keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Chi's Sweet Home-Oma koti kullan kallis



Tulin äskettäin kaupungista kotia takaisin tänne maaseudulle ja päätin käydä paikallisessa lähikaupassa. Tietenkin suuntasin ensin sarjakuvahyllylle ja katsoin manga tarjonnan. Käsiini osui tällä kertaa jotain aivan uutta ! Kannessa oli suloinen pieni kissanpentu ! Ja kuinka ollakaan: minun oli aivan pakko ostaa kyseinen kirjanen ! :) Chi's Sweet Homen on piirtänyt Konami Kanata, joka on minulle ainakin aivan tuntematon taiteilija.. Julkaisijana kirjassa toimii Sangatsumanga.

Manga kertoo siis pienestä kissanpennusta nimeltä Chi. Kerkesin lukea osan sarjakuvasta jo matkalla ja loput sitten kotona.. Oli sen verran nopea- ja helppolukuinen, ettei todellakaan mennyt kauaa lukea läpi. Tämä manga on selvästi suunnattu lapsille sen "lapsenomaisen" piirrostyylinsä ja värillisten kuviensa takia, mutta uskon että vanhemmatkin lukiat saavat siitä paljonkin irti. Itse olen kissaihminen (mikä on suuri plussa kirjan hellyyden ymmärtämiseksi ! ) ja olinkin aivan haltijoissani Chin suloisuuden takia :)

Tarina kuitenkin alkaa hyvin surullisesti: Chi eksyy äidistään ja joutuu harhailemaan kadulla. Hän etsii äitiään ja kokee monia vaaratilanteita suurkaupungissa kunnes väsähtää keskelle puiston nurmikkoa. Hetken kuluttua tulevaisuus näyttääkin hieman valoisammalta kun Chin löytää pieni poika, Yoohein. Lopulta kaikki kääntyy taas hyväksi kun Yoohein Yamadanin perhe adoptoi pikkuisen Chin. Tarinan aikana Chi myös muistelee äitiään ja ainakin minulla kostuivat silmät kun luin ja katsoin Chin ilmeitä ja tuntemuksia. Todellakin tunteita herättävä teos ja hyödyllinen niille, jotka haaveilevat omasta kissasta ! :)

2 kommenttia:

  1. Ehkä olisi parempi sanoa "lapsenmielisille" kuin "lapsille." Lehti jossa Chi ilmestyy on nimittäin suunnattu enemmänkin aikuisille miehille: http://en.wikipedia.org/wiki/Weekly_Morning

    VastaaPoista
  2. Voisi muuten tosiaan olla vähän parempi sana tuohon tai ainakin neutraalimpi ! : ))

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...