perjantai 23. joulukuuta 2016

Black Desert Online



Eräs kaverini (Guy) sai minut houkuteltua kokeilemaan elämäni ensimmäistä MMORPG (= Massiivinen monen pelaajan verkkopeli) peliä. Joskus kauan sitten vuonna kivi ja keppi olen pelannut Lineage nimistä MMO peliä, mutta koska muistikuvat ovat niin hatarat eikä englanninkielen taitokaan tuolloin siihen riittänyt niin jätän kyseisen pelin pois listalta. Black Desert Online olkoon siis ensimmäinen MMORPG jota olen koskan pelannut. Ennakko käsityksiä ei siis ollut.

Black Desert Online on ilmeisesti aika perinteinen MMO -peli. Keskiaikais-tyyliseen fantasiamaailmaan sijoittuva tarina on melkopitkälti sitä samaa fantasiahöttöä mitä Lotrit ja World of Warcraftit tarjoavat. Itselläni on vähän viha-rakkaussuhde näihin keskiaika-fantasia juttuihin, sillä onnistuin kyllästämään itseni aika täydellisesti näihin yläaste-ikäisenä. Eli en ihan hirveästi lämmennyt Black Desertin ylikulutetulle maailmalle. 

Hahmon luonti pelissä on todella ykkösluokkaa. Hahmon ulkonäköä voi muokata ihan niinkin perustasolla kuin muuttaa otsan ja nenän kokoa. Jokaista lihasta ja jännettä voi muokata ihan kyllästymiseen asti, mutta onneksi peli tarjoaa mahdollisuuden valita myös valmiista pohjista. Hiustyylejä ja ihonvärejä on laaja kirjo ja ainoastaan parannusta olisin kaivannut tatuointi, karvoitus ja lävistys puolelle jotka joko olivat hyvin suppeita tai uupuivat kokonaan. Hahmon luonti on yleensä kaikkein mieleisintä puuhaa Roolipeleissä ja niin tälläkin kertaa. Ongelmaksi kuitenkin muodostui niinkin perusasia kuin sukupuolen valitseminen sekä iän ja kehotyypin määrittäminen. Black Desert Onlinessa nämä asiat on sidottu "ammattiin" eli et voi tehdä naispuolista soturia tai miespuolista valkyyria. Iso miinus.

Kun peli lähtee käyntiin saat kokea sen upeat grafiikat ja kauniit NPC hahmot. Tai sitten et. Peli vaatii aika tolkuttoman paljon koneeltasi toimiakseen todella moitteettomasti. Etenkin kaupunkien alueella jossa toiset pelaajat kämppivät ja suorittavat tehtäviä on pelin lagaaminen todella ärsyttävää. Ei mitään mahdollisuutta, että laukkaat hevosesi kanssa kaupungin läpi ilman aivan mieletöntä lagaamista. Kun selviät väljemmille vesille kaupungista, toimii peli taas melko hyvin ilman suurempia tipahduksia FPS:ssä. 

Pelin NPC hahmot ovat todella geneerisiä ja usein miten puhuvat todella huonolla ääninäyttelyllä aivan kliseisiä asioita. Dialogit ovat yksipuoleisia ja kaikissa cutscene kohtauksissa sinun hahmoasi ei ole mailla halmeilla vaan keskitytään pelin omiin hahmoihin. Kaikki tarpeettomat NPC hahmot ovat myös täydellisiä kopioita toisistaan ja jokaisella on hiustyyliä myöten täysin identtiset kasvot. Pelin mielenkiintoisimmaksi hahmoksi kuitenkin muodostuu mukanasi kulkeva Black Spirit olento, joka kasvaa pelin edetessä koko ajan pelottavammaksi möröksi. 

Koska minulla ei ole aikaisempaa kokemusta tälläisistä peleistä, voi se todellakin vaikuttaa pelikokemukseeni. Black Desert on ihan kelpo peli, mutta se kaatuu MMO pelien tyypillisiin ongelmiin. Kartta systeemin opettelu vaati todella paljon aikaa, eikä pelimekaniikan oppimista auttanut hirveästi aivan täyteen ahdettu peliruutu, jossa näkyy elämäbaarin lisäksi avoimet tehtävät, mana, levelit, chat, kartta sekä monet muut asiat joita en ikinä oppinut ymmärtämään. Black Desert onnistuu kuitenkin jollain vammaisella tavalla koukuttamaan hetkeksi ja ainakin minä suoritin ihan pakkomielteisesti kaikkia pikkutehtäviä pois alta. Pääjuonikin oli ihan suhteellisen kiinnostava ja nyt harmittaa, että se jäi vähän kesken ennnen kokeilujakson loppumista. Peli toimii ihan hyvänä aivot narikkaan pelinä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...