sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Itken trailereissa ja muita kuulumisia

Käykö kenellekään muulle koskaan niin, että elokuvateatterissa ensimmäiset itkut väännetään jo siinä trailerien aikana? Minulle käy näin melko usein ja viimeksi eilen kun käytiin katsomassa Arrival. Traileri joka sai minut itkuiseksi oli Logan, jonka näin siis ensimmäisen kerran isolta ruudulta. Toki jo silloin ensimmäinen kerta kun omalta koneelta sen katsoi oli tunteikas, mutta leffateatterissa kaikki vaan jotenkin on isompaa ja tunteekkaampaa. Itkua olen tirauttanut myös viime aikoina Ihmeotukset ja niiden olinpaikat sekä Rogue One trailereissa.

Pahinta on se, että yleensä trailerien aikaan teatterissa on vielä valot päällä ja ihmisiä liikkuu siellä sun täällä. Tällöin herkän hetken jälkeen tulee kiusallinen tunne kun se Audi mainos hyppääkin sinne ruutuun ja alkaa silmien kuivaus. Lyön vaikka vetoa, että sain kummallisen katseen yhdeltä nuoremmalta mieheltä kun vetistelin Loganin tahtiin.  Etenkin suurten blockbuster -leffojen trailereihin vaan useinmiten on onnistuttu laittaa sellaisia nostalgia elementtejä, että on tosi vaikea hillitä itseään. Hyvässä lykyssä tunnemyrsky jatkuu vielä katsomaan tullun elokuvan alkukohtauksissa.

Ollaan nyt käyty taas tuon paremman puoliskon kanssa ihan urakalla leffassa ja jatkoa on luvassa. Rogue One, Jackie, La La Land ja muutamat muut potentiaaliset Oscar ehdokkaat tulee varmasti katsastettua kunhan leffateattereihin asti kerkeävät. Harmittaa vaan niin paljon kun joutuu mennä katsomaan Finnkinoon sarjalippujen sun muiden takia. Viime aikoina vaan taas todellakin se usko hävinnyt koko saakelin puljuun. "Ai sulla on kulttuuriseteleitä? Yhden saat niistä käyttää. Ai oot opiskelija, no meillä on noi opiskelija-alennukset voimassa vaan klo 06-11 joka toinen perjantai jos on täysikuu. Nii ja sit haluuks sarjalipun mielummin? Se tulee voimaan kuukauden päästä ostosta." Vähän liioiteltuna, mutta totuuspohjalla.... Finnkinolla valitettavasti on se monopoli Suomessa, vaikka onkin muita pienempiä teattereita siellä sun täällä. Ihan sama.

Ja sitten sellainen hieno-siisti-kiva-juttu! Eli ostin meille joululahjaksi Hans Zimmerin keikalle liput! Oonko pikkasen innoissani ja oonko pikkasen soitellut taas Interstellaria, Inceptionia ja Dark knightia täällä! Tosi siistiä! Se jäi nimittäin vähän harmittamaan kun ei sinne Ennio Morriconen keikalle tajuttu lippuja hankkia ajoissa, ehkä tämä nyt vähän paikkaa sitä! Tässä nopeasti vähän kuulumisia, eipä mulla nyt muuta! :)

2 kommenttia:

  1. Samaistun.

    Itsellekin kävi vielä niin, että olen palannut koulun penkille tänä syksynä ja kuukausitulojen loistaessa poissaolollaan, joku elokuvissakäyntikin on aikamoinen menoerä. Ihmeotuksia (ensimmäisen kerran) katsomaan mennessä, kassaneiti sanoi, että tästä saisit opiskelija-alennuksen ja olin ihan ihmeissäni. Eipä se sama temppu sitten toisella kertaa enää käynytkään ja täysi hinta piti maksaa - todella outo systeemi heillä!

    Piditkö Arrivalista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidin Arrivalista tosi paljon! Jokin siinä taas kolahti ja olin ihan tunteiden vallassa lopuksi vaikka puolessa välissä elokuvaa mietin että näinköhän tässä on mitään ihmeellistä juoneessa. Varmasti nähdään Oscareissa tämä leffa :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...