lauantai 25. heinäkuuta 2015

Muurahaismiehestä sisällissotaan



Tulipa käytyä ensi-illassa katsastamassa Marvelin uusin leffa eli Ant-Man, vaikka kovasti uhosin ettei kyseinen leffa kauheasti jaksa kiinnostella. Onneksi ennakkoluuloni olivat korkeat, sillä Ant-Manistä kehkeytyi oiva lisä Marveli elokuvauniversumiin. Aivan samalle tasolle ei päästä kuin Avengers: Age of  Ultron, Guardians of Galaxy tai Thor, mutta mielestäni parempi kokonaisuus kuin esimerkiksi Captain America tai Iron Man leffoissa. 

Ant-Man kertoo tarinan Scott Lang-nimisestä murtovarkaasta, joka saa uuden tilaisuuden näyttää maailmalle olevansa tämän luottamuksen arvoinen. Scott ei saa kuitenkaan töitä, eikä saa tavata tytärtään ja muutenkin elämä potkii päähän muutosta yrittävää kaveria. Scott sortuu pian taas murtovarkaan hommiin ja tällä kertaa hän murtautuukin kuuluisan tiedemiehen Hank Pymin asuntoon. Hank on kehitellyt vuosia sitten Pymin partikkelin, jonka avulla atomeja voidaan kutistaa ja puristaa kasaan. Tämän partikkelin avulla Hank on luonut puvun, jonka avulla ihminen pystyy kutistumaan muurahaisen kokoon. Salassa pidetty Muurahaismiehen-puku löytyy yllättäen kun Scott murtautuu Hankin täysin murtovarmaan kassakaappiin. 
Hank ottaa miehen suojiinsa ja alkaa kouluttamaan tästä uutta muurhaismiestä, jonka tulee murtautua Hankin perustamaan yritykseen, jossa pidetään säilössä taistelupuvuksi suunniteltua prototyyppiä, joka myös perustuu Pymin partikkeliin. Oliko tarpeeksi sekava juonikuvaus? 


Muurahaismiehen hahmo oli minulle ennestään tuttu lukuisista sarjakuvista, sekä animaatioista. Paul Rudd näyttelijänä taas tuttu Frendeistä. Rudd oli oiva valinta Scott Langin rooliin, puhumattakaan Michael Douglasin valinnasta alkuperäiseksi muurahaismieheksi Hank Pymiksi. Ensin ihmettelin hieman, miksi tosiaan tarina keskittyy Muurahaismiehen nuorempaan inkarnaatioon Scott Langiin, kun itsellenikin tosiaan tutumpi on tuo alkuperäinen Hank Pym. Vasta elokuvan aikana minulle selvisi, että näin vältytään turhalta selittelyltä ja hahmon tarinan kertomiselta, kun puku tosiaan on jo olemassa ja tekniikka sitä varten salattuna pidettyä tietoa. Pahiksen roolissa Yellowjackettinä nähdään Corey Stoll, joka vetää ihan hyvän, joskin hieman vaisun suorituksen. 

Sitten niihin kaikkien rakastamiin juonipaljastuksiin ja easter eggeihin. Stan Lee tottakai nähdään leffassa, mutta mukaan mahtuu myös erikoisempi cameo näyttelijältä joka on näytellyt myös kerran Muurahaismiestä, tosin sketsin muodossa eli siis Garrett Morris. Marvel leffoista tuttuja hahmoja nähdään myös ensimmäisessä kohtauksessa, jossa Hank on keskellä yhtiönsä johtoporrasta, johon kuuluvat muun muassa Howard Stark sekä agentti Carter, molemmat tosin jo vanhentuneina. Muutaman kerran viitattiin myös ihan suoraan kostajiin, mutta yksi hauskimmista kohtauksista oli kun Ant-Man taistelee Anthony Mackien näyttelemää Falconia vastaan ja vieläpä voittaa tämän. Aivan mullistavia nämä easter eggit eivät ole, mutta faneille ihan kivaa pikku lisää ja pätemistä. Ja niin, mainitaanhan yhdessä sivulauseessa myös Hämähäkkimies!


Secret endingejä on tällä kertaa kaksi, joten kannattaa olla tarkkana ja katsoa aivan loppuun asti. Ensimmäinen salalopetus on aika peruskauraa ja kaikki näki sen tulevan, mutta se toinen, se mikä on siellä aivan lopussa on aivan huikea. Nyt päästään vihdoin siis asiaan eli supersankarien tulevaan sisällissotaan - Civil War, mikä on  yksi kaikkein parhaimmista Marvel-tarinoista minkä olen koskaan lukenut. Kerron tästä tarkemmin joskus, kunhan kerkeän mutta nyt tästä lopetuksesta, joka menee suunnilleen näin:
Jossain hylätyssä varastohuoneessa Kapteeni Amerikka tulee katsomaan Falconin löytämää Bucky Barnesia, eli siis Winter Soldieria. Falcon ehdottaa, josko kerrottaisiin Starkille, mutta Kapu kieltää ottamasta yhteyttä ja sanoo hoitavansa asian itse. Ilmassa selkeästi leijailee jo pientä skismaa Tony Starkin ja Kapteenin välillä, mitä nähtiin jo Age of Ultronissakin.

Pikkuhiljaa kaikki Avengersien keskeisimmät hahmot on tosiaan esitelty. Vaikka Ant-Man taisi olla huonoin avausviikonloppu seitsemään vuoteen Marvelille, niin pahoin pelkään, että vielä hunommat tulevat olemaan tulevilla Doctor Strange ja Black Panther-elokuvilla. Voiko olla, että ihmiset alkaa vähän jo turtumaan supersankareihin? Hyvinkin mahdollista. Captain America: The Civil War-leffasta odotan huikeaa menestystä ja se siitä varmasti tuleekin. Joka tapauksessa jos yhtään pidät supersankarileffoista, on Ant-Man katsomisen arvoinen ja suosittelen katsomaan sen 3D:nä. Muutama aivan huikea 3D-kohtaus leffassa, et tule varmasti pettymään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...