tiistai 26. maaliskuuta 2013

Unelmani Sarjakuvakauppiaana

Mietinpä tuossa taas yksi päivä samalla kun katsoin ohjelmaa Rillit Huurussa, että kuin siistiä olisi pitää omaa sarjakuvakauppaa? Tiedän. Ajatus on aivan nauretttavan huono ihan vaan siinä mielessä, että maassa jossa asukkaita on vain 5,4 miljoonaa, ei olisi minkäänlaista kysyntää tälläiselle toiminnalle. Tuottavuus olisi miinuksella aivan varmasti heti ensimmäisen päivän jälkeen.. Mutta ei se estä minua maalailemasta taas pilvilinnoja :)

Millainen sitten olisi minun oma sarjakuvakauppani?
Ensinnäkään en haluaisi sen olevan sellainen sekamelska kuin yleensä sarjiskaupat ovat vaan sellainen selkeä ja siisti. Ei mitään ylimääräistä, mutta ei myöskään liian tärkeilevän oloinen. Siellä täällä jokin hieno supersankari mainos :)

Tietenkään myynti ei rajoittuisi vain uusiin sarjakuviin vaan divari-kauppa meiningillä mentäisiin. Eli käytetyt hyväkuntoiset (miksei huonokuntoisetkin) sarjakuvat otttaisiin vastaan joko lahjoituksena tai pientä korvausta vastaan. Myös kaikenmaailman oheiskrääsää liittyen sarjakuviin, peleihin ja elokuviin olisi tarjolla. mm. Pehmoleluja, figuureja, keräilykortteja ja lautapelejä.

Pyrkisin myös järjestämään erilaisia tapahtumia kuten kuukausittain vierailevia Suomalaisia ja ulkomaalaisia sarjakuvapiirtäjiä. Viikoittain voisi myös olla korttipeliotteluita kuten Magic, Yu-Gi-Oh ja Pokémon Trading Card. Mahdollisesti myös Warhammer ja muita miniatyyri pelejä. Alkaako jo kuulostaa Puolenkuun peleiltä? :)

Suurin ero muihin sarjakuvakauppoihin olisi se, että siellä saisi myös paikalliset amatööri-sarjakuvanpiirtäjät tuoda omia töitään julki. Voisin pitää sellaista koria, missä on jokaisen halukkaan omakustanteisia sarjakuvia pienellä hinnalla myynnissä, ihan vaan sitä varten että saa julkisuutta töilleen. Tietenkin laittaisin myös omia töitäni joukkoon ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...