sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Pari kauhuleffaa!

Teininä tuli katsottua kovastikin kauhuleffoja. Ei ollut niinkään väliä, kuinka huono leffa oli, joten vuosien aikana tuli katsottua jos jonkinmoista roskaakin. Jo tuolloin kuitenkin tajusin, että vaikka olenkin herkästi pelästyvää sorttia, niin ne leffat jotka päätyvät painajaisiin asti pyörimään ovat niitä psykologisia kauhuleffoja. Väkivallalla ja gorella mässäily ei ole ollut se mun juttu, mutta jos elokuvan mörkö on ollut vaikuttava on se saanut minut varpailleen useammaksikin yöksi. Nyt näin Halloween -viikonlopun viimeisenä iltana voisin suositella teille muutaman hyvän leffan. Ymmärrän täysin, että kauhuleffat jakavat mielipiteitä todella paljon ja saattekin olla kanssani täysin eri mieltä, mtuta tässä olisi muutama omasta mielestäni hyvä raina!

Hush (2016)
Erityistä: Löytyy Netflixistä

Mikäli olet Slasher -leffojen sekä psykologisen kauhun ystävä, on Hush sinulle sopiva elokuva. Leffa kertoo nuoresta kirjailija naisesta, joka elää rauhallista elämäänsä idyllisessä asunnossaan metsän keskellä. Tavallinen koti-ilta muuttuu kuitenkin pian painajaiseksi, kun naamaripäinen mies alkaa vainota naista. Sanoinko jo, että nainen on myös kuuro, joka luo oman elementtinsä tähän jännitysnäytelmään. Hush tempaisee nopeasti mukaan toimintaan ja on jännittävä aivan loppumetreille saakka!


Ottolapsi (2009)
Erityistä: Lapsinäyttelijä Isabella Fuhrman vetää aivan järjettömän hyvän roolin

Ottolapsi on ollut yksi suosikkiki-kauhuleffoistani aivan siitä asti kun sen katsoin. Juonikuvaus on melko simppeli: nuori pariskunta menettää vastasyntyneen vauvansa ja päättävät adoptoida lapsen, jolla täyttää menetyksen jättämä aukko. Pari adoptoi Esther nimisen tytön, joka vakuuttaa suloisuudellaan ja taidoillaan, mutta tyttö ei ehkä olekaan niin ihana kuin ensialkuun antaa olettaa... Ehdoton suositus, jos et ole tätä vielä nähnyt! Itse olen sen katsonut useampaankin kertaan ja siltikin löydän siitä vielä uusia näkökulmia!



The Babadook (2014)
Erityistä: Hyihyihyihyihyihyi! Löytyy Netflixistä Hyihyi!

Babdook on yksi hirveimmistä kauhuleffoista minkä tiedän! Varmaan vielä kaksi viikkoakin tämän leffan jälkeen pelotti käydä nukkumaan ja tuntui kuin joku ylimääräinen katselisi minua! Aivan järkyttävä, mutta todella hyvin tehty ja mielenkiintoinen! Leskeksi jäänyt nainen koittaa elää poikansa pelkojen kanssa ja saa pian huomata kuinka pelko tarttuu ja kasvaa syödessä. Lurkkiiko pimeässä oikeasti jokin vai onko se kaikki vain mielikuvituksen julmaa leikkiä?


Julma leikki (2017)
Erityistä: Stephen Kingin kirjaan perustuva tarina, löytyy myöskin Netflixistä

Gerald's Game tai suomeksi Julma leikki kertoo pariskunnasta, joka haluaa vähän lämmitellä seksielämäänsä mökillä keskellä ei mitään. Gerald, aviomies tykkää sitomisleikeistä ja sitoo vaimonsa kiinni sänkyyn. Ongelmat alkavat siinä kohtaa kun mies yllättäen saa sydänkohtauksen ja kuolee kesken toiminnan. Valitettavasti ketään ei ole tulossa mökille ainakaan viikkoon eikä käsiraudoitettu nainen pääse liikkumaan mihinkään. Samaan aikaan varjoissa ja silmäkulmassa alkaa lymyillä olentoja. Ovatko ne oikeita vai vain mielikuvitusen temppuja...? Katsottiin tämä pari viikkoa sitten. Ensin olin ihan, että miten tästä aiheesta saa oikeasti noinkin pitkän leffan, mutta pian kävi ilmi että leffa on yllättävän intensiivinen. Tämäkin aiheutti minulle yllättäviä pelkotiloja iltaisin nukkumaan käydessä, joten ehdoton suositus myös tälle!

Tässä siis muutama mikäli vielä tänään tai tällä viikolla haluatte kauhua katsoa! Ei mulla muuta kuin oikein hyvää Halloweeniä kaikille :)






2 kommenttia:

  1. Kattelen postauksia jälkijunassa, mutta siis Orphan! muistaakseni jopa sun suosituksesta ekaa kertaa katsottu. Siin oli hyvä twisti, oli tarpeeksi erilainen :D Ja Badabookille sit taas tosi iso hatunnosto täältäkin, erityisesti kun se on niin maltilla tehty ja panostaa hahmoihin!

    Kahta muuta en olekaan nähnyt, mutta molemmat on mulla netflix-listalla kyllä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Tiedän, että siekin oot niin hirveesti kauhuleffoja katsonu. Siksi nää onkin niin jännät ja hyvät kun niissä on kuitenkin jotain uutta siinä seassa! :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...