tiistai 27. tammikuuta 2015

Rope

Koska Ruudukko on muttunut nyt muutenkin jo ihan pelkäksi nörttihypetys-keskukseksi, niin halusin tuoda nyt uuden "harrastukseni" esiin. Oikeastaan siihen asti kun aloitin koulun Graafisen muotoilun puolella olen vierastanut käsitettä "Rope". Ennakkoluuloisesti olen ajatellut, että vain karvaiset, lihavat nörtit pelaavat roolipelejä, mutta kuinka väärässä olinkin! Koulun myötä olen tutustunut moniin sellaisiin ihmisiin, joista ei päälle päin uskoisi, että he ropettavat (tai jopa larppaavat!). Ja yllätys yllätys, minut saatiin myös mukaan kokeilemaan ropettamista.
Täytyy myöntää, että en loppujen lopuksi epäröinyt hetkeäkän sen jälkeen kun sain oikeasti tietää mitä ropettaminen on. Tajusin, että sen avulla voisi kokea aivan uudenlaisen maailman ja heittäytyä mukaan oikeaan mielikuvitusseikkailuun. (Puhun nyt siis ihan fyysisestä roolipelaamisesta eli pöytäropettamisesta, eli siitä missä heitellään noppaa ja edetään tarinaa kertomalla.)
Noin vuosi sitten aloitimme luokkakavereiden kanssa niin perusropen kuin olla voi! Tarina sijoittuu keskiaikaiseen rinnakkaistodellisuuteen, jossa fantasia-maailmaan kuuluvat örkit ja peikot tallustelee. Jokainen loimme oman hahmon ja peli saattoi alkaa! 

Ensimmäinen rope-hahmoni ikinä! Keskiaika-Mies eli the Middle-Age Man

Parasta luokkakavereiden kanssa ropettamisessa on se, että se ei ole niin vakavaa ja jos vaikuttaa ihan vammaiselta, niin se on sallittua.  Tämä rope meni oikeastaan melkein kaikille meille vähän harjoittelun piikkiin. Opettelimme yhdessä kokeneen pelinjohtajan kanssa, miten ropettaminen oikeasti toimii, jotta voitaisiin sitten joskus aloittaa ihan kunnon rope, joka olisi hieman monimutkaisempi toiminnaltaan. Vaikka tämä harjoitus-rope oli mielettömän hauska seikkailu kaikkine kommelluksineen, niin joku aika sitten kuitenkin päätimme yhteistuumin lopettaa kyseisen ropen. Tarina ei oikein edennyt, sillä jostain syystä olimme luoneet kaikki hahmon, joka vihaa muita hahmoja eikä pelinjohtaja enää jaksanut keksiä syitä miksi hahmomme pakottautuisivat toistensa seuraan. Myös yhteisen ajan löytäminen oli erityisen hankalaa muun muassa minun töiden takia. Kuitenkin tietynlainen nälkä ropettamista kohtaan jäi ja joskus olen jopa vähän miettinyt, että uskallanko lähteä etsimään itselleni nettiropetus-porukkaa, mutta toistaiseksi olen ollut liian kauhuissani tuntemattomien kanssa ropettamisesta... 

Pari kuukautta olin ilman ropettamisen tuomaa mukavaa tekemistä, ja sitten se tapahtui! Sain kokoon porukan, joka haluaa pelata kanssani ja vieläpä ihan livenä ja minun kehittämälläni juonella! Juoni on siis se, että 1920-luvun Lontoo kokee jotain mullistavaa ja (Doctor Who-tyylisesti) salaperäinen henkilö tulee aikakoneella tuohon aikaan tekemään, mitä nyt ikinä pelinjohtaja keksiikään. Sitten vaan aletaan seikkailemaan aika-avaruudessa hahmojemme kanssa ja katsotaan mitä kaikkea saadaan pieleen historian kulussa. :) Emme ole tosin vielä kerenneet kertaakaan pelaamaan, mutta eiköhän tästä ihan kunnon seikkailu saada, näemme porukan kanssa tässä varmaan ensi viikolla ja ropetus voi alkaa! Olen innoissani!

Oscar Dawson -28-vuotias hurmuri "paperboy"

1 kommentti:

  1. Hih, oon iloinen että innostin sut ja kaikki muutkin ropetuksen ihmeelliseen maailmaan! ^^

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...