sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Miksi maailma vihaa Peter Capaldia?

Minun oli määrä viimeistellä tämä teksti ennen uuden Tohtorin paljastumista, mutta koska olin laiska enkä muistanut oikoluettaa tätä niin vähän myöhässä ollaan! Tänään tosiaan paljastui, että Tohtorin rooliin Capaldin jatkajaksi on valittu nainen (!) Jodie Whittaker! Olen aika innoissani siitä, että saamme viimeinkin naispuolisen Tohtorin, mutta mennään tämän illan aiheeseen!

Peter Capaldi on ollut varmaan ristiriitaisin Tohtori -näyttelijä sitten Christoper Eccelstonin. Jo ensimmäisistä episodeista lähtien monet fanit valittivat, ettei Capaldi tunnu oikealta Tohtorilta. Liian kylmä, ei karismaa, tummanpuhuva ja huumorintajuton olivat ehkäpä yleisimpiä argumentteja Capaldia vastaan. Capaldille oli kuitenkin suuret odotukset, sillä hän jatkoi Matt Smithin loistavan suorituksen jälkeen. Capaldin Tohtori oli hyvin vastakohtainen Smithin charmikkaalle, poikamaiselle Tohtorille ja luulenpa, että juuri tämä kontrasti on se, mikä teki hallaa Capaldin suoritukselle.

Itselläni ei ole ollut mitään ongelmaa Peter Capaldin kanssa. Ehkä joskus se sähkökitara ja aurinkolasit tuntuivat vähän korneilta, mutta tavallaan ihan hauskalta. Hahmo on selkeästi erilainen verrattuna muihin moderneihin Tohtoreihin, mikä on oikeastaan ihan hyvä juttu. Minun on hankala asettaa järjestykseen Smithiä, Eccelstonia ja Capaldia, sillä kaikissa on ollut jotain mikä on iskenyt minuun lujaa. Ainoastaan siitä voin olla varma, että David Tennant on ehdottomasti paras Tohtori. Silti minulla ei ole käsitystä siitä millainen Tohtorin kuuluisi olla, vaikka olen kaikki modernin Tohtorin jaksot nähnyt, osan kahteen kertaan. Joten miksi monilla muilla on niin selkeä käsitys siitä millainen Tohtorin on oltava ja millainen hän ei todellakaan saa olla?  Osittain syytän hänen huonoa mainettaan siitä, että Capaldille sattui monta hyvin heikosti käsikirjoitettua jaksoa.

Mielestäni jokainen näyttelijä tuo jotain uutta rooliin, eikä todellinen Whovian voi oikeasti vihata yhtäkään Tohtoria. Kyllä, Capaldi on erilainen, mutta hän ei ole huono. Rehellisesti sanottuna Capaldi on ehkä paras näyttelijä, joka Tohtoria on tässä rebootissa näytellyt.  Capaldin karu olemus, rehellisyys ja ennen kaikkea synkkyys, muistuttivat siitä, että Tohtori todellakin on ulkoavaruudesta ja valmis uhraamaan mitä vain pelastaakseen rakkaimpansa. Tohtori on kuitenkin syntytarinaltaan traaginen tapaus ja mielestäni Capaldi onnistui tuomaan tätä esiin hahmossa. Capaldilla oli myös loistavat kemiat Jenna Colemanin (Clara) ja Michelle Gomezin (Missy) kanssa, joista molemmat ovat suosikkihahmojani koko sarjassa.

Ainakin minä jään kaipaan Capaldin Tohtoria, vaikka odotankin jo innoissani seuraavaa Tohtorin saappaiden täyttäjää. Rooli on kuitenkin sellainen, jonka perii aina joku toinen näyttelijä, vähän kuin James Bond, mutta enemmän timey wimey wibbly wobbly -juttuja. Hate the game, not the player!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...