torstai 26. toukokuuta 2011

Titeuf - nadia menee naimisiin



Tutkin tuossa eilenä vanhoja papereita kaapinpohjalta ja löysin jotain hyin merkillistä.. Titeuf-sarjakuvan. Mietin pääni puhki, että mikä hemmetti tämä on ja mistä se on tullut? Juuri kun olin syyttämässä avaruusolijoita muistin mistä olin sarjakuvan saanut.. Olin nimittäin osallistunut joskus sata vuotta sitten Pokémon-aiheiseen piirustuskisaan ja saanut kyseisen teoksen palkinnoksi (tai lohdutuspalkinnoksi, ken tietää?). No lukeahan tämä tietenkin piti. :)

Titeuf (lausutaan 'titöf') on Zepin luoma sarjakuva. Se kertoo juuri ja juuri teini-ikään tulevasta pojasta nimeltä Titeuf. Sarjakuva sisältää paljon alapää-huumoria joka syntyy osittain siitä, ettei päähenkilömme vielä edes tiedä seksi- ja sukupuoliasioista juurikaan mitään. Tämän kyseisen sarjakuvan aikana Titeuf yrittää saada Nadia nimistä tyttöä itselleen.

Juonen kulun voi arvata jo ensimmäisistä sivuista alkaen ja hauskoja hetkiäkin tulee vain muutama koko kirjan aikana. Zepin piirostyyli on kuitenkin hauska ja omaperäinen luodakseen sarjakuvasta lukemisen arvoisen. Hieman lilliputtimaiset isopäiset hahmot ovat jokainen hyvin personalisoituja ja luovat juonesta uskottavan.

Suurempaa menetystä en usko kenenkään saavan siitä, ettei pääse lukemaan syystä tai toisesta Titeufia. Samanlaisia ongelmia kun on pohdittu jo nuorten kirjasarja Bertissä ja monissa muissakin teoksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...