maanantai 28. lokakuuta 2019

The Last of Us

On ehkä vähän noloa, että tämän pelin pelaamisessa on mennyt minulla näin kauan. Monta kertaa harkistinkin, että katson vain gameplay-videon youtubesta, mutta eihän se nyt olisi ollenkaan sama kuin pelata peli itse läpi.  Puolustuksekseni voin kuitenkin todeta, ettei taloudessamme ole ollut pleikkaria ennen viime joulua. Tämä peli löytyi kuitenkin ostoslistalta melkein heti kättelyssä ja olikin yksi syy miksi pleikkari ylipäätään meille hankittiin. Oliko The Last of Us sitten kaiken sen hypen ja odotuksen arvoinen? 

The Last of Us kertoo maailmanlopunjälkeisestä ajasta. Kaksikymmentä vuotta sitten outo sieni-infektio aiheutti sen, että suuri osa ihmiskunnasta muuttui verenhimoisiksi "zombeiksi". Jäljelle jääneet ihmiset yrittävät selviytyä ja rakentaa toimivaa yhteiskuntaa siitä mitä jäljellä on.  Tarina seuraa Joel ja Ellie nimisiä hahmoja ja heidän matkaansa halki Yhdysvaltojen. Taskussaan heillä on mahdollisesti ihmiskunnan pelastava vastalääke. Peli on julkaistu vuonna 2013 Playstation 3 -konsolille ja sen on kehittänyt pelistudio Naughty Dog. Pelin teemoina ovat vahvasti selviytyminen ja hiippailu, mutta myös vanhemmuus ja ystävyys.

Tiesin, että pelissä olisi jonkin verran kauhuelementtiä mukana, mutta ehkä sen laajuus silti yllätti minut. Olen jotenkin todella herkkä kauhupeleille eikä räiskintä ja hiippailu ole niitä omia vahvuuksiani muutenkaan. Siksi olikin ihanaa, että parempi puolisko suostui pelaamaan pelin kanssani, jolloin aina kun alkoi pelottaa liikaa, saattoi toinen ottaa ohjaimen haltuunsa. Outoa oli myös huomata se, kuinka paljon tämän pelin kauheudet vaikuttivat omiin yöuniin. Ihan jokaisen pelikerran jälkeen näki villejä unia, joissa piti hiippailla tai juosta karkuun Clickereitä. Vaikka peli sisälsikin paljon kauheita ja inhottavia asioita, oli sen päätunnelma kuitenkin melko rauhallinen. Pelin juoni eteni hidastempoisesti, mikä toisaalta sopi hyvin sen tunnelmaan. The Last of Us on parhaimmillaan niissä kohdissa kun voimme keskittyä Ellien ja Joelin kanssakäymiseen maailmamme raunioissa, jotka ovat yllättävän kauniit. Pelin soundtrack on myös erittäin kaunista kuunneltavaa.

Vastaus alussa esitettyyn kysymykseen, Last of Us ei ollut ihan sen kaiken odottamisen arvoinen. Kaiken kaikkiaan peli oli oikein miellyttävä kokemus. Nyt voin ainakin todeta, että on yleissivistys tältä osin kohdillaan. Ehkä juoni ei ollut niin ihmeellinen kuin kaikki antoivat ymmärtää tai sitten tälläiset juonipelit ovat kokeneet vähän inflaatiota muun muassa Red Dead Redemption 2, Detroit Become Human ja Spider-Man PS4 -pelien vuoksi. Parhaimmat kohdat olivat ne, missä päästiin jutustelemaan Ellien kanssa ja tykkäsinkin kovasti DLC kappaleesta Left Behind, jossa pelataan pelkästään Elliellä ja syvennetään hänen tarinaansa.

Peli oli kuitenkin pakko pelata läpi juuri nyt, jos mielii hankkia itselleen The Last of Us 2 jatko-osan, joka julkaistaan toukokuussa 2020. Palaillaan aiheeseen siis sitten kun olen sen pelannut!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...