtubeen.. Kukaan ei tainnut koko elokuvan aikana soittaa hätäkeskukseen..
Uskon syävsti, että Kick Ass on tehty juuri tätä varten.. herättämään ihmisä puuttumaaan asioihin.. tai sitten vain lietsomaan viihdeväkivaltaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...