keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Ropecon 2015



Nyt on vihoin ja viimein minunkin coni-neitsyys viety ja kuten tapana on se ensimmäinen kerta on ihan ookoo, vaikka onkin melko sähellystä ja ihan ei tunnu kaikki onnistuvan ja loppu tulee liian äkkiä. Mutta ainakin se saa haluamaan lisää!

Ropecon on siis nimenomaan roolipelaamiseen keskittyvä con-tapahtuma, jossa osansa saa myös muun muassa larppaus ja boffaus. Ihmiset cossaavat melko paljon omia hahmojaan roolipeleistään tai larpeistaan, mutta mukaan mahtuu myös meitä jotka tykkäävät enenmmän pukeutua canon-hahmoiksi, eli hahmoiksi jotka pohjautuvat suoraan johonkin olemassa olevaan hahmoon. Voi luoja kuinka tulen saamaan turpaan niiltä, jotka tietävät minua tarkemmin näiden sanojen oikeasta käyttämisestä!

Luokkakaverini sai minut ja muutaman muun luokkalaiseni suostuteltua (eikä edes oikeastaan paljoa tarvinnut suostutella..) osallistumaan Ropeconiin. Itse aloin suunnitella pukuani jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella, suurin ongelma olikin päättää olisinko Arrow sarjan Oliver Queen vaiko Star-Lord Guardians of Galaxystä, päädyin jälkimmäiseen.

Sinänsä itse tapahtumassa ei ollut kauheasti minua kiinnostavaa ohjelmaa, vaan jännitävintä oli juuri kulkea kaikkien näiden hypernörttien ympärillä ja katsoa mitä peliä kukin pelaa. Erilaiset kortti- ja lautapelit peittivät lukuisia pöytiä Espoon Dipolissa ja loppu pöytäpintala olikin täynnä miniatyyri-taisteluita. Meininki oli jopa tälläiselle supernörtille melko hardcore.

Parasta tietenkin oli katsella miten ihmiset olivat pukeutuneet. Aivan upeita asuja oli kaikilla ja hauskaa oli nähdä, että perheen pienimmätkin oli otettu mukaan ja puettu asiaan kuuluvasti. Minunkin pukua kehuttiin pariin otteeseen ja tulipa yksi kaveri kyselemään, että kuka minä olen kun en näytä tutulta ja pääsin kokeilemaan ihan Star-Lord-roolin vetämistä.
Harmittamaan jäi se, että pieni poika joka oli pukeutunut Rocket Raccooniksi ei tullut juttelemaan vaan päätti vain ihastella asuani turvallisen matkan päästä. Toisaalta, miksen itse mennyt kehumaan pojan upeaa asua ja tehnyt aloitetta. Olisi ollut niin hienoa saada yhteiskuva!

Vähän pitkäksi meni tämän kirjoituksen julkaiseminen, sillä en ole vieläkään saanut kamerastani kuvia ulos, joten mennään toisten kuvaamilla otoksilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...