maanantai 8. helmikuuta 2016

Doctor Who?

Kenestä tulee seuraava Tohtori? Melkein yhtä mielenkiintoinen kysymys kuin että kuka on seuraava James Bond. Bondin rooliin itse liputan Michael Fassbenderiä tai Idris Elbaa, mutta nyt ei keskustella siitä. Tällä hetkellä minua kiinnostaa se, kuka tulee jatkamaan Peter Capaldin jälkeen Tohtorina. Koska oikeasti en asiasta tiedä muuta kuin että ilmeisesti Capaldi jättää lähitulevaisuudessa roolinsa Tohtorina, niin kaikki tämä tosiaan on ihan vain minun päänsisäistä pohdintaa. En usko, etä Tohtori tulee olemaan kukaan valinnoistani, mutta ainakin minulla oli hauskaa pohtia tätä. Tässä minun ehdokkaani seuraavaksi tohtoriksi:


Simon Pegg
Syntynyt: Gloucester, Englanti 1970

Simon Pegg on aika monenkin mielestä yksi ennakkosuosikki seuraavaksi Tohtoriksi. Pegg on koomikko, joka on melko tunnettu jo scifi-piireissä rooliensa Star Trekissä ja Star Warsissa ansiosta. Peggin tunnetuin rooli on kuitenkin zombiekomedia Shaun of the Dead, jossa miehen mustan huumorin lahja pääsee todellakin valloilleen. Yksi mahdollinen asia, joka tukee sitä että Pegg voisi olla seuraava Tohtori on se, että tämä on jo ollut mukana tekemässä Doctor Who -sarjaa sen ensimmäisellä tuotantokaudella 2005. Esimerkkinä tästä että myös Capaldi nähtiin Doctor Who jaksossa jo kauan ennen rooliaan.



Domnhall Gleeson
Syntynyt: Dublin, Irlanti 1983

Okei tiedän mitä aiotte sanoa: Irkku ei voi olla Tohtori! Okei, totta se on ja olen jollain tasolla samaa mieltä, mutta silti en jätä tätä vaihtoehtoa käyttämättä! Kaikki haluavat punatukkaisen Tohtorin, koska Tohtori itse haluaisi olla gingerhead. Jostain syystä kaikki ovat kuitenkin sitä mieltä, että Rupert Grintin pitäisi olla seuraava Tohtori, itse haluaisin mielummin hieman vanhemman Weasleyn. Toisaalta pidän siitä ajatuksesta, että Tohtori on vaihteeksi vähän vanhempi näyttelijä, mutta jos joku nuori pitäisi valita niin ehdottomasti Gleeson, joka tällä hetkellä uransa nousukohdassa.



Rowan Atkinson
Syntynyt: Consett, Englanti 1955

No nyt päästään niihin koviin nimiin. Mietin koko ajan, että onko ongelma jos on liian tunnettu näyttelijä? Voiko niinkin iso nimi kuin Rowan Atkinson olla jotain niinkin "pientä" kuin Tohtori? Mielestäni se ei välttämättä ole enää este. Doctor Who -sarjan suosio on ollut nousussa ja enää ei ole edes niin epämuodikasta olla nörtti. Vuosi vuodelta tuntuu siltä, että sarjan budjetti vain kasvaa ja saadaan parempia erikoistehosteita ja kalliimpia näyttelijöitä sivurooleihin. Miksei siis repäistä kunnolla ja tuoda noinkin ikoninen näyttelijä kuin Atkinson esittämään ikonista brittihahmia. Atkinsonin huumori ja brittimäinen charmi toisi varmasti hyvinkin mielenkiintoisen Tohtorin esiin. Jotain Mr. Beanin ja Edinburghin herttua Edmundin yhdistelmä olisi aika siisti! Tai sitten ihan Johnny English -tyyppinen tohtori!



Hugh Laurie
Syntynyt: Oxford, Englanti 1959

Tästä en pääse yli enkä ympäri! Kuin siistiä olisi jos Hugh Laurie olisi joskus Tohtori? Hugh Laurien voisi olla muutenkin aika palata kunnon brittisarjaan. Housen rooli on aivan superhyvä ja se vetää vertoja jopa herran ikonisille rooleille sarjassa Kyllä Jeeves hoitaa ja Musta Kyy. Olisi hienoa taas kuulla Laurien suusta brittiaksenttia ja toisaalta hän voisi vetää joko hyvin koomisen Tohtorin tai jatkaa samankaltaisena myrtsi-Tohtorina kuten Capaldi. Tai olla molempia, sarkasmi kun onnistuu aika hyvin herralta!


Martin Freeman
Syntynyt: Hampshire, Englanti 1971

Minulla on niin ristiriitaiset tunteet tätä herraa kohtaan Tohtorin rooliin. Toisaalta Martin Freeman olisi varmasti täydellinen Tohtori mielestäni ja rakastaisin häntä varmasti enemmän kuin ketään muuta. Toisaalta voisi olla vaikea päästää irti Watsoninsta. Freeman tekee niin hyvää työtä BBC:n toisessa sarjassa Sherlockissa että en ole varma haluaisinko nähdä häntä Doctor Whossa. Mikäli kuitenkin Martin Freemanista joskus tulee Tohtori niin minä olen todella onnellinen!

 Nyt sitten katsotaan että kuinka kaukana toiveeni ja haaveeni olivat todellisuudesta. Itselläni ei ole pakottavaa tarvetta tunkea Tohtorin rooliin tummaihoista tai naista, kuten niin monet toivovat. Minulle riittää, että Master on tällä hetkellä nainen. Mutta sitten tulevaisuudessa nähdään mitä tapahtuu! Mikäli sikäli Peter Capaldi edes on lähdössä minnekään, minusta ei ainakaan tarvitsisi vielä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...