lauantai 19. lokakuuta 2019

El Camino: A Breaking Bad Movie

Breaking Bad on yksi aikamme parhaimpia draamasarjoja, ellei jopa paras. Omalla listallani se menee heittämällä ykköseksi. Myös sarjan spin-off, Better Call Saul löytyy listaltani ainakin kymmenen parhaan joukosta. Mielenkiintoisen tarinan ja uskottavien hahmojen lisäksi Breaking Badin hienous on siinä, että se osattiin lopettaa silloin kun oltiin huipulla. Hahmot tuntuivat kiinnostavilta ja kehittyivät ihan sinne viimeiseen jaksoon asti. Sarjan juoni myös jaksoi kantaa koko viiden kauden ajan. Turhan usein hyvät sarjat muuttuvat keskinkertaisiksi kun sarja jatkuu ja jatkuu vaan. Hyvänä esimerkkinä The Walking Dead, joka on myös samalta studiolta kuin Breaking Bad.
Siksi on sinällään harmillista, että tämä elokuva päätettiin tehdä. Minulla ei suoraan ole mitään El Caminoa vastaan. Se ei vain tuo mitään lisää Breaking Badiin, eikä se tuntunut muutenkaan palvelevan oikein ketään. Toivoin, että elokuvassa olisi ollut enemmän nannaa sarjan faneille, mutta sen sijaan El Camino tuntui lähinnä pitkältä ja tylsältä filleri jaksolta.



Elokuva seuraa Jesse Pinkmanin elämää aivan Breaking Badin viimeisen jakson jälkeen. Etsintäkuulutetulla Jessellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin joko antautua tai kokeilla onneaan pakenemalla Alaskaan. Sankarimme valitsee jälkimmäisen. Matkallaan Jesse kohtaa muutamia hahmoja Breaking Badistä ja aina välissä saamme pieniä flashbäkkejä Jessen kohtaamisista muun muassa Miken, Walterin ja Toddin kanssa. 

Tuotanto jäljittelee Breaking Badin tyyliä hyvin paljon, mutta silti joku tuntuu olevan pielessä. Nopeutetut montaasit miljöistä ja hahmojen tekemisistä ovat kuin ennenkin. Myös musiikki ja värimaailma ovat kutakuinkin kohdallaan, mutta jotenkin El Camino silti jää tunnelmassa todella etäiseksi päätarinastaan. Pakko mainita myös se, ettei elokuvassa ole juurikaan naishahmoja mikä ehkä sekin poistaa vähän uskottavuutta.

Suosittelen jokaista Breaking Bad fania katsomaan tämän kuitenkin läpi. Ei kannata kuitenkaaan odottaa liikoja. Elokuva ei tuo mitään uutta ja ihmeellistä, tai ainakaan mitään mitä fanit eivät itse olisi osanneet ajatella Jessen kohtalosta. Onneksi tämä ei kuitenkaan jää Breaking Bad sagan viimeiseksi tuotokseksi vaan saamme vielä viimeisen kauden Better Call Saulia ensi vuoden puolella. Ei jatkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...