tiistai 19. huhtikuuta 2011

Vesi oli Mustaa



Vesi oli mustaa on suomalainen pseudomanga, jonka on luonut kuvittaja-graafikko Nina von Rüdiger (mm. Oblivion High) ja käsikirjoittaja ja mediakulttuurin sekatyöläinen Karim Muammar. Tarina saa vaikutteita Runebergin ja Jean Sibeliuksen Näkki-runosta sekä Kalevalasta. Sivuilla vilahtelee myös Akseli Gallen-Kallelan Kalevala kuvituksia sivuavia kuvia. Päähenkilöinä sarjiksessa on itse Näkki ja äiti, jolta Näkki on riistänyt pojan.

Juonellisesti tarina vaatii tarkempaa lukemista ennen kuin pääsee siihen sisälle. Jouduin itsekin lukemaan ensimmäiset sivut pariinkin kertaan ennen kuin tajusin edes hieman missä mennään. Mutta kun lopulta pääsee juoneen mukaan, tempaisee se lukijan sopivasti sisäänsä. Hieman harmillisen lyhyeksi jäävä sarjis on todella kauniisti kuvitettu. Hahmot ovat mielenkiintoiset ja arvoituksellisia, myös maisemat on nätisti toteutettuja. Taustoista voi myös pongata Helsingin maisemaa :)

Kuten äsken tuossa sanoinkin sarjiksen ongelma on se, että itse ainakin olisin voinut lukea pitempäänkin kyseistä teosta.. oli se sen verran mielenkiintoinen.. Toisaalta sen vahvuus varmasti onkin siinä, että se on niin lyhyt ja asettaahan jo Näkki-runokin rajansa sarjiksen pituudelle. No, eipä ainakaan tullut sellaista fiilistä, että rahat olisivat hukkaan menneet ! (Tämä otavan julkaisema kirjanen maksoi vain vaivaiset 3,90 alelaarissa..) Toivotaan, että kaksikolta tulee lisää mytologisia sarjakuvia, etenkin Kalevala aiheisia ! :) Veikkaan kuitenkin että tämä jää vain haaveeksi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...