keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Parhaat tv-sarjat 2016 top 5

Tv-sarjat on jotain mitä olen löytänyt oikeastaan vasta viime vuosina Netflixin ja muiden suoratoisto palveluiden kautta. Olen todella huono seuraamaan telkusta sarjoja ja jäänkin usein jälkeen jos en tasan tarkkaan ajasta kelloa soittamaan juuri ennen jakson alkua. Ainoastaan the Walking Dead on sellainen jonka muistan ja senkin vain siksi, että ympärillä olevat ihmiset katsovat sarjaa myös. Jälleen kerran ajattelin tehdä listan parhaimmista sarjoista joita katsoin vuonna 2016, jotta voin sitten myöhemmin muistella mitä kaikkea on tullut katsottua. Sarjan ei välttämättä tarvitse olla uusi sarja, tärkeintä on se että minä olen sen aloittanut vuoden aikana. Sarjat joita olen seurannut jo vuosien ajan eivät siis pääse tälle listalle, vain minulle uudet. Tässä tulee siis tv-sarjojen top 5 vuosimallia 2016!



#5 Unbreakable Kimmy Schmidt
Verkko: Netflix
Julkaisuvuosi: 2015-
Lempi hahmo: Lillian (Carol Kane) & Jacqueline (Jane Krakowski)

Tina Fey on tauti, jota maailma kantaa sisällään. Silti tuo jokseenkin ärsyttävä nainen osaa luoda ihan hauskoja juttuja. Veep on ihan tyhmä, mutta  (katso kommenteista fiksumpien sanomiset!)30 Rock ja etenkin Unbreakable Kimmy Schmidt ovat todella hauskoja. Kimmy Schmidtissä on ihanasti sellaista piilotettua mustaa huumoria ja aihekin on ihan mielenkiintoinen: Pastori Richard Wayne (Jon Hamm) on kidnapannut neljä naista ja uskottelee heille että maailma on tuhoutunut bunkkerin ulkopuolella. Nokkelat tytöt kuitenkin pääsevät vapaaksi ja joutuvat totutella elämään hyvinkin muuttuneessa maailmassa. 


#4 Stranger Things
Verkko: Netflix
Julkaisuvuosi: 2016-
Lempi hahmo: Barbara Holland (Shannon Purser)

Stranger Things... Jos et ole tätä jo katsonut niin hopi hopi Netflixin ääreen! Kyseessä on jo syntyessään kulttiklassikko joka vie mukanaan jo ensimmäisistä minuuteista. Sarja onnistuu todella hyvin kiteyttämään millaista on olla lapsi 80-luvulla ja kun mukaan vielä heitetään alieneita ja muita yliluonnollisia elementtejä niin johan on seikkailu syntynyt! Musiikit ovat jotain aivan käsittämätöntä ja henkilöhahmot todella mielenkiintoisia. Suosittelen!


#3 Black Mirror
Verkko: Channel 4 / Netflix 
Julkaisuvuosi: 2011-
Lempi hahmo: Lacie (Bryce Dallas Howard)

Tämä on siitä hyvä sarja, että jokainen jakso on aivan oma tarinansa. Voit huoletta aloittaa vaikka ihan uusimmasta kaudesta ja jatkaa missä järjestyksessä tahansa. Yhteistä jokaiselle jaksolle on kuitenkin se, että ne kertovat mahdollisista tulevaisuuden kuvista joita teknologia meille saattaa luoda. Niin hyvässä kuin pahassakin, Black Mirror laittaa ajattelemaan omaa somen ja tietokoneen käyttöä ja haastaa kokeneemmankin elokuvakävijän juonillaan. Itse olen ainakin joka jakson jälkeen tarvinnut pitkiä keskustelu hetkiä muiden sarjaa seuranneiden kanssa. Todella ajatuksia herättävä!



#2 Better Call Saul
Verkko: AMC
Julkaisuvuosi: 2015-
Lempi Hahmo: Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks)

Viime vuonna (2015) katsoin Breaking Badin ja se koko maailma sai minut aivan mukaansa. Helmikuussa alotin katsomaan Better Call Saul spinoffin ensimmäistä kautta ja en oikein lämmennyt. Sarja lähti todella hitaasti käyntiin ja valitettavasti päähenkilö Jimmy (Bob Odenkirk) on maailman tylsin hahmo. Toisella kaudella kuitenkin juoni tiivistyy ja päästään ihan oikeaan Breaking Bad tunnelmaan. Mikäli olet alkuperäisen sarjan fani, et voi jättää tätä katsomatta!



#1 Band of Brothers
Verkko: HBO
Julkaisuvuosi: 2001
Lempi Hahmo: Eugene G. Roe (Shane Taylor)

Band of Brothers ei ole vain sarja vaan jotain elämää suurempaa. Mikäli et pidä sotaelokuvia suuressa arvossa (kuten minä) on tämä kaikki mitä tarvitset tietää niistä! Jos taas pidät elokuvista kuten Hacksaw Ridge tai Pelastakaa Sotamies Ryan niin tulet rakastamaan tätä sarjaa. Realistisempaa kuvausta sodasta saa hakea ja tämä tosiaan perustuu ihan tositapahtumiin. Hahmot ovat kaikki todella hyvin rakennettu ja mielenkiintoisia persoonia. Saatat myös yllättyä siitä kuinka moni tämän päivän iso tähti on noussut pinnalle tästä sarjasta! Älä anna puuduttavan tylsän ja patrioottisen alkutunnarin hämätä (se on muuten tosi paska) tämä sarja on kaukana alkutunnarin luomasta tunnelmasta! Suosittelen!


Kunniamaininnat:
Dirk Gently's Holistic Detective Agency - jos pidät Linnunradan Käsikirja Liftareille huumorista niin tässäpä samalta kirjailijalta samankaltaista huumoria yliluonnollisilla elementeillä!

Life's too Short - sarja kertoo Warwick Davisin elämästä reippaasti värikynällä väritettynä, mutta humoristisesti. Sarja alkaa todella vahvasti, mutta lässähtää pahasti julkkivieraiden kadotessa.

RuPaul's Drag Race - jos kaipaat aivot narikkaan realityä, jossa juonenkäänteet luodaan drag queenien kesinäisillä draamoilla ja ihastuttavan juontajan viikkotehtävillä, tässä on sinulle sarja!

12 kommenttia:

  1. Veep on loistava
    ...miten se liittyy Tina Feyhin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kerran vuonna kivi ja keppi poika joka katsoi pari jaksoa Veepiä ja koki sen olevan todella rasittava sarja. Hän myös teki hienon päätelmän tuolloin että Julia Louis - Dreyfus ja Tina Fey on sama ihminen. Koska kukaan ei tuolloin asiaa korjannut ja koska syystä, että Veep ei kiinnostanut tuo poika ei koskaan palannut astialle, eikä kukaan korjannut hänen olettamustaan vääräksi. Ennen kuin nyt, kiitos Waltsu :D Tämä ei siltikään pelasta Veepiä minulle...

      Poista
    2. Eli siis klassinen kun olet tiedon omaksunut tulee siitä fakta. Ei siis ole koskaan käynyt mielessäkään epäillä asiaa. (Plus tällä hetkellä läksytän tuota parempaa puoliskoa joka tämänkin on oikolukenut ja vieläpä paremmin perillä tuosta Veep -sarjasta) :'D

      Poista
    3. AHAHAAA... Sait nauramaan oikein ääneen - kiitos tästä xD ( Sellaista sattuu ;) )

      Poista
    4. Arvasin heti, että Waltsu on ollut asialla xD

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Se on just paras aivot narikkaan ohjelma! Kunnon sosiaalipornoa xD

      Poista
  3. Westworldia et oo ilmeisesti kerenny vielä seurata kun ei listalta löydy? Omasta mielestä about 2010-luvun kovin sarja suoraan tän vuoden uutuuksista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole! :D Ollaan jo molemmat käytetty ne HBO:n ilmaiskuukaudet niin nyt pitäisi sitten ostaa vain sen takia se, mutta uskon että se olisi sen arvoista!

      Poista
    2. Suuri suositus sille täältäkin :) on Hbo:n vähän pidemmänkin oston arvoinen

      Poista
    3. Ollaan koettu HBO niin paljon huonompana kuin Netflix. Siellä ei ole montaakaan sarjaa/elokuvaa jotka kiinnostavat sen verran että jaksaisi pitää kuukaudesta toiseen. Ehkä nyt kun tuo Taboo sinne tulee..... :)

      Poista
  4. Westworldia et oo ilmeisesti kerenny vielä seurata kun ei listalta löydy? Omasta mielestä about 2010-luvun kovin sarja suoraan tän vuoden uutuuksista.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...