lauantai 14. toukokuuta 2011

Pokémon Adventure vol 1



Vihdoin ja viimein sain aikaisiksi lukea tätä itselleni kovin pyhää teosta (edelleenkin olen kova pokémon fani...) ! Hidenori Kusakan piirtämä manga siis perustuu samannimiseen peli-sarjaan. Ja nimenomaan Pokémon Red ja Blue versioihin.

Niille jotka eivät jostain ihmeen syystä tiedä Pokémonin ideaa niin tässä pähkinänkuoressa: Pokémon maailma on kuin meidän maailma, ainoana poikkeuksena eläinten sijasta maailmassa on Pokémon-olentoja. Pokémonit ovat ihmisten kumppaneita ja vihollissia ja Pokémon kouluttajat voivat pyydystää niitä itselleen jolloin Pokémonista tulee kouluttajan kumppani. Kouluttajalla voi olla yhteensä kuusi Pokémon-kumppania..

Mangan ensimmäisessä osassa Red niminen poika haluaa ruveta maailman parhaimmaksi Pokémon-kouluttajaksi. Hänellä on jo oma pokémon, Poliwhirl, mutta nuorelta kouluttajalta puuttuu kuitenkin paljon tietoa ja taitoa tullakseen parhaimmaksi. Joten hän menee Professori Oakin luokse ja pyytää tätä opettamaan hänelle Pokémonien salat.. Professori kuitenkin antaa Redille vain pokédexin, eli laitteen johon voi kerätä tietoa Pokémoneista sekä kasvityypin pokémonin, Bulbasaurin. Tästä alkaa huikea matka kohti Pokémon mestaruutta !
  
Kuten tavallista, luin mangaa netistä. Kyseistä mangaa kun ei Suomessa toistaiseksi ole julkaista (ja tuskin koskaan tullaankaan julkaisemaan, nyyh). Laatu netti mangoissa on mitä on mutta pääasiallisesti tämä on skannattu melko hyvin. Ongelmaksi tuli se, että jotkin sivut luettiin länsimaalaisittain ja toiset taas japanilaisittain.. Se oli hyvin hyvin outoa ja vaikeaa tulkita aina että kumminkas päin tätä nyt luetaan... Liekö skannaajalla ollut kaksi erilaista teosta.. Pokémon animea seuranneen on myös hieman vaikeampi päästä mukaan mangaan.. mutta vain hieman ! Kuten varmaan osa huomasikin mangan päähenkilö on aivan samanlainen ulkonäöltään kuin animen Ash Ketchum.. mutta on mangassa kuitenkin nimeltään Red. Sama "nimihäiriö" tulee Gary Oakin kohdalla, joka on mangassa nimeltään Blue. Mutta kunhan unohtaa animen nimiskaalan koko mangan ajaksi, ei väärinymmärryksiä pitäisi syntyä.. : )) Manga ei myöskään etene samlla tavalla kuin anime, joten kannattaa arvioida tätä aivan omana teoksenaan !

Misty puhuu slangia

Manga todennäköisesti iskee paremmin meihin true-faneihin (ja muihin faneihin..) mutta uskon että tekin, jotka ette pokémonista pidä, jostain kumman syystä.. : )) Saatte jotakin irti tästä mangasta. Huumorin ja perinteisen seikkailu sarjakuvan mukava yhdistelmä antaa iloa pitkäksi aikaa.. Onhan mangaa ilmestynyt jo parisen kymmentä kirjaa joihin mahtuu päälle neljäsataa lukua.. Tavoitteena olisi lukea koko sarja jossakin vaiheessa.. :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...