torstai 6. syyskuuta 2018

Ensi kosketus Nintendo Switchiin

 
Kuten edellisessä postauksessa mainitsin niin nyt minä sen vihdoin itselleni hankin! Nimittäin Nintendon uusimman kotikonsolin Nintendo Switchin. Haaveenahan tuo oli ollut jo heti ilmestymisestä saakka, mutta nyt tieto siitä että uusi Smash Bros. ilmestyy Switchille joulukuussa, sai minuun liikettä. Joulukuu ei tosiaan voisi tulla nopeammin, sillä aion tasan tarkkaan kutsua kaikki luokseni pelaamaan uutta Smashiä!

Switchin asentaminen oli todella helppoa, pari piuhaa koneeseen joista toinen kiinni telkkuun ja toinen pistorasiaan. Switch ei myös vaatinut hirveän pitkiä päivityksiä ja asennuksia ennen kuin sillä pääsi pelaamaan. Internettiin liittäminen oli helppoa ja käyttäjän luomiseenkaan ei tarvinnut kuin ikonin valinta. Verrattuna siis niihin iänikuisiin Mii hahmon luomisiin edellisillä konsoleilla. Konsoli on myös superkevyt ja pienikokoinen, joten se sopii oikein hyvin siihen kohtaan telkkarin viereen, jossa ennen säilytin pelkästään Wii U -ohjaintani.
 
Etukäteen olin koittanut googlailla, että saanko siirrettyä jotenkin tallennusdataa muun muassa Wii U:n Breath of the Wildista Switchilleni. Mutta sitten tajusin, ettei konsoli ole ollenkaan yhteensopiva aiempien pelilevyjen kanssa. Eihän siihen edes mahtuisi Wii U – pelilevy! Joten pakko se oli luopua ajatuksesta, että näitä Wii U:n pelejä tulisi enää pelattua. Samalla tajusin miksi niin monista hyvistä Wii U pelistä on tehty se saakelin Deluxe edition.

Ensimmäisenä pelinä Switchilläni sai olla Super Mario Odyssey, josta olin oikeasti aika innoissani! Super Mario Sunshine ja Wii U versio Super Mario 64 ovat olleet todella hauskat pelit ja jotenkin nämä kolmiulotteiset Mariot iskevät minuun paljon paremmin. Odyssey jäi harmikseni melko nopeaksi peliksi jossa ei juurikaan ollut haastetta. Pelin läpäisyn jälkeen aloinkin selata Switchin sisäistä kauppaa ja katsoa olisiko siellä jotain lisäpelattavaa. Selvisi, ettei Switchille ole vielä juurikaan sisältöä juuri näiden Deluxe versioiden lisäksi. Harmi, sillä nyt tuokin tulee nököttämään lähes toimeettomana tuossa sinne jouluun asti.
 


Hyvänä puolena voisin sanoa myös sen, että Switchin ohjaimien akku kestää melko pitkään ennen lataamisen vaatimista. Sekin käy helposti kun iskee ohjaimet kiinni konsoliin ja lepotilassa oleva laite hoitaa loput. Switch on myös helppo irrottaa telakastaan mikäli haluaa pelata vaikkapa eri huoneessa tai matkalla. Tällä hetkellä annan konsolille ihan 5/5 arvion ja mikäli pelejä alkaa pikkuhiljaa tippua lisää, tulee arvio pysymäänkin tuossa!

2 kommenttia:

  1. Mulla iski heti silmään tuo "...ettei Switchille ole vielä juurikaan sisältöä" kohta sun tekstistäsi. Min mielestä Switchille on just aika paljonkin pelejä tarjolla, toki pelaankin aika paljon indiepelejä.

    Vai tarkoititkohan nyt, ettet löytänyt Super Mario Odysseykseen lisää sisältöä? :D Mut saahan sen kanssa kyllä aikansa kulumaan, vaikka keräämällä ne kaikki kuukivet.



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten mie en löytänyt oikein mitään mielenkiintoista! Selasin ne useampaan otteeseen ja kaikki oli joko liian kalliita tai outoja. Plus en ole ostamassa Splatoon 2, Mario Kart Deluxea yms. mitä mulla jo Wii U:lle oli :D

      Ja oon siis tosiaan Odysseissä keräillyt noita kuukiviä jo vaiks kuinka... Mut jotenkin sekin tuntuu päämärättömältä :D Oon kai vaan nirso!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...