sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Ohjeita Pokémon korttikaupoille

Todella paljon on tullut kirjoiteltua ohjeita teille, jotka aiotte kortteja myydä. Tällä kertaa päätin keskittyä enemmän siihen ostajan näkökulmaan, mikä toisaalta voi kyllä auttaa myös myyntiaikeissa olevia. Ihan omakohtaisen empiiriseen tutkimukseen perusteella olen vuosien varrella löytänyt ne parhaimmat paikat ostaa kortteja. Olen myös törmännyt paljon erilaisiin ongelmakohtiin, joihin etenkin sinä, myyjä, voit panostaa! Koin kaikkein helpoimmaksi tehdä ihan taulukon asiasta.


SINGLES*MASSOITTAINPAKKAUSTOIMITUSHINTA
Poromagia⭐⭐-⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Fantasiapelit--⭐⭐⭐⭐⭐-⭐⭐
LautapelitFI-⭐⭐⭐⭐⭐-⭐⭐⭐
Ebay⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Huuto.net⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Tori.fi⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Troll And Toad⭐⭐⭐⭐⭐-⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Facebook -kirppikset⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kirpputorit-⭐⭐⭐

Avataanpa vielä sanallisesti tätä taulukkoa. Kaikki kohdat, joissa on viiva, tarkoittaa sitä, että joko myyjä ei tarjoa tätä palvelua tai etten ole koskaan käyttänyt sitä. Esimerkiksi Fantasiapeleistä, Lautapeleistä tai kirpputorilta en ole koskaan tilannut mitään kotiin vaan asioinut aina paikan päällä.



*SINGLES on termi, jota käytetään keräilymaailmassa kun puhutaan yksittäisistä tuotteista. Tässä tapauksessa siis yksittäisistä korteista. Massoittain sen sijaan viittaa tässä taulukossa siihen "osta sika säkissä" -kasaan kortteja. 

Syy miksi Huuto, Tori, Ebay ja FB -kirppikset sijoittuvat huonosti pakkauspuolella on se, että jokainen myyjä pakkaa korttinsa kuten itse parhaaksi kokee. Suurin osa pakkaa todella hyvin suojataskuun parin pahvipalan väliin, jopa kirjoittaa "Ei saa taittaa!" kuoreen. Osa taas heittää kortit suunnilleen kenkälaatikkoon ja muovipussiin. Usein annankin palautetta tästä suoraan myyjälle. Muistathan pakata kortit hyvin ja mielellään vesitiiviisti!

Premium Pro Binder - musta korttitaskukansio
Omat suositukset!

Yksittäisiin kortteihin parhaimmaksi olen kokenut Ebayn. Luotettavia myyjiä on todella paljon ja hyvässä lykyssä saat korttisi viikossa vaikka ne olisivatkin jenkeistä. Myyjät ovat usein todella ammattimaisia ja ongelmatapauksissa avuliaita. Minulle tulee tilauksia Ebaystä kotiin melkein kuukausittain ja vain kerran on lähetys hävinnyt Postilta.

Kansioiden ja suojataskujen ostamiseen olen suosinut Fantasiapelejä. Heillä on tämä tuote Premium Pro-Binder, jonka olen kokenut erittäin hyväksi säilyttää korttejani!

Uusissa julkaisuissa (blistereissä ja boostereissa) ostan korttini Poromagiasta, jossa on heittämällä paras hinta-laatusuhde.

Erilaisia suojataskuja. Muovista tehty suojatasku on kaikkein paras suoja kortille.
Toivottavasti tästä oli jollekulle hyötyä! Pitäisi muutenkin koittaa päivittää nuo edelliset ohjeet Pokémon kortteja myyville. Monien sarjojen hinnat ovat muuttuneet paljonkin tässä vuosien varrella ja itsellenikin on tullut enemmän kokemusta Ex, Full-art ja Rainbow Rare -korttien parista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...