perjantai 21. lokakuuta 2016

Paljon kaikkea ja Logan

Apua miten paljon kaikkea kivaa jännitettävää on taas ilmassa! The Walking Dead alkaa todella tiukalla ensimmäisellä jaksolla ensi viikon maanantaina Foxilla. Uudet Pokémon pelit Sun & Moon ovat aivan nurkan takana ja saapuvat 3DS:lle ensi kuussa. Nintendon uusi konsoli Nintendo Switch julkistettiin myös eilen ja ensi viikolla pääsee jo katsomaan Doctor Strangen elokuviin! Kaiken lisäksi pari uutta traileria tuleviin supersankari -leffoihin julkisettiin tällä viikolla; Guardians of the Galaxy vol. 2 sekä kauan odotettu Logan. Koska Guardiansin traileri oli enemmänkin teaseri, eikä siitä vielä ota selvää juurikaan niin aion keskittyä kertomaan teille vähän Loganista. Luvassa on spekulaatioita ja mahdollisia ja oikeita spoilereita, joten kannattaa jättää lukematta jos pelkäät että olen oikeassa!

Ensinnäkin, katso traileri ensin tästä linkistä. Logan (2017) Traileri

Ei ole mitään pahempaa kuin aloittaa tunteikas traileri Johnny Cashin Hurt kappaleella. Valmiiksi on jo tiedossa se, että tämä on Hugh Jackmanin ja Patrick Stewart viimeinen X-men rutistus ja samalla yhden supersankarielokuva-saagan lopetus. Ainakin tämän nörttipojan selkää pitkin kulkevat kylmät väreet joka kerta kun katson trailerin. Trailerissa nähdään myös Logan aka Wolverine todellakin vanhentuneena, puhumattakaan Professori X:stä. Elokuvan synopsiksessa kerrotaan, että Wolverine ja Professori X kärsivät molemmat pitkä iän seurauksista; Loganin paranemiskyky hiljalleen katoaa, mikä vaikeuttaa muun muassa adamantiumkynsien käyttöä. Charles puolestaan sairastaa Alzheimeria ja unohtaa pikkuhiljaa kaiken. Logan sijoittuu ajallisesti vuosikymmenten päähän X-men Apocalypsen tapahtumista, sille samaiselle aikajanalle, jonka Wolverine loi aikamatkustelullaan Days of the future pastissa. Tässä sekava aikajana infografiikka aiheesta, säästin ja tein itse:


Traileri alkaa sillä kun Logan kertoo Charlesille, että mutantit ovat poissa. Mitä tämä siis tarkoittaa? Onko jokin sairaus vienyt kaikki mutantit kuten sarjakuvissa esiintynyt Legacy Virus, joka tappoi satoja mutantteja. Ainakaan X-men: Days of the Future pastin kaltainen maailma ei tule kyseeseen kun ei noita Sentinelejä näy mailla eikä halmeilla trailerissa. Vai onko jonkun pahiksen toimesta muka tällä kertaa onnistuttu "puhdistamaan" mutantit pois maan päältä. Epäilen, että jälkimmäinen ei tule kyseeseen - sen verran usein ovat Charles ja kumppanit onnistuneet estämään tämän. Vahva veikkaus siis Legacy Virukselle. (Huom! En ole vielä lukenut Old Man Logan sarjakuvaa, joka on siis tulossa minulle CDON:ista lähipäivinä! Eli voi olla, että olen viisaampi sarjiksen jälkeen!) 

Kuten tuossa yllä mainitsinkin niin elokuva perustuu siis löyhästi Wolverine: Old  Man Logan sarjakuvaan. Sanon löyhästi, koska Foxin X-men universumilla on ollut tapana perustua löyhästi, mutta juonta mukaillen. Elokuvan pahiksena nähdään jo X-men Apocalypsen secret endingissä vihjattu Nathaniel Essex. Essexin aka Mister Sinisterin mutaatiokykyihin kuuluu muun muassa parantumiskyky, energiakilvet, teleportaatio ja muuntautumiskyky. Näitä kaikkia kykyjä tuskin nähdään valkokankaalla ja tuttuun tapaan pahis tulee varmasti olemaan melko laimea. Mister Sinister ei kuitenkaan ole oikeasti juurikaan mitään Apocalypseen verrattuna... Mukaan on saatu myös ilmeisesti ihmisaseeksi tarkoitettu tyttö nimeltä Laura Kinney aka X-23, joka on siis Wolverinen klooni.

Mitä siis tulemme todennäköiseti näkemään?(Eli siis spoilereita!) Olen aivan sata prosenttisen varman, että Charles kuolee. Mahdollisesti tämä näkyy jo trailerissa kun Laura ja Logan hautaavat jota kuta metsään. Myös Loganin kuolema lopussa on melko varma. Laura Kinney jää siis aiva yksin jatkamaan mutanttien maailmaa ja veikkaan, että leffassa törmätään muutamiin muihinkin uusiin nuoriin mutantteihin. Loogisesti kuitenkaan ketään edellisistä elokuvista ei nähdä ja leffaan varmaan sisältyy tunteikas kohtaus Erikin kohtalon kuvailusta.Voin nyt jo luvata, että teatteriin kannattaa varata nenäliinat ja uskon, että tämä leffa menee heittämällä top 10 parhaat Marvel leffat. Ei mulla nyt taas muuta aiheesta!


 

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...