sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Uusi katsaus viime vuosien lemppareihin 2019!

Joka vuosi olen aina viimeistään tammikuussa tehnyt listauksen omista suosikkisarjoistani. Jätän listan ulkopuolelle kuitenkin ne sarjat, joita on tullut seurattua jo pitempään ja keskityn niihin, mitkä olivat uutta minulle tuona kyseisenä vuonna. Tästä syystä siis monet sarjat jäävät vuosilistalle todella hyvinä sarjoina, vaikka seuraava kausi olisikin laskenut sarjan tasoa huomattavasti. Tässäpä siis katsaus muutamiin entisiin (tai nykyisiin) suosikkisarjoihin, jotka aiemmin pääsivät listalle, mutta eivät välttämättä sinne enää edes kuuluisi, tai sijoitus listalla voisi nyt olla eri.


American Horror Story (FX), Cult & Apocalypse
Sijoitus aiemmalla listalla: #5
Arvosanani sarjalle: 5

AHS oli ihan okei parin ekan kauden ajan. Aloitimme Freak Showsta ja katsoimme sarjaa sitten satunnaisessa järjestyksessä mielenkiinnon mukaan. Hotel ja Asylum ovat ehdottomasti sarjan parhaimmistoa kun taas lähes tulkoon kaikki muut kaudet ovat todella heikkoja tai huonoja. Cult vaikutti alkuun todella lupaavalta, mutta kaatui pian mielestäni typerimmäksi kaudeksi. Kunnes aloin katsoa Apocalypseä. Aivan hirveää roskaa ja kiinnostus koko kauteen on aivan nollassaan. Ehkäpä tuleva AHS 1984 palauttaa uskon tähän sarjaan, mutta tällä hetkellä ihan hävettää, että sarja on päässyt Parhaat tv-sarjat 2018 listalleni.



Stranger Things (Netflix), Season 3
Sijoitus aiemmalla listalla: #4
Arvosanani sarjalle: 7

Stranger Things oli tullessaan jotain uutta ja ihmeellistä. Se sattui juuri täydellisesti siihen 80-luku nostalgiaan, jota sarja oli omiaan vielä lisäämään. Valitettavasti kasari on kokenut melkoista inflaatiota viime aikoina, ja sen ylikäyttäminen kirjaimellisesti kaikessa, sai minut jopa inhomaan Stranger Thingsiä. Heikon kakkoskauden jälkeen kuitenkin tuli tämä kolmas, joka ei sekään mikään täydellinen ollut, mutta ainakin jollain tavalla enemmän Stranger Things -hengessä tehty. En enää voi kutsua sarjaa kyllä mitenkään erikoiseksi tai omaksi suosikiksi sen itseääntoistavan juonen ja paikoillaan junnaavien hahmojen vuoksi.

Orange is the New Black (Netflix), Season 7
Sijoitus aiemmalla listalla: -
Arvosanani sarjalle: 7

Orange is the New Black oli mielestäni todella raikas tuulahdus silloiseen tv-maailmaan. Lähes tulkoon kaikki näyttelijät olivat naisia ja mukana oli ihan kaikenalaisia tapauksia niin ihonväriltään kuin suuntautumiseltaankin. Todella kirjava sakki porukkaa siis. Käsikirjoitukseltaan sarja alkoi ontua jo parin kauden jälkeen. Vankilan elämä ei ole niin mielenkiintoista, että sitä jaksaa katsoa kaudesta toiseen ja etenkin kun kuvaan tuli vankilamellakka ja siirto uuteen laitokseen, muuttui sarja todella tylsäksi ja yliampuvaksi. Vasta viimeinen kausi palautti minut takaisin faniksi ja tirautinpa muutaman kyyneleenkin sitä katsoessa. Jollain tapaa Litchfieldin naisilla oli kuitenkin se paikka mun sydämessäni. Lämmöllä siis muistelen sarjaa ja sen tapahtumia, vaikka siinä olikin pitkiä jaksoja kun en niinkään siitä välittänyt.

13 Reasons Why (Netflix), Season 3
Sijoitus aiemmalla listalla: #1
Arvosanani sarjalle: 8

Tämä sarja pääsi ilmestymisvuonnaan listallani sijalle numero yksi. Sarja kosketti jotenkin todella henkilökohtaisella tasolla ja osaavat näyttelijät olivat omiaan luomaan ilmapiiristä mielenkiintoisen. Sarjan saadessa kakkoskauden olin pettynyt, jopa vihainen. Miksi kaikki hyvä täytyy aina pilata sillä, että sitä jatketaan niin kauan ettei ketään enää kiinnosta? Sarja tuntuu perustuvan nykyään enemmän shokkielementtien hakemiseen sekä ensimmäisen kauden kohua aiheuttaneen itsemurhakohtauksen pehmittämiseen. (Kohtaus on muuten poistettu nykyään Netflixistä). Hahmot ovat edelleen mielenkiintoisia ja todella rakkaita minulle, mutta uskottavuus sarjasta on jo kaukana. Kuitenkin parasta teinidraamaa mitä tällä hetkellä on tarjolla.

Handmaid's Tale (HULU), Season 3
Sijoitus aiemmalla listalla #3 
Arvosanani sarjalle: 10

Ainut sarja joka tuntuu porskuttavan jopa vahvempana kuin listaukseni aikana on Handmaid's Tale. Toinen kausi oli hieman heikohko, mutta kolmoskaudella ei tainnut heikkoa hetkeä ollakaan. Näyttelijät, käsikirjoitus ja tunnelma ovat aivan omaa luokkaansa ja väittäisinkin, että Handmaid's Tale on laadukkain sarja mitä tällä hetkellä on katsottavissa. Tapahtumat ovat koskettavia ja samalla kauheita siinä raakuudessaan. Kaikki tuntuu niin realistiselta ja todellakin mahdolliselta tulevaisuuden kuvalta. Joissain jaksoissa ahdistaa, toisissa naurattaa.

Kaikki listalla nyt olevat sarjat ovat tulleet kaksi arvosanaa alemmas ensimmäisen kauden jälkeen. Poikkeuksena tietenkin Handmaid's Tale, joka sai nyt täyden kympin. Onko sinun kohdallesi osunut sarjaa, jonka ensimmäinen kausi on tuntunut superhyvältä, mutta jatko onkin sitten vesittänyt koko sarjan hienouden?

5 kommenttia:

  1. Tää oli vaan niin hyvä juttu sulta! Naureskelin täällä pidemmän aikaa. Ja ihanaa, että maailmasta löytyy myös muita kyynikkoja, jotka pettyy karvaasti, kun jokin ei vastaakaan ideaalia!

    Itsellä lista olisi näistä vesittyneistä sarjoista olisi varmasti pitkä. Päällimmäisenä tulee mieleen esim. House of Cards, American Crime, How to Get Away With Murder, Westworld - joista kaikki nämä jääneet enemmän tai vähemmän kesken ensimmäisen kauden jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vitsi! En ees muistanut How to Get Away with Murderia! Niin vahva eka kausi ja loistavat näyttelijät ja sitten se taso vaan laski ja katosi kokonaan :D

      Monien sarjojen ongelma vaan on se, että niitä jatketaan ja jatketaan kunnes viimeisetkin fanit kyllästyy...

      Poista
  2. Mun lemppari on ollu ehdottomasti sellanen Netflix Sara ku DARK! Suosittelen lämpimästi kun tuntuu ihan sun jutulta tiiätkö! :3 Näistä oon kattonu vaan vähän Stranger Thingssiä eli se on kesken... oon nykyään nii laiska kattoo mitään uutta ja sit katon vaan tyyliin Star Gatea viidettä kertaa jne lol.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi Dark on ollut katselulistalla tyyliin siitä asti kun se Netflixiin tuli xD jotenkin se on vaan jäänyt kaiken jalkoihin koko ajan :'D

      Poista
    2. No NYT nostat sen listan kärkeen!!! :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...