lauantai 21. tammikuuta 2017

Parhaat pelit 2016

Jälleen kerran on listan aika! Tällä kertaa otan syyniin parhaimmat pelit joita pelasin viime vuonna. Pelin ei tarvitse olla julkaistu viime vuonna, pääasia on se että minä tutustuin siihen tuolloin ja vietin aikaa tunnin jos toisenkin sen parissa. Peli ei myöskään saa olla remake mistään aiemmasta pelistä ja minun täytyy oikeasti olla pelannut peli läpi. Pelaaminen tuntuu vievän vuosi vuodelta aina vain enemmän aikaa elämästäni, mutta eipä tuo nyt hirveästi haittaa... Hyvän pelin parissa viihtyy siinä missä hyvän leffan tai kirjankin. Tässä tulee Ruudukon suosikki pelit vuosimallia 2016!

 #5 Wolf Among Us
alustana: PC
julkaisija: Telltale Games
pelitunnit: 7h

Eräs ystäväni suositteli tätä peliä joku vähän reilu vuosi sitten ja tammikuussa taisin pelin pelatakin läpi. Wolf Among Us perustuu Fables nimiseen sarjakuvaan ja on eräs Telltale Gamesin parhaimmista peleistä. Tosin, studio ei oikeastaan huonoja pelejä teekkään. Valintapohjainen seikkailu sijoittuu Manhattainille keksittyyn kaupunginosaan nimeltä Fabletown. Pelissä ohjataan Isoa Pahaa Sutta, joka muiden satuhahmojen tavoin piilottelee ihmismuodon takana ihmisten maailmassa. Valinnat joita pelin aikana teet vaikuttavat hahmon kehitykseen ja loppuratkaisuun.



#4 Batman - The Telltale Series
alustana: PC
julkaisija: Telltale Games
pelitunnit: 7h

Eihän tämä nyt Arkham -peli ole, mutta ihan pirun hyvä! Telltale Games yllätti jälleen kerran tekemällä minulle rakkaasta aiheesta pelin. Tällä kertaa saat olla paljon paremmin Batamanin pään sisällä ja  joudut oikeasti pohtimaan olisiko jokin vihulainen parempi kohdata Batmanina vaiko neuvotellen Bruce Waynena. Juoni ei välttämättä ole ihan niin syvä kuin Batmanille toivoisi, mutta ainakin tämä sisältää paljon enemmän gorea ja realismia kuin aiemmat Batman pelit. Tämä on oiva peli aikuismaisempaan makuun, joka haluaa kokea millaista on olla oikea etsivä ja tutkia johtolankoja rikospaikalla!



#3 Pokémon Sun & Moon
alustana: 3DS
julkaisija: Nintendo
pelitunnit: 102h

Vaikka tämä onkin eräs huonoimmista koskaan tehdyistä Pokémon peleistä, sai se kuitenkin imaistua minut mukaansa. Alun takkuilujen ja loputtomien tutoriaalien jälkeen peli muuttuu ihan siedettäväksi ja uusien sekä vanhojen Pokémon hahmojen kerääminen tuntuu taas mielekkäältä.Oma tiimini koostui jostain syystä todella kummitus-Pokémon painotteisena. En ole koskaan aiemmin rakentanut tiimiä siten, että lähes koko tiimillä on sama kakkos tyyppi. Sun & Moon vaan esittelivät niin siistejä kummituksia, että tiimiin pääsi ihan vahingossa neljä kummitusta! Juonellisesti peli oli pettymys, mutta onhan se kuitenkin Pokémon peli!



#2 Undertale
alustana: PC
julkaisija: Toby Fox 
pelitunnit: 13h

Undertale on oudoin ja ihastuttavin pelikokemus joka minulla on ikinä ollut! Niin paljon rakastettavia hahmoja ja kauniita maisemia ja kaikki pikselimaailmassa joka on revitty kuin suoraa NES konsolilta! Undertale vie mukanaan alkumetreiltä loppuun asti. Hahmot ovat ihanasti toteutettu ja kaikilla on niin hauska oma persoona. Viholliset ovat kaikki uniikkeja luontokappaleita joita vastaan voi onneksi kieltäytyä taistelemasta. Toisaalta jos Papyruksen naama alkaa ärsyttämään, voit aina ottaa sen leluveitsen ja aloittaa massamurha pelimuodon!



#1 Overwatch
alustana: PC
julkaisija: Blizzard Entertainment 
pelitunnit: ~ 350h

Se joka ei arvannut tämän olevan ykkösenä voi vaikka mennä nurkkaan häpeämään! Sen verran paljon on tullut jauhettua tästä viimeisen vuoden aikana! Siltikin jos minulle olisi vuosi sitten sanottu, että pelaan aktiivisesti 'first person shooter' -peliä niin olisin nauranut niin kovaa että sattuu! Minäkö pelaisin ampumapeliä, jossa avain voittoon on puhua tuntemattomien kanssa netin välityksellä? Overwatch on vain niin paljon kaikkea muutakin! Kauniit animaatiopätkät, sarjakuvat sekä aivan törkeän ihanat hahmot joita kaikki rakastaa sukupuolesta, rodusta tai uskonnosta huolimatta! (paitsi Genjiä ja Hanzoa, vihaan teitä Shimada mainit.) Overwatch on rakkauden ja ystävyyden iloinen peli jossa lahdataan toisia! (rakkaus tosin on kaukana noista Shimadoista...) Täydellinen peli! (Poistakaa Hanzo.)


Kunniamaininnat 


Black Desert Online - Joo ihan mukava, mutta ei ehkä sellainen peli mitä minä jaksan pelata satoja tunteja.

Pokémon Go - Pokémon Go on vuoden ihastuttavin mobiilipeli! Ainut syy miksi se ei pääse tähän listalle on se, että peli on niin buginen, että vain puolet ajasta julkaisun jälkeen olen voinut sitä pelata...

Kingdom Hearts Unchained X - Mobiilipeli jota jaksoin pelata ehkä kuukauden. Pikkusen liian raskas peli puhelimelle pyöritettäväksi, mutta ihan kelpo seikkailu jos rakastaa Kingdom Heartsia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...