keskiviikko 23. toukokuuta 2012

The Walking Dead


Monet ovat varmasti huomanneet, että televisiosta tulee Fox kanavalta sunnuntaisin uusi hittisarja The Walking Dead. Jos et jostain syystä ole vielä sarjaan tutustunut ja tiedät, että rakastat Zombie-invaasio leffoja niin suosittelen katsomaan The Walking Deadia. Itse en ole mikään Zombie-leffojen suurkuluttaja enkä pahemmin niistä pidäkään... mutta tämä sarja on poikkeus. Katsoin yhden jakson telkkarista ja sitten olikin jo tuotantokaudet yksi ja kaksi ahmittu saman viikon aikana.. On meinaan aika koukuttava sarja.. :)

Sarja on melkoisen raaka.. Itse olen hieman herkkä, joten simmut menee kiinni aika usein joissain kohtauksissa.. Mutta kaiken tuon mässäilyn ja verenvuodatuksen keskellä on jotain mitä puuttuu useimmista Zombie-leffoista, nimittäin Juoni.


Juoni on siis kutakuinkin tälläinen: Amerikkalainen poliisi Rick herää koomasta paikallisessa sairaalassa. Kun hän alkaa tutkia ympäristöä, huomaa hän pian että kaikki ei ole ennallaan. Ympärillä on pelkkää kuolemaa. Rakennukset ja autot lojuvat hylättyinä ja siellä täällä on ruumissäkkejä. Kaiken kukkuraksi osa ruumiista kävelee ja on verenhimoisia. Rick yrittää epätoivoisesti löytää kaiken tuon keskeltä vaimonsa ja poikansa. Mutta mitkä ovat mahdollisuudet kun maailman väkiluvusta vain kourallinen on hengissä?

Hienona poikkeuksena leffoihin on se, että tämä on jotenkin todellisemman oloista. Kukaan ei kutsu Zombeja Zombeiksi vaan jokainen ryhmä, joka selviytyy erikseen on keksinyt oman kutsumanimen näille kuolleille esim. "Walkers" tai "Geeks". Tämä mielestäni kertoo siitä, että kaiken on täytynyt tapahtua todella nopeasti, jos kerran Media ei ole kerennyt nimetä olioita siten, että koko kansa kutsuu niitä siten. Ihmiset joita Rick tapaa eivät myös koskaan käytä sukunimiään (En edes muista onko Rickin sukunimeä kerrottu..), sillä ei kai sukunimellä ole merkitystä kun ollaan keskellä maailmanloppua... tai ainakin ihmisten loppua.


Syy miksi otin tämän käsittelyyn on se, että harva varmaankaan tietää, että The Walking Dead perustuu samannimiseen sarjakuvaan. Sarjakuvaa käsikirjoittaa Robert Kirkman ja kuvittaa Charlie Adlard (joka korvasi Tony Mooren 7# numeron jälkeen) Eli jos sarjakuvaan on luottaminen niin sarja jatkuu vielä pitkään. Tosin jos sarja ei menesty tarpeeksi hyvin niin voi olla, että loppuu aiemminkin........


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...