lauantai 27. lokakuuta 2018

Haunting of Hill House

Miten nämä päivät ja viikot meneekin näin nopeasti? En ole ehtinyt edes ajatella, että olisi kiva kirjoitella jostain tänne blogiinkin. Toisaalta eipä kirjoitusaiheitakaan ihan huikeasti ole ollut tarjolla, sillä työt vievät ison osan ajastani. Nyt kuitenkin Halloweenin kunniaksi voisin hehkuttaa Netflixin uutta kauhusarjaa. Spoilerivapaasti, tietenkin!

Työkaveri suositteli minulle Haunting of Hill Housea. Olin tietoinen sarjan olemassaolosta, mutta se ei liiemmin minua kiinnostanut. Kauhujutuissa kun on aina se mahdollisuus, että se on aivan liian pelottava minulle tai sitten se on absoluuttista kuraa. Ehkä American Horror Storyn myötä olen uskaltanut antaa enemmän mahdollisuuksia kauhusarjoille ja hyvä niin. Haunting of Hill House on genressään aivan loistava teos!

Sarja perustuu löyhästi Shirley Jacksonin samannimiseen kirjaan, josta minulla ei ole tuon taivaallista tietoa. Netflix adaptaatiossa kuitenkin seurataan Crainen perhettä, joka muuttaa tähän mystiseen Hillin kartanoon. Perheeseen kuuluu isä, äiti ja viisi lasta Steven, Shirley, Theo, Luke ja Nell. Jo ensimmäisten talossa vietettyjen öiden aikana perhe alkaa kokea yliluonnollisia asioita, ääniä ja selittämättömiä tapahtumia ja etenkin perheen äiti, Olivia kokee asioita hyvinkin voimakkaasti.  

Sarja seuraa tapahtumia kahdessa ajassa, joista toisessa saamme tutustua kartanoon perheen kanssa ja opimme hiljalleen sen synkkiä salaisuuksia. Toinen seurattava aika on nykyhetki, jossa perheen lapset ovat kasvaneet aikuisiksi ja koittavat selviytyä jokapäiväisessä elämässään. Lasten traumat kauhujen talosta vainoavat heitä kuitenkin aikuisiälläkin ja jokainen heistä reagoi menneisyyden aaveisiin omalla tavallaan. Osa kieltää totuuden kun toiset taas hukuttavat ongelmansa päihteisiin.

Se mitä kartanossa tapahtui selviää katsojalle vaiheittain sarjan edetessä. Sarjan juoni on mutkikas palapeli, joka tuntuu ratkeavan jakso jaksolta aina vain enemmän. Henkilökohtaisesti voin kertoa, että vaikka sarja onkin melkoisen pelottava, pystyy sen katsomaan heikkohermoisempikin. Haunting of Hill Housen ahmii miltei kerralla ja parasta on jos vierellä on kaveri, jonka kanssa voi spekuloida tulevaa. Kaiken sen kauhun keskellä on kuitenkin koskettava tarina ihmisyydestä ja siitä mitä on olla perhe yhteisen tragedian äärellä. Muutama kyynel tuli vuodatettua parissakin jaksossa ja kaikki se tunnekuohu voittaa loppujen lopuksi pelon. Näytttelijät onnistuivat luomaan todella uskottavia hahmoja tähän sarjaan ja jopa lapsinäyttelijät suoriutuvat vaikeista rooleistaan erinomaisesti. Vahva suositus Ruudukolta siis!

Ps. Kannattaa pitää silmät auki. Sarjaan on piilotettu varmaan toistakymmentä kummitusta sinne tänne ja itse missasin niistä kaikki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...