sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Detective Pikachu


Peleihin pohjautuvat elokuvat ovat aina olleet sitä leffamaailman alintapohjaa. Ehkä vain animen -pohjalta tehdyt live-action rainat ovat vielä alempana, mutta pohjalla ollaan joka tapauksessa. Juurikaan mikään pelileffa ei ole ollut kriitikoiden taikka fanien mieleen, vaikka leffat ihan kivasti olisivat tuottaneetkin. En tiedä kuka sai missä kohtaa sen aivopierun, että lähdetään kokeilemaan samaa myös yhdelle maailman suosituimmista peli-sarjoista, Pokémonille. Jännityksellä odotin lopputulosta ja täytyy myöntää, että päälisin puolin olen ihan tyytyväinen.

Detective Pikachu perustuu löyhästi saman nimiseen 3DS peliin vuodelta 2016. Sekä pelissä, että elokuvassa Tim Goodman niminen poika lyö hynttyyt yhteen Pikachun kanssa, jonka puhetta hän voi ymmärtää. Elokuvassa Pikachun äänenä toimii iki-ihana Ryan Reynolds. Parhaimmat kohtaukset leffassa ovatkin juuri ne missä rääväsuinen Reynolds on samaan aikaan söpö Pikachu ja oma itsensä. 

Elokuva on parhaimmillaan sen alkupuoliskolla. Noire -henkinen tunnelma on juuri oikeanlaista tälläiseen salapoliisi -leffaan, jonka maailmassa on photorealistisia Pokémoneja. Vaikka näytteleminen onkin paikoin vähän kornia, ei se toisaalta haittaa menoa ja etenkin Justice Smith tekee ihan ookoo suorituksen kun miettii sitä, että on joutunut näyttelemään ison osan kohtauksista CGI -hahmon kanssa. Sen sijaan konkarinäyttelijät Ken Watanabe ja Bill Nighy tuntuivat olevan lähes pakotettuja elokuvaan. Vasta elokuvan lähentyessä loppuaan alkaa juoni tökkiä jo todella pahasti ja tulee sellaisia hetkiä, jossa ihan miettii, että mitä tämän kirjoittajat ovat poltelleet?

Suurimpina heikkouksina leffassa näinkin sen selkeät juoniaukot. Monet juonenkäänteet olisi saanut paremmiksi ihan pienellä selittämisellä tai pois jättämisellä. Myös Pokémon hahmojen vähyys ei saanut maailmaa tuntumaan elävältä. On jotenkin todella epäuskottavaa, että Ryme Cityn kokoisessa kaupungissa kaikilla kouluttajilla on joko Greninja, Growlithe tai Sneasel. Parhaimmat vitsit ja eeppisimmät kohtaukset myös näkyivät jo trailereissa, jolloin elokuvaan ei jäänyt enää juurikaan mitään uutta odotettavaa. Juoni oli melko tylsä ja lopun twisti todella huono. Harmitti myös se, etten tajunnut mistä niitä Promo -kortteja tähän leffaan olisi saanut, joten jäin ilman.



Parhainta oli kuitenkin se, miten taidokkaasti Pokémon hahmot oli tuotu tähän maailmaan. Vierastin aluksi kovasti näitä uusia realistia grafiikoita, mutta kun niihin trailerien myötä tottui, olivat ne elokuvassa jo ihan siistiä nähtävää. Detective Pikachu on oikein viihdyttävää katsottavaa ja kyllä sen parissa nauttii niin vanhempi kuin nuorempikin katsoja. Mikään mestariteos ei kuitenkaan ole kyseessä, mutta omassa genressään ihan onnistunut tuotos.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd0GipABqFqJSFvITmnd2hkl5YhOqy3MtclsY_gjuOzeCuQuw/viewform
Vielä ehdit osallistua Marvel kyselyyn! #Endgame #InfinityWar #IronMan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...