lauantai 28. huhtikuuta 2018

Infinity War

Miltään en halua suojella kanssaihmisiäni niin paljoa kuin Infinity Warin spoilereilta, joita tämäkin teksti tulee sisältämään. Elämä muuttuu todella hankalaksi siinä kohtaa kun olet ensimmäisten joukossa katsomassa näinkin huikeaa Marvel -leffaa eikä ole ketään kenen kanssa siitä jutella tai spekuloida. No onneksi on sentään tuo parempi puolisko, joka mielellään tuli kanssani katsomaan tätä leffaa ja voi pojat kuinka tällä kertaa ei pettynyt kumpikaan!

SPOILERS--SPOILERS--SPOILERS--SPOILERS--SPOILERS--SPOILERS

Aloitetaan faktoilla. Thanos on heittämällä paras Marvel -pahis joka valkokankaalla on ikinä nähty. Thanosin päämäärä on selkeä ja motiivit uskottavat. Kaiken sen mitä tämän päänsisällä tapahtuu voi kulminoida siihen, että kaveri on pikkuisen pakkomielteinen agendastaan hävittää puolet universumin väestöstä. Thanos on myös upeasti toteutettu ja Josh Brolin vakuuttaa roolissa hulluna titaanina. Thanosiin mahtuu myös kerroksia, joita ei ihan heti uskoisi hänessä olevan ja etenkin kohtaus, jossa hän uhraa oman tyttärensä saadakseen ikuisuuskiven on koskettava. Titaanin sydän ei olekaan pelkkää kiveä ja rakkaus tytärtään Gamoraa kohtaan onkin aitoa. Kuolemista puheen ollen...

Leffa alkaa siitä mihin Ragnarök jäi. Thanos joukkoineen hyökkää asgardilaisten pakoaluksen kimppuun eivätkä edes Thor ja Loki voi herralle mitään. Ensimetreiltä asti porukkaa kaatuu kuin viljaa. Loki, Heimdall ja oletettavasti Valkyrie ja muut Ragnarökissä esitellyt uudet hahmot ovat pois pelistä jo ennen kuin elokuvan logo ilmestyy ruutuun. Tällä kertaa Lokikin kuolee ihan oikeasti. Koskettavia kuolemia tulee leffassa olemaan muutamia muitakin, mutta kyllä se nyt pirun oudolta tuntuu että Loki on oikeasti kuollut.

Juoneltaan Infinity War ei ole täysin samanlainen kuin muutkin Marvel -leffat. Hahmoja on enemmän kuin koskaan aiemmin ja silti jokainen saa tarpeeksi ruutuaikaa eikä tunnu tönkösti toteutetulta tai ontolta. Ehkä tällä kymmenen vuoden esittelyillä päästiin helpostikin tähän lopputulokseen, mutta kyllä täytyy kiittää käsikirjoittajiakin siitä, että jokainen hahmo on tuotu tähän niin hyvin. Suurin ero muihin Marvel -leffoihin on kuitenkin se, että yksikään ei ole jäänyt näin selkeästi kesken. Lopussa Thanos onnistuu pääsemään päämääräänsä ja saa kaikki ikuisuuskivet itselleen. Sen jälkeen hän vain sormia napauttamalla tuhoaa puolet universumin väestöstä ja lähtee pois. Sankarimme jäävät vain siis suremaan menetettyjä ystäviään ja lopputekstit alkaa. Jumalauta kuinka voi elokuvan lopettakaan cliffhangeriin!

Infinity War nousi samantien Marvel -leffat listallani sinne top kolmoseen. Elokuvassa oli todellakin sitä Marvel -meininkiä jota pitääkin. Sopivasti huumoria, hienoja erikoistehosteita sekä jopa itkuherkkiä kohtauksia. Täytyy myöntää, että kyynel meinasi tulla jo siinä kohtaa kun Kapteeni Amerikka näkyi ensimmäisen kerran ja taustalla soi tuttu tunnari leffoista. Myös Gamoran kuolema sai kyynelkanavat kostumaan. Se tunne kun Gamora tajuaa, kuinka Thanos kuitenkin rakastaa tätä kaikesta huolimatta oli todella sydäntäsärkevää. Vielä lopussa itkuhermoja koeteltiin kun Spider-Man kuolee Tony Starkin käsivarsille huutaen ettei halua lähteä tästä maailmasta. Ainoan miinuksen annan siitä, mitä Star-Lordin hahmolle tehtiin kun tämä kuuli Gamoran kuolemasta. En ymmärrä mikä ongelma Disneyllä on pilata minun spaceboyfriendien maine. Sama kun tapahtui Last Jedissä Poe Dameronin kanssa.

Easter eggit ja spekulaatiot. Mikään, ei mikään ole ollut niin siistiä kuin saada yllätyscameo Red Skullilta kesken elokuvan. Hahmo, jonka paluuta on odotettu ja josta ei ole ollut todellakaan varmuutta miten hän leffoissa enää esiintyy, hyppää vain yhtäkkiä kohtaukseen ilman varoitusta. Leffassa myös muutenkin viitattiin todella paljon viime vuoden leffojen tapahtumiin. Ragnarök, GotG2 ja Black Panther olivat paljon esillä kuten myös Civil War, johon viitattiin useampaankin otteeseen. Secret endingissä nähtiin vielä Maria Hill ja Nick Fury, joka pääsi vihdoin sanomaan Samuel L. Jacksonin klassikko repliikin juuri ennen kuolemaansa. Maahan pudonnut lähetin lähettää viestiä Captain Marvel projektista, jossa siis Infinity Warin tarina epäsuorasti tai suorasti jatkuu.

Mitä tulevaisuudessa tulee tapahtumaan niin tässä minun pieniä spekulaatioita. Kovinkaan moni hahmoistahan ei oikeasti kuollut vaan tuodaan takaisin jollain keinolla. Todennäköisesti ajan ikuisuuskivellä on osaa ja arpaa siihen. Lopullisesti kuolleita ovat vain he, jotka kuolivat ennen viimeistä kohtausta kuten siis Loki, Heimdall, Vision ja Gamora. Gamora tosin voidaan mahdollisesti tuoda takaisin vaihtamalla hänen sielunsa takaisin mielen ikuisuuskiveen. Mielelläni myös näkisin sen, miten FOXin ostanut Disney toisi sarjakuvista tutun Shadowcatin Peter Quillin uudeksi tyttöystäväksi. Visionkin todennäköisesti onnistutaan palauttamaan takaisin sielun kiven avulla, mutta en sulje pois jopa Ultronin toista tulemista.

Infinity War on se leffa mihin kulminoituu koko MCU:n alkuperäinen idea siitä, että kaikki kovimmat Marvel sankarit voitaisiin nähdä samassa elokuvassa. Kymmenen vuoden MCU kokemuksen ehdoton huippu. Suositus on todella vahva tälle, mutta varaudu siihen että mitä vähemmän olet edellisiä leffoja nähnyt, sitä hankalampi sinun voi olla saada tästä irti.


1 kommentti:

  1. KYLLLLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!!!!!!!!!! <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...