sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Ropecon 2017


Pari vuotta ehti vierähtää ennen kuin pääsin taas osallistumaan Ropeconiin. Mielenkiintoa ja aikaakin olisi käydä erilaisissa con-tapahtumissa, mutta jotenkin ne aina jäävät väliin. Raha ja matkustaminen toki ovat aina pienenä hidasteena, mutta onneksi Helsingissä järjestettävään Ropeconiin on helppo tulla. Ropecon on myös siitä kiva, että tavallaan sen teemat ovat tuttuja ja mielenkiinto roolipelaamista kohtaan on vain kasvanut vuosi vuodelta. Tärkeänä pidän myös sitä, että pääsen näkemään ihmisten upeita cosseja ja tutkailemaan larppaus- ja roolipelikulttuuria lähietäisyydeltä. Itsekin tahtoisin cossata useamminkin, mutta kunnollisia tilanteita tulee todella harvoin vastaan. Tällä kertaa menin vähän helpomman kautta cossini kanssa ja päädyin esittämään Jim Halpertia komediasarjasta Konttori


Verrattuna edelliseen kertaani Ropeconissa, oli uutuudenviehätys ehkä vähän laantunut. Toisaalta myös Messukeskuksen "karumpi" ympäristö oli vähän masentava verrattuna Espoon Dipoliin, missä siis edellisen kerran Ropeconiin osallistuin. Tällä kertaa oli myös hieman hankala saada kavereita mukaan tapahtumaan, joten jouduin (pääsin) pakottamaan paremman puoliskon seuraksi. Tietenkin hän etukäteen jo kauhisteli, että eihän hänen tarvitse pukeutua mitenkään? Vakuuttelin herralle, että se ei todellakaan ole välttämätöntä ja paikan päällä hän pääsi sen itsekin toteamaan. Melko harvat edes pukeutuvat mitenkään coniin vaan suurinosa on ihan normaaleissa arkivaatteissaan.

Kuvassa Shining Steelix kortti, jonka ostin paikan päältä sekä Jim Halpert nimikyltti, jonka itse suunnittelin ja toteutin.


Ropecon on niin sanotusti pienemmän yhteisön tapahtuma mikä on samalla sen etu että heikkous. Keksi-ikä on yllättävän korkea, vaikka lapsiakin tilaisuudessa on. Meininki on hieman aikuismaisempaa, mikä toisaalta näkyy pukeutumisessa, jutuissa ja ohjelmassa. Animelapsia on vähän, mutta kyllä heitäkin näkee. Ropeconissa tuntuu myös siltä kuin kaikki tuntisivat toisensa tai sitten se on vain Paersky. Joka tapauksessa olisi mukava päästä itsekin paremmin sisälle tuohon suureen larppaaja-ropettaja-mätäkkä-perheeseen, mutta olen melko ujo tutustumaan uusiin ihmisiin. Olen myös vielä melkoinen nuubi ropettamisen kanssa, mutta intoa on sitäkin enemmän! Olisi siis kiva päästä jutustelemaan vaikkapa toisten aloittelijoiden kanssa ja jakamaan ideoita pelimekaniikoista ja juonista. Joka tapauksessa Ropeconissa oli jälleen kiva käydä, vaikka näin sunnuntaina tekeminen tuntuukin loppuvan kesken. Ehkä ensi vuonna saisi enemmän tuttuja vielä mukaan! :)

1 kommentti:

  1. Mä kävin joskus Ropeconissa aina kesäisin, mutta nyt se on jäänyt. En koskaan pukeutunut mikä harmittaa nyt kun tykkäisin cossata...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...