lauantai 23. helmikuuta 2019

Pikainen Oscar-päivitys ennen gaalaa

Tein jo joku aika sitten omat veikkaukset Cinema Lozenge blogin Oscar kyselyyn. Tuolloin en ollut vielä nähnyt Romaa ja voi perskele kuinka häränpyllyä nää mun veikkaukset heittikin tuon leffan näkemisen jälkeen. On muutenkin outoa, että olin nähnyt suurimman osan parhaan elokuvan ehdokkaista jo ennen ehdokkaiden julkistamista. Yleensä nähtynä on ollut maksimissaan kaksi ja lopuista on ehkä joskus jossain keskustelussa kuullut. Joka tapauksessa, tässä pikaisesti omat päivitetyt voittajasuosikit:

Best Picture - Green Book
Best Director - Alfonso Cuaron/Roma
Actor - Viggo Mortensen/Green Book
Supporting Actor - Mahershala Ali/Green Book
Actress - Lady Gaga/Star is Born
Supporting Actress - Marina De Tavira/Roma (ei oikeaa mielipidettä kategoriaan)
Cinematography - Roma
Original Screenplay - Roma
Adapted Screenplay - A Star is Born
Animated Feature - Into the Spider-verse
Foreign Language Film - Roma
Original Score - Black Panther
Original Song - Shallow/Star is Born
Sound Editing - A Quiet Place
Sound Mixing - Roma
Production Design - Roma
Makeup and Hairstyling - Vice
Costume Design - Black Panther
Editing - Bohemian Rhapsody
Visual Effects - Infinty War

Kuten tavallista, jätin kaikki ne kategoriat pois joihin minulla ei ole taas minkään valtakunnan hajua. Valitettavasti Bohemian Rhapsody jäi nyt näkemättä kun mukamas ei ollut aikaa käydä katsomassa. Mikäli leffa voittaa hyvin niin onhan se käytävä katsomassa sitten gaalan jälkeen. Parhaan elokuvan pystyiä veikkaan aika vahvasti kuitenkin Green Bookille, mutta luulen, että Roma vie kotiin eniten pystejä. Kuvaus ja vieraskileinen elokuvan palkinnot ovat ainakin aika läpihuutojuttu.

Omia harmituksia on se, ettei Toni Collette ole ehdolla naispääosaan ja ettei Quiet Place saanut tuon enempää huomiota. Olisi myös ollut hauska, jos Jasper Pääkkönen olisi ollut ehdolla miessivuosaan BlacKKKlasnmanista, jolle en näköjään ole valmis antamaan yhtään pystiä?

Tänäkään vuonna en valvo sillä maanantai on ihan normaali työpäivä. Koitan kuitenkin aamulla herätä katsomaan isoimmat palkinnot sekä katsoa nauhoitteen myöhemmin. Oikein hyvää gaalaa kaikillle leffafriikeille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...