keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Top 5: Koskettavimmat Doctor Who-hetket


Vihdoin ja viimein sain katsottua BBC:n Doctor Whon siihen asti kun sitä on tähän mennessä ilmestynyt. Aivan ihastuttava sarja sai minut taas vuosien tauon jälkeen innostumaan uudestaan Tohtorin ihmeellisistä matkoista halki ajan ja avaruuden. Jokaisen itseään kunnioittavan nörtin tulee tietää tämä sarja ja ainakin yrittää katsoa muutama jakso. Tiedostan toki että Doctor Who ei nappaa kaikille, on se kuitenkin sen verran omalaatuinen joskus jopa vähän lapsellinen sarja eikä oikein pysty painimaan samassa sarjassa tämän hetken menestyvien sarjojen joukossa. 
Itselleni Doctor Who tuli tutuksi silloin kun tämä uusi sarja alkoi ensimmäisen kerran pyörimään Ylellä joskus vuonna kivi ja keppi. Tuolloin tälläinen superscifi-sarja upposi pieneen minuun toden teolla ja joka viikko odotettiinkin seuraavaa jaksoa. Jotain kuitenkin kävi ja en koskaan tajunnut alkaa seuraamaan seuraavaa kautta.
Nyt Netflixin myötä siis halusin kurkistaa uudestaan tähän maailmaan ja voi pojat kuinka kotoisalta se tuntuikaan! Christopher Eccelston teki minuun lähtemättömän vaikutuksen jo silloin kauan aikaa sitten ja osittain vierastinkin aluksi David Tennantin Tohtoria (josta yllättäen tuli kaikkien aikojen suosikkini!). Uuden Tohtorin saapuminen sarjaan on aina kova pala ja sen tulette huomaamaan tässä listassakin minkä loin Doctor Whosta. 
Kaikkia kuitenkin kiinnostaa kuka on suosikki "companioni" ja mitä pidän kustakin tohtorista joten listaan tähän nopeasti kaiken olennaisen: Tennant on ehdoton suosikki, mutta Eccelston, Smith ja Capaldi ovat kaikki hyvinä kakkosina, kullakin on ne omat hyvät puolensa. Companioneista parhaimmat ovat ehdottomasti Amy sitten Clara, Donna, Rose ja Rory. Kaikein vähiten pidin Marthasta, mutta hänkään ei huono ole. No mutta koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja minun on helpompi kertoa niiden avulla mietteitäni niin tässä tulee Top 5: Koskettavimmat Doctor Who-hetket :) 
Niin ja tosiaan: Spoilers

#5 "Have a fantastic life."
Tässä vaiheessa pieni minä ei vielä tiennyt, että eihän se Tohtori nyt niin vaan kuole, mutta... Se kuinka Tohtori kertoo Roselle hologrammi-viestissä, että hän on kuolemaisillaan tai kuollut ja että Tardis vie Rosen kotiin ja jää itse kuolemaan. Viestin lopuksi Tohtori katsoo silmiin itkuista Rosea ja katoaa...


#4 "Hush now - Spoilers."
River Song, miksi menit kuolemaan jo ennen kuin ehdimme edes tutustua sinuun! Ensimmäisellä kerralla tämä ei ollut koskettava sillä emmehän edes tienneet kuka tämä nainen on, muuta kuin että kaikki mitä hän sanoo on spoilereita tulevaan. Mutta toisella kerralla... kun olet tutustunut Riveriin ja huomannut miten ihastuttava persoona hän on ja sitten menet katsomaan kuinka hän kuolikaan niin... Myös viimmeiset hyvästit Riverille Trenzaloressa olivat koskettavat: "Goodbye Sweetie.."


#3 "Raggedy Man... Good night."
Minulla kesti pitkään tottua Matt Smithiin ja oikeastaan vasta viimeisimmissä jaksoissa aloin oikeasti hänestä tykkäämään, mutta luulisin että suurimmalta osalta tämäkin johtui Amystä. Joka tapauksessa Matt Smithin Tohtorin viimeiset hetket olivat koskettavat. Inspiroivan puheen saattelemana Amyn kuvajainen tulee viimmeisen kerran kutsumaan Tohtoria "Raggedy Maniksi" ja periaatteessa tässä kohtaa jätetään myös viimeiset hyvästit Amylle. Tavallaan tämä oli aikamoinen käännekohta Doctor Who-sarjan sävyssä.

#2 " It'll be fine. I know it will. I'll be with him like I should be. Me and Rory together."
Kauheaa.. itken nytkin kun katsoin tuon pätkän jälleen tehdessäni tätä. Amyn ja Roryn suhde oli ala- ja ylämäkiä, mutta loppujen lopuksi molemmat rakastivat toisiaan hyvin paljon. Amyn täydellinen rakkauden osoitus kun hän päättää tulla myös itkevän enkelin koskettamaksi ja vanheta menneisyydessä yhdessä aviomiehensä kanssa on sydäntäsärkevä. Hautakivi jossa lukee molempien nimi aiheuttaa itkun purkauksen kovanaamaisimmallekin fanille.Todella hyvin rakennettu kohtaus jää mieleen pidemmäksikin aikaa. 


1# "I Don't want to go."
Se joka ei arvannut että tämä on ykkösenä nostaa käden ylös. Niin arvelinkin. Mitä nyt olen muiden who-fanien kanssa ja internettiä lukenut niin Tennant on lähestulkoon kaikkien suosikki Tohtori. Siksi onkin niin sydäntäraastavaa katsoa kun mies joka on nauttinut täysin rinnoin roolistaan Tohttorina sanoo ettei halua mennä. Tennant oli niin täydellinen Tohtori, että toista niin hyvää ei varmasti tule! Minulla ainakin on nyt jo kova ikävä...



 Loppuun vielä pari kunniamainintaa, jotka eivät vaan mahtuneet listalle. Eli Rosen ja Tohtorin hyvästit sekä "tyttö joka odotti" eli Amy, joka jätettiin Tardiksen ulkopuolelle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...