perjantai 27. marraskuuta 2015

Luovan ihmisen elämän suuri tuska

Oletteko koskaan miettinyt kuin rasittavaa on oikeasti olla luova ihminen? Joka päivä tulee se tunne, että pitäisi taas tehdä jokin uusi ja hieno työ jotta pysyy taidot kunnossa. Itse räpellän päivittäin koneella erilaisia piirrustuksia ja vektori-grafiikkaa, toivoen että saisin jotain hienoa aikaan. Piirtopöydällä piirtäminen sujuu jo melko vaivattomasti ja se on pikkuhiljaa korvannut elämästäni lyijykynän ja itselle niin rakkaan työvälineen eli tussin.
Mutta mikä onkaan ongelmallisinta siinä että olet luova ihminen? Uskon, että lähes kaikki luovan-alan opiskelijat, harrastajat ja työntekijät voivat samaistua tähän. 

Joskus sen luovuuden löytämiseen uudelleen voi mennä hetki. Inspiraatio ei synny välillä kovinkaan helposti ja pakottamalla luovuuteen syntyy vain huonoa jälkeä. Välillä voi joutua istumaan tyhjän kanvaasin edessä pitkiäkin aikoja ennen kuin jotain syntyy.
Pahinta ei kuitenkaan ole se, että istut koneella tai paperin edessä tuntikausia tehden jotain ja epäonnistut niin pahasti ettei työtä vaan kehtaa julkaista. Ei, se ei ole pahinta. Pahempaa on se kun saat aikaan sellaisen työn, että haluat sen julkaista ja julkaisetkin. Laitat sen facebookiin, ok muutama tykkää... Instagramiin, jee tuli viisi sydäntä... Deviantartiin, kukaan ei huomannut. 
Kaikkein pahinta on kuitenkin se, kun omat kaverit on jo niin kyllästyneitä sydämettämään ja tykkäämään minun töistäni ettei kukaan enää jaksa laittaa joka työhön mielipidettään. Enkä voi syyttää heitä... teen meinaan itse aivan samaa. Jos kaverit laittelee töitään harvoin, tällöin jaksan paremmin tykätä ja tykkäänkin aidosti heidän töistään. Jos kaveri taas tekee samaa kuin minä, eli laittaa töitään usein esille... jää silloin taas tykkäykset saamatta. 
No onneksi äiskä tykkää aina.

Itselleni tärkeintä on se, että saan lisää ulkopuolisia tykkääjiä ja seuraajia. Olen hieman taas koukussa tähän tykkääjien kalasteluun ja se alkaa taas näkyä mielenterveydessäni. Pitäisi varmaan pitää taas taukoa piirtämisestä tai jotain... Keskittyä vain koulutehtäviin ja suorittaa rästissä olevat kurssit loppuun... Huoh..

Käykää nyt edes tykkäämässä tumblerissa tästä tyypistä, jolta varastin hianosti tämn sarjakuvan. Ei mulla muuta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...