maanantai 7. tammikuuta 2019

Parhaat pelit 2018

Uusi lista! Hyviä pelejä tuntuu olevan enää harvassa ja useimmiten peli jääkin kesken sen takia, että se on tylsä tai hankala. Tänä vuonna meidän talouteen tuli niin Nintendo Switch kuin Playstation 4:kin. PC:llä pelasin lähinnä Overwatchia tänä vuonna ja Nintendo 3DS:n taisin avata vain silloin kun oli ilmaisia Pokémoneja tarjolla. Pokémon GO ja Shuffle dominoivat puhelinpelaamistani. Siinä lyhykäisyydessään kaikki alustat joilla olen pelaillut vuonna 2018. Periaatteessa nythän meillä on tie kaikkien pelien pariin paitsi muutamien Xboxin omien julkaisujen, mikä on siis toisaalta aikas siistiä! Enää ei tarvitse murehtia jos pleikkarille tulee joku peli mitä Nintendon konsoleille tai PC:lle ei vain ole. Joka tapauksessa, tässä vähän tuntumaa omiin lemppari peleihini viime vuodelta!

#5 Inside (2016)
alustana: PC, Steam
julkaisija: Playdead
pelitunnit: 4 h

Inside oli joskus aikaa sitten Halloween alessa ja ostin sen jo silloin. Varmaan jopa vuonna 2016? Päädyin kuitenkin pelaamaan peliä vasta nyt viime kesänä. Inside ei ole mikään maailmoja mullistava peli, mutta sen grafiikat ja synkkä maailma olivat todella kiinnostavia. Pelissä oli myös todella aavemaisia hetkiä, jotka nostattivat kyllä karvat pystyyn. Hahmon ohjattavuus ja liikehdintä olivat jotenkin todella mieleenpainuvia, sillä ne tuntuivat yllättävän realistisilta! 



#4 Deltarune (2018)
alustana: PC, selainlataus
julkaisija: Toby Fox
pelitunnit: 2 h

Undertale! Edelleen yksi suosikkipeleistäni, joten voitte kuvitella kuinka innoissani olin Deltarune spinoffista. Deltarune ei kerro paljoakaan Undertalen jatkosta, mutta tuttuja hahmoja ja inside vitsejä peli oli pullollaan. Peli loppuu myös melkoideen cliffhangeriin, joten todellakin vahva suositus kaikille Undertale faneille. 



#3 Super Mario Odyssey (2017)
alustana: Nintendo Switch
julkaisija: Nintendo
pelitunnit: 30 h

Siitä on aikaa kun olen viimeksi pelannut Super Mariota! Super Mario Sunshine oli aikanaan aivan huippu peli, mutta Mario Galaxyjen pariin en koskaan löytänyt. Sen sijan Switchin mukana ostin Odyssein ja voi pojat kuinka kivaa olikin taas seikkailla Marion kanssa! Odyssey on aavistuksen liian helppo ja yksitoikkoinen ollakseen vuoden paras peli, mutta tunnelmaltaan ja teemoiltaan oikein mukava kokonaisuus tarttuvine biiseineen.



#2 Detroit Become Human (2018)
alustana: Playstation 4
julkaisija: Quantic Dream ja Sony
pelitunnit: 10 h

Minun ensimmäinen pleikka 4 peli oli Detroit Become Human. Pelin kauniit grafiikat ja mielenkiintoiset hahmot tekivät pelistä todella uniikin pelikokemuksen. Pelin edetessä teet valintoja, jotka enemmän tai vähemmän vaikuttavat pelin lopputelmaan. Lue tarkemmin pelistä tekstistäni tästä linkistä. 


#1 The Awesome Adventures of Captain Spirit (2018)
alustana: PC, Steam
julkaisija: Dontnod Entertainment
pelitunnit: 3 h

Pari vuotta sitten pelasin Dontnodin hittipelin Life is Strange. En itse lämmennyt pelille niin paljon kuin sille ilmeisesti olisi pitänyt. Suurin syy oli pelimekaniikka, jossa kelailet aikaa eteen ja taakse, jotta saavutat tavoitteesi. Se oli todella pitkästyttävää kun pelin "jaksotkin" olivat jo itsessään todella pitkiä  Sen sijaan tänä vuonna Steam suositteli minulle peliä the Awesome Adventures of Captain Spirit, joka on eräänlainen spinoff tuohon Life is Strange maailmaan. Jo hetken pelattuani, huomasin että nyt on käsissäni jotain erilaista. Enpä ole aiemmin pelannut peliä, joka on riemastuttava ja lapsellinen, mutta samaan aikaan todella synkkä. Peli iski niin syvälle mustaan sieluuni, että viimeisessä kohtauksessa sain sellaisen oudon hillittömän itkukohtauksen. Samanlainen kun katsoo jotain elokuvaa, jossa on kaunis kohtaus tai musiikki. Captain Spirit siis jäi jotenkin oudolla tapaa kummittelemaan koko vuodeksi takaraivoon, siksi se saa ykköspaikan viime vuoden peleistä. Sopii myös teille, jotka ette vielä ole Life is Strangea kokeneet!

Oho, enpä tajunnut, että kaikki kyseisistä pelistä olivat noin lyhyitä! Töiden ohella ei hirveästi ehdi pleaamaan joten siksi lyhyemmät pelit ovat kiinnostaneet enemmän. Sanottakoon vielä, että listan ulkopuolelle jäivät kestosuosikit, joita pelailen päivittäin (Overwatch, Pokémon Go) sekä muutama jotka eivät mahtuneet listalle. Kunniamaininnat siis Super Smash Bros. Ultimatelle sekä Elder Scrolls Onlinelle. Pelaamattomina odottavat myös Last of Us sekä Spider-Man joita säästelin tälle vuodelle! Mahdollisesti siis seuraavan listan parhaimmistoa.

2 kommenttia:

  1. Spider-man on loistava. Silkkaa nautintoa singahdella ympäri kaupunkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo pitää kyllä kohta alkaa sitä pelaamaan! Nyt ensin katson sivusta kun puoliso pelaa Red Dead Redemption 2 loppuun :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...