perjantai 7. lokakuuta 2016

Luke Cage


 Viime vuoden yksi parhammista sarjoista, Jessica Jones sai tälläisen kivan spin-off sarjan Luke Cage. Koska Jessica Jones itsessään on spin-off Marvelin elokuva universumille, on Luke Cage siis spin-offin spin-offi josta myöhemmin tulee osa erästä toista Marvelin spin-off sarjaa. Sekavaako? Ei minulle!

Jessica Jones, Luke Cage, Daredevil ja tuleva Iron Fist-sarja ovat kaikki pohjustusta joskus tulevaisuudessa Netflixiin saapuvaa the Defenders sarjaa varten. The Defenders tulee olemaan Netflix Originals -Marvel sarjojen oma Avenegrs, jossa siis katutason supersankarit perustavat oman ryhmänsä. Tämä ryhmä hoitaa pikkurikolliset sillä aikaa kun Tony Stark ja kumppanit hakkaavat Lokia ja Thanosia turpaan. Sitten voidaan siirtyä itse asiaan eli Luke Cageen.

Luke Cage on kaveri, joka sai eräänlaisen ihmiskokeen seurauksena rikkoutumattoman ihon sekä supervoimat joiden avulla hän voi nostella autoja kuin käpyjä. Luke Cage on hahmona esiintynyt Marvel sarjakuvissa jo vuodesta 1972. Cage oli myös ensimmäinen tummaihoinen sankari joka sai ihan ikioman sarjakuvan, mikä näkyy siis melko selkeästi myös tässä sarjassa.

Luke Cage netflix sarjassa, Harlem on rikollispomojen ja mafioiden hallinnassa oleva New Yorkin kaupunginosa jonne Luke Cage on asettunut Jessica Jonesin tapahtumien jälkeen. Hiljaiseloa viettävä Cage joutuu kuitenkin pian astumaan esiin varjoista kun hänen ja mafiapomo Cottonmouthin tiet risteävät. Tästä alkaa yksi tolkuttoman typerä ja stereotypisen kliseinen sarja tapahtumia joita jälkikäteen miettii naamapalmuttaen.

Luke Cage on sarjassa todella jäykkä kaveri ja kemia jokaisen hahmon kohdalla tuntuu todella teennäiseltä. Melko lailla koko sarjan ajan pahikset Cottonmouth, Shades ja Black Mariah tuntuvat niin paljon mielenkiintoisemmilta ja paremmin kehittyviltä hahmoilta. Luke Cage on alusta loppuun tylsä tyyppi jolla ei tapahdu minkäänlaista hahmokehitystä ja suurimman osan ajasta tuntuu kuin kaveri ajattelisi pelkästään munallaan eteenpäin. Koko ajan on uusi romanssi-ihastus vaikka takaraivossa kummittelee koko ajan kuollut ex-vaimo. Eli mitä ihmettä?


Pahikset varastavat kyllä tässäkin koko shown kuten Jessica Jonesissakin. Kilgraven tasolle ei päästä, mutta ovat nuo kolme silti todella onnistuneet ja innolla jään odotaamaan mitä he kehittävät seuraavalle kaudelle, mikä siis on (valitettavasti) joskus tulossa. Kaikkein harmittavinta on, että vaikka vähän väliä viitataan Marvel leffojen tapahtumiin, tuntuu tämä silti hyvin irralliselta maailmalta MCU -leffoihin. Mielenkiintoisempi tämä minulle oli kuin tuo Daredevil josta olen edelleen saanut aikaiseksi katsoa vain neljä jaksoa (sekä pari kakkoskaudelta koska Punisher). Jos haluat saada kaiken loren irti Marvel -leffoista niin katso tämä. Jos etsit laatusarjaa Netflixistä niin kannattaa ehkä skipata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...